-
Re: Uslikao, ovekovecio...
Da LR ce ti vrsiti posao:) Pa nemas objektiv koji moze da priblizi dovoljno:) Ja da sam bio na tvom mestu izasao bi iz kuce, i fotkao iz raznih uglova, pregledao fotke i izabrao najlepsu:) I jos jedna stvar, ni jedan fotograf (pa ni oni svetski priznat)ne izadje na ulicu ili bilo gde , jednom opali pogleda i to je to. Jedan motiv fotka iz mnogo uglova, razlicitm vrednostima u apratu i od velikog broja pokusaja izabere jednu koja je wow:)
-
Givane , ovo je vreme digitalnih aparata , tako da samim fotkanjem tim apartom u senzoru dolazi do obrade, nastavak obrade u se vrsi u programima. Druga stvar , i dok se film koristio , fotgrafi su mnogo koristili obradu, samo ne na kompu , nego labaratorijama, isto su sekli filmove , retusirai, raznim hemikalijama...itd. Sto se tice ove konkretne fotgrafije, da bi pricali o pravoj fotografiji , morala su biti ispostovana pravila koja postoje , koja moraju da se ispostuju. Darko je trebao drugaciji ugao fotkanja da ima da bi izbega npr terase....Sad ti meni reci da ti nije prijatnije za oko da vids samo brod ili tvom oku prija da vidis terasu i brod. A kod ove fotke nije nista ni obrajivano nego samo kropovano...
P.S Moj prvi aprat je d70s , imam ga jos ali slabo fotkam sa njima, sjajan aprat:)
-
Sigurno bi bilo bolje da sam izasao napolje ali nisam imao nesto ni vremena, a i da ti pravo kazem nesto imam osjecaj da sam izasao dolje gledali bi me kao nekog ludaka, a ne radim nista neobicno, jer ovdje mozes da vidis samo turiste da setaju i slikavaju.
Nisam nikako mogao da slikam sa moje terase a da se ne vidi ova druga, probao sam vise puta, ako terasu i izbjegnem onda je tu bandera o kojoj Givan prica
-
Ma ok darko , nisu ovo kritike , samo po koji savet, naravno kad imas volje i zelje:)
-
ostatak fabrike sa pocetka 20. veka u centru Barselone
http://www.dodaj.rs/f/3I/CL/46x3QGjZ/barcelona.jpg
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
...jutro na Dunavu, juce...
Prilog 68450
P.S.
Slikano telefonom kao i vecina od mene.
-
Za dobru fotografiju isplati se zrtvovati i potruditi se bas, a to sto neko smatra da su fotografi ludaci-neka smatraju, kad bih se ja ustrucavao svega sto drugi misle ili kazu nikad ne bih ni pocinjao posao fotoreportera kojim se trenutno bavim....nas veliki problem-"Šta će drugi reć"?Mene već odavno smatraju ludakom u Sarajevu....hahahahahah....
Lutalica:
http://i40.tinypic.com/343q9nk.jpg
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
...istina...
Prilog 68602
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Rucni rad :) meni jako drag predmet :D
Prilog 68720
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
Dobra slika (ovi mravi gadno grizu :)).
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Jedan se bas naljutio bio ;)
Prilog 68740
Grizu bez zezanja, na koži sam osetio :D
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 68862
sada sam bio u rumuniji, ovo je katedrala u gradu Bakau na saveru rumunije
Prilog 68863
ovo vam je mozda poznato, ovo je centar Temišvara, grad je prelep, u Temišvaru živi oko 6.ooo srba
Prilog 68864Prilog 68865
ovo je Bukurešt, centar je takođe prelep, podseća na Pariz i Moskvu, periferija je kao i ostatak rumunije u katastrofalnom stanju, na prvoj slici je reka Dambovica, a na drugoj čuvena zgrada parlamenta
leto ću provesti u Stokholmu, u vreme godišnjih odmora, pa će biti zanimljivih slika
-
I ja sam nedavno bio u Rumuniji, tako da potvrđujem sve što je Milan rekao. Uzgred, Milane, jesi li posetio park Herestrau i ono etno-selo u njegovoj blizini (Muzeul Satului)? Veoma lepa mesta koje ne treba propustiti.
