Neso, ovo je kanal Galovica, jel da?
Printable View
Neso, ovo je kanal Galovica, jel da?
Tako je, na slici je kanal Galovica.
Prilog 40705
Slikao sam ga pre oko godinu dana, a sa desne strane se nalaze kuće koje pripadaju Vinogradskoj ulici. Inače, ovo je u blizini novobeogradskih blokova, tačnije blizu naselja Dr Ivan Ribar. Čuo sam da postoje planovi da se kanal očisti od hemijskog zagađenja i fizičkih nečistoća, premda i danas ima pecaroša koji ga posećuju.
Ostala je i poslednja slika. Lokacija: sremski deo BG, ali nije Zemun. Nije u pitanju Tošin bunar, Bežanijska kosa ili nešto slično, već jedan veoma urbanizovan deo grada kojim mnogi prolaze. Ulica iz koje se ova kuća može lako videti ima ogromnu frekvenciju saobraćaja.
Prilog 40706
ja sam na njemu odrastao ..pecali, leti se kupali a zimi klizali i igrali hokej..cak i danas moji drugovi iz detinjstva pecaju tu..
znaci ili Batajnica ili Surcin!
Ne, mnogo je bliže centru grada i nalazi se u veoma urbanizovanom delu. ;)
po pitanju (malobrojnih) domacih nemaca koji jesu zavrsili za vreme II rata u cetnicima: tacno.
broj ne znam, ali mi je jedan takav na osnovu braka utrcao u familiju pre rata, za vreme rata
dobrovoljno otisao u cetnike, zarobili ga nemci (!!!!!!!!!!!!!!) pa je kraj rata docekao u logoru
u nemackoj. logicno, posle rata ovde nije smeo da se vrati, i otisao je u kanadu, gde je, koliko znam
ostatak zivota proveo normalno.
eto, za jednog znam.
zanimljiva je knjiga ˝folksdojceri u jugoslaviji˝, ako te zanima problematika ...
Volim i ja da slikam.
1. Svilara, Pančevo, jan. 2012.
2. Tamiš, Pančevo, jan. 2012.
3. Pogled sa moje terase, Pančevo, apr. 2012.
Prilog 41070 Prilog 41071 Prilog 41076
4. Fruškogorski Maraton, apr. 2012.
5. Klisura reke Gradac, maj 2012.
6. Meandri Uvca, jul 2012
Prilog 41075 Prilog 41074 Prilog 41072
7. „Pusti snovi“, Γάιος, Παξός, avg. 2012.
Prilog 41073
Ove fotke nastale su uspomoć mog sirotog Ixusa koji posle nezgode na Sajmu (čitaj: „pao dole“) prikazuje samo "Lens error. Please restart" :( Tako da skupljam pare za novi aparat... izgleda :(
@nickname - Aaaa, Švica!!! :)
@nwolfe - Odlične fotke! Kupuj novi fotoaparat i slikaj dalje! Baš su super! :)
@Neso ubi me sa ovom fotografijom, ne mogu da se setim gde, ali imam sliku u glavi! Gde se nalazi ovaj 'sremski deo BG', da li nije negde kod Studentskog grada? pretpostavljam da se vidi sa autoputa.
@nickname dobar kadar
@nwolfe odlicna fotografija reke Uvac
cestitke i ostalima na lepim fotografijema, bas dugo nisam gledao ovu temu, sada sam malo uzivao u lepim prizorima.
Ne, ne vidi se sa autoputa, ali se vidi sa jedne veoma frekventne novobeogradske saobraćajnice
Ma ne totalno sam se prebacio. Da li su mozda onda blokovi, a ulica Jurija Gagarina?
Jeste. Ulica se inače zove Prvomajska, kao ona u Zemunu, a nalazi se otprilike preko puta kineskog tržnog centra. Ova kućica, tj. ambar, nalazi se u prvom redu između nekakvih servisa (automehaničari, vulkanizeri i sl.). Iza ovog reda, koji se vidi iz Jurija Gagarina, nalazi se još jedan red sličnih kućica, a to je ostatak nekog zaseoka koji je davno pripadao selu Bežanija. Na prostoru današnjih blokova 70 i 45 bile su njive bežanijskih seljaka, a ceo taj prostor nazivao se Donje (ili u dijalektu Dojno) polje.
Evo i jedne slike Ive Eterovića na kojoj se vidi da su blokovi 61-64 nastali na mestu gde su nekada bile kuće:
http://www.dodaj.rs/f/d/ZZ/1Eh8fpfK/...c-bezanija.jpg
Prilog 41778Prilog 41779Prilog 41780Prilog 41781
Gent, Belgija.
Gent...Lepa varoš :yes4:
Jao, jeste. :) Sviđa mi se!
Evo kako izgleda kada ukljucis putnu navigaciju u avionu...
Prilog 42114
Hmm, koliko je to negativnih poena u vozackoj? :D
Prilog 42491Prilog 42492Prilog 42493Prilog 42494Prilog 42495Prilog 42496
Ho Chi Minh City - Vietnam
Bavet, Cambodia
Normalan prizor na svim prizemnim prozorima:
Prilog 43591
Noćna pijaca:
Prilog 43592Prilog 43593
Glavna ulica u mestu:
Prilog 43599Prilog 43600Prilog 43601Prilog 43602Prilog 43603Prilog 43604
Ima i specijaliteta:
Prilog 43598Prilog 43597
Nickname
Jesi li ti to na putu oko sveta?
:)
Evo mene:)de sam bio-nigde,šta sam radio-ništa:)ali nadjoh neke vrlo zanimljive slike jednog ostrva koje se zove Sokotra,voleo bih da nakon što vidim lepote naše Srbije vidim i to,za sada samo slike i malo objašnjenje gde je ostrvo,vel pozz svima!
-Jedno od najstarijih naseljenih područja na svetu odvodi posetioce putnike u bajku iz Hiljadu i jedne noći. Blizak prirodi i netaknutim prirodnim lepotama, Jemen, centar ove stare civilizacije, čuva način života koji je jedva promenjen još od srednjeg veka. Ostrvo Sokotra (Socotra) je najveće ostrvo Zemlje Scheba, kraljevstva koje se spominje u Kuranu. Prostire se na oko 120 km u dužini, 40 km u širini, a naseljava ga 55.000 stanovnika sa svojim lokalnim jezikom i kulturom, koji takođe govore arapski jezik Jemena. Obalno područje je naseljeno ribarima koji su poreklom iz Afrike. Sokotra je član grupe od četiri okolna ostrva Abd al-Kuri, Samha i Darsah.
Prilog 43606Prilog 43612Prilog 43613Prilog 43607Prilog 43608Prilog 43609Prilog 43610Prilog 43611
"Embrion"
http://i48.tinypic.com/14sgvol.jpg
Ha,ha... opaka macketina :)
Dobre su i ostale fotke, ali ja sam mackoljubac (volim i pse, da ne bude zabune) pa sam morao da prokomentarisem.
Moja pasija pored satova je i fotografija, nazalost nemam dobar aparat i pravim fotke uglavnom mobilom (xperia mini 5mp HD). Nadam se nekom aparatu uskoro.
Evo par slika sa mobilom sto sam pravio...
Nebo OBOZAVAM
Prilog 44645Prilog 44647Prilog 44649
Prilog 44659
Nisam nešto vičan fotografiji ali ovo i nije tako loša fotka, džambo džet inače ne sleće u more ili na plažu, već na aerodrom koji je tik uz plažu. :) Uslikano sada već davne 2011. na jednom malom karipskom ostrvu koje dele Francuska i Holandija.
Izuzetno mesto
Holandski antili, St. Martin
Valjalo bi otici
Tačno tako, inače mnogo je lepši francuski deo (doduše i skuplji), liči na Azurnu obalu.
Pogled sa najvise zgrade u Americi (Willis Tower-Chicago) 442m
Prilog 44679Prilog 44678Prilog 44677Prilog 44676Prilog 44680Prilog 44681
Prilog 44843 Prilog 44844
Prvu sliku sam slikao u Kartaheni-Kolumbija, to je jedan divan grad sa prelepom plažom i prelepim ženama, ima svoje oaze za odmor i dušu(kao što se može videti na slici), ali ima i delove grada koji liče na košnicu... a druga slika je slikana pogodite gde? :)
I za kraj, uz pesmu RHCP "Under the bridge" mi i idemo upravo tamo, ispod mosta:
Prilog 44845
United Center Chicago
Prilog 44893Prilog 44894Prilog 44892Prilog 44895
Prilog 44918
Ovo je čuveni El Arco u mestu Cabo San Lucas, to je na jugu poluostrva Baja (Baha) California... super mesto koje podseća malo na San Diego i La, super za provod jer su tu žurke 24/7 i gde se tekile, margarite i Corone toče na litre razularenoj američkoj omladini. Slikao sam ga sa pacifičke strane iz čamca gde su ronioci-spasioci (nisu spašavali mene :D ), sa te strane je zabranjeno kupanje u određenom delu godine zbog jakih struja.
Prvo me je gledao i procenjivao...
Prilog 44919
A onda je procenio da je bezbedno da jede iz moje ruke :)
Prilog 44920
Slikano u Adelejdu ove godine. Zvezde fotosešna: mladunče valabija, Hamilton Jazzmaster Open Heart i moja malenkost.
Fantasticno:congrats:
Malo slika iz Sidneja... Bay bridge i Opera house
Prilog 44989 Prilog 44990 Prilog 44991
I pogleda na Sky Tower i sa Sky Tower-a u Ouklandu na N.Zelandu, koliko se sećam mislim da sam slikao grad sa 200 ili 220m visine
Prilog 44995 Prilog 45014
I naravno ja ne bih bio ja, da nisam stao na pancir staklo od 4cm :)
Prilog 45015
Pazi kad sam isto to uradio u Chicagu:D
Prilog 45016