Neso, ovo je kanal Galovica, jel da?
Neso, ovo je kanal Galovica, jel da?
Tako je, na slici je kanal Galovica.
Slikao sam ga pre oko godinu dana, a sa desne strane se nalaze kuće koje pripadaju Vinogradskoj ulici. Inače, ovo je u blizini novobeogradskih blokova, tačnije blizu naselja Dr Ivan Ribar. Čuo sam da postoje planovi da se kanal očisti od hemijskog zagađenja i fizičkih nečistoća, premda i danas ima pecaroša koji ga posećuju.
Ostala je i poslednja slika. Lokacija: sremski deo BG, ali nije Zemun. Nije u pitanju Tošin bunar, Bežanijska kosa ili nešto slično, već jedan veoma urbanizovan deo grada kojim mnogi prolaze. Ulica iz koje se ova kuća može lako videti ima ogromnu frekvenciju saobraćaja.
![]()
Poslednja ispravka: Neša (24.10.2012. u 9:46)
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
ja sam na njemu odrastao ..pecali, leti se kupali a zimi klizali i igrali hokej..cak i danas moji drugovi iz detinjstva pecaju tu..
znaci ili Batajnica ili Surcin!
Ne, mnogo je bliže centru grada i nalazi se u veoma urbanizovanom delu.![]()
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
po pitanju (malobrojnih) domacih nemaca koji jesu zavrsili za vreme II rata u cetnicima: tacno.
broj ne znam, ali mi je jedan takav na osnovu braka utrcao u familiju pre rata, za vreme rata
dobrovoljno otisao u cetnike, zarobili ga nemci (!!!!!!!!!!!!!!) pa je kraj rata docekao u logoru
u nemackoj. logicno, posle rata ovde nije smeo da se vrati, i otisao je u kanadu, gde je, koliko znam
ostatak zivota proveo normalno.
eto, za jednog znam.
zanimljiva je knjiga ˝folksdojceri u jugoslaviji˝, ako te zanima problematika ...
Volim i ja da slikam.
1. Svilara, Pančevo, jan. 2012.
2. Tamiš, Pančevo, jan. 2012.
3. Pogled sa moje terase, Pančevo, apr. 2012.
![]()
![]()
![]()
4. Fruškogorski Maraton, apr. 2012.
5. Klisura reke Gradac, maj 2012.
6. Meandri Uvca, jul 2012
![]()
![]()
7. „Pusti snovi“, Γάιος, Παξός, avg. 2012.
![]()
Ove fotke nastale su uspomoć mog sirotog Ixusa koji posle nezgode na Sajmu (čitaj: „pao dole“) prikazuje samo "Lens error. Please restart"Tako da skupljam pare za novi aparat... izgleda
![]()
Poslednja ispravka: nwolfe (25.10.2012. u 2:30)
@nickname - Aaaa, Švica!!!
@nwolfe - Odlične fotke! Kupuj novi fotoaparat i slikaj dalje! Baš su super!![]()
Poslednja ispravka: Shmizla (30.10.2012. u 0:00) Razlog: Dodatak
@Neso ubi me sa ovom fotografijom, ne mogu da se setim gde, ali imam sliku u glavi! Gde se nalazi ovaj 'sremski deo BG', da li nije negde kod Studentskog grada? pretpostavljam da se vidi sa autoputa.
@nickname dobar kadar
@nwolfe odlicna fotografija reke Uvac
cestitke i ostalima na lepim fotografijema, bas dugo nisam gledao ovu temu, sada sam malo uzivao u lepim prizorima.
Poslednja ispravka: tolarbo (30.10.2012. u 0:29)
Bookmarks sajtovi