-
bio sam u Bukureštu samo dva dana, veći deo vremena sam proveo na severu Rumunije, onda sam se u povratku zatekao u Bukureštu, mnogi su mi preporučili etno-selo ali nisam stigao da ga obiđem nažalost, park Herestrau jesam obišao i sviđa mi se
na mene su najjači utisak ostavile potpuno razrušene fabrike, kompletna industrija izgrađena u vreme Čaušeskua je uništena
-
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Predator moj :D, starije fotke :)
Prilog 68878Prilog 68879
I neke novije :) predator je sad cesce u boksu nazalost :/ inace te momente koje pas pruzi coveku je tesko opisati :D
Prilog 68880Prilog 68881
-
-
Komso fotka sa flamingosima i ova su mi najvise legle:thumbsup:
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
-
-
-
12 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo nekoliko fotki sa današnjeg izleta do Vršca i Bele Crkve. U ovom postu će biti samo Vršac.
Prilog 69492Prilog 69493Prilog 69494Prilog 69496Prilog 69497Prilog 69498Prilog 69499Prilog 69500Prilog 69501Prilog 69502Prilog 69503
Mali dodatak za ljubitelje satova: svi ste čuli da postoje vršački vinogradi. Lepo je to, al' postoje i vršački satovi, i to nindže, koji izgledaju G-Shockantno ;)
Prilog 69495
-
9 Priloženi(h) fajl(ova)
A evo i malo Bele crkve:
Prilog 69504
Kao što se vidi, na putu do Bele Crkve isprečile su se krave, ali ovaj problem je bio sitnica za nindžu. Nindža je izvadio 'ladno oružje, a od krava su ostale samo šnicle.
Prilog 69505Prilog 69506Prilog 69507Prilog 69508
Jezerce je fino, pitomo i idilično, a okružuje ga bujno zelenilo. Trebalo bi ga očistiti za sezonu kupanja, ali pretpostavljam da nije bilo posetilaca zbog hladnog i kišnog vremena.
Prilog 69509Prilog 69510
Sa jedne strane jezera ima nekoliko vila sa apartmanima - idealno za one koji žele miran odmor ili traže mesto gde će privesti švalerku.
Prilog 69511Prilog 69512
U jezeru ima ribe, tako da je zgodno i za pecaroše. Na prvoj slici se vidi lokalna verzija ajkule, premda je velika k'o ugojena sardina, u gornjem delu prve slike vidi se i neki rak kako kopa po dnu. Još samo malo jezerske faune, i evo plodova mora na lalinski način. Na drugoj slici je pecaroš koga čeka promenljiva sreća. Sa njegove desne strane se nalazi lovočuvar koji će očigledno naplatiti reket i ostaviti pecaroša bez ulova. :)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
-
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Umalo me slog nije strefio kada sam danas dosao kuci...
Prilog 69540
Prilog 69541
Prilog 69542
...cerka i body art...(serbian: oslikavanje tela...)
-
A kako nece:D, valjda se ovo lako skida
-
-
Jel to rodbina planinskog lava Mićka?
-
Uh Nešo iskopao si link svaka čast. Možda ovo mače i nije rod ali ako je suditi po šari i boji krzna ima i njegovih potomaka. Ajde kada već pišem postaviću još jednu fotku. Jasno se vidi da je bengalski tigar u pitanju.
http://http://i44.tinypic.com/jif4mg.jpg
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 69610
Ajde koj e gladen neka poveli :)
Prilog 69612
-
Sad moram da imam drugu veceru, upropasti me bogojevski:D
-
Citat: