-
Re: Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?
Pozdrav svima!
Ovaj sat mi stoji u kuci ima dve godine, otac dobio od brata na poklon i nikada ga nije nosio... U poslednje vreme me je zaintereso sat ali ne mogu da procenim da li je kopija ili orginal nadam se da ce mineko pomoci. U pitanju je Omega Seamaster Planet Ocean
http://i1322.photobucket.com/albums/...psb9d79dec.jpg
http://i1322.photobucket.com/albums/...psd1000f13.jpg
http://i1322.photobucket.com/albums/...ps38353401.jpg
-
Dobro dosao na forum.
Po mom misljenju kopija je u pitanju.
Jednostavno to je sat koji ne moze da ima propusta u izradi, sto ovde nije slucaj.
-
kopija....:banghead:.....
-
-
Postovanje , zainteresovao sam se za ovaj forum jer me interesuje kupovina jednog sata koji mi se dugo svidja, juce sam video oglas za isti pa bih hteo sa vama da se posavetujem oko originalnosti, zanima me da li ovde mogu da stavim link od oglasa? U pitanju je tissot T-touch. Hvala
-
Skini fotke sa oglasa i okaci ih ovde pa cemo da pomazemo:) Dobro dosao na forum:)
-
Bilo bi bolje da samo postaviš slike skinute sa oglasa,ali ako ti je to problem-postavi link.
EDIT-Eh,taj Serb :)
-
Nakit, satovi i dragocenosti : tisot t-tuch titanium - ID 4645245 - Kupujem Prodajem
Nazalost moram ovako da stavim posto sa ovog sajta ne mogu da se skinu slike , pokusao sam desnim klikom na sliku pa da sacuvam na desktop ali nece, tako da izvinjavam se svima ako sam nesto pogresio sto sam okacio ceo link
To je taj sat, covek tvrdi da je original, vase misljenje?
Hvala puno
-
Vendigo
Uvek je nezahvalno procenjivati originalnost preko slike.
Ja mogu samo da kažem da je verovatno original.
Predlažem,kao i u svim ostalim slučajevima,da pre plaćanja sat proveriš kod pouzdanog časovničara.
Inače taj sat ne košta 1200 evra (kako je naveo prodavac) već upola manje.
-
Ok, hvala na informaciji, a gde mi predlazete da odem sa prodavcem ukoliko se odlucim da kupim da proverim autenticnost sata? I da li je ova cena previsoka? Hvala vam puno
-
Kod časovničara, tj. u ovlašćenom servisu. Evo linkova za distributere i prodavnice, koji svakako imaju servis: Untitled Document
Identico
Što se tiče cene, mislim da je malo visoka, ali u pitanju je polovna roba i zavisi od toga kako se dogovorite.
-
Citat:
Neša kaže:
inače identico više ne radi, zatvorili su sve radnje nzm zašto. Mislim da je ova nova prodavnica Absolut Time ustvari nov Identico.
-
Takodje mislim da je Absolut time Identiko samo pod drugim imenom...
-
Izvinjavam se, moja greška, ali u svakom slučaju, ukoliko radnja prodaje neki brend, može da uputi na ovlašćeni servis.
-
pa zar nema ni jedan od ovih poznavalaca satova koji nisu pocetnici kao ja da mi kaze da li je masina philipe patek?
-
pozdrav majelar....nije od pateka,vidi se po izradi...
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 63636 Dali mi može neko pomoci pri identifikaciji i validnosti ovog Breitling modela rucnog sata ? S prednje strane piše swiss made, na pozadini manufacture en suisse etanche 4 jewels Hercules 2003 GK2188 :(
-
Moze li mi neko reci da li je ROLEX pravio kvarcnu verziju sata OYSTER PERPETUAL DATE JUST ili je u pitanju nekakva replika. Hvala.
-
Pogledaj ovaj link: Rolex Oysterquartz - Wikipedia, the free encyclopedia
Doduše, bez slike sata koji se prodaje je teško bilo šta reći.
-
Na putu sam, kad stignem kuci postavicu fotke. Ovaj link je super, vec sam stekao utisak da je u pitanju replika. Sat je star dvadesetak godina. Na mehanizmu pise da je japanski, ali je ciferblat jako neprecizan za jedan Rolex. Nov sam na forumu pa da Vas sve pozdravim i pozelim puno lepih tema!
-
Japanski mehanizam u Rolexu? Replika!
-
Jašta neg' replika!
Fotke ne moraš stavljati.
-
OK! Hvala. Necu stavljati fotografije.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
pomoc u proceni originalnosti za cartiervermeil argent 925
neka mi neko pomogne u proceni autenticnosti ovog sata.po svim slikama koje sam nasao on je ok ali niko nije slikao masinu....pa ko zna ima pice...pozzzzz:adore:
-
Re: pomoc u proceni originalnosti za cartiervermeil argent 925
nažalost kopija.....čak ni baterija nije kvalitetna....
-
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Molio bih vas za mišljenje o ovom satu. Sat je marke buren. Naprijed je logo britanske artiljerije (ubique quo fas et gloria ducunt). Interesuje me približna cijena.
Prilog 66698Prilog 66699Prilog 66700
-
-
-
10 Priloženi(h) fajl(ova)
Postovani, posto vec duze vremena po netu trazim odgovor na pitanje da li su moja dva sata originali, naisao sam na ovaj forum.Posjedujem sat Franck Muller Geneve Master of Complication No117, 8002 SC Conquistador,to sve pise na poklopcu satnog mehanizma,sat je polovan,dobio ga na poklon. Narukvica je kozna, i na njoj ima gravura naziva sata, i na kopci takodjer pise naziv sata,kao i na dugmetu za navijanje.Postavit cu i slike.
.Prilog 69384Prilog 69385Prilog 69387Prilog 69392Prilog 69393
Drugi sat je Rolex Daytona 1992, na narukvici pise broj 16520,na kopci ima znak rolexa-krunica, na staklu takodjer ima znak rolexa kada se gleda sa strane, jedva uocljiv.Prilog 69394Prilog 69395Prilog 69396Prilog 69397Prilog 69398
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
slike su jako lose, nista se ne vidi, FM sam drzao u ruci, model Long Island, ovo su nazalost, ubedjen sam kopije, ovako bi trebalo da izgledaju originali
Prilog 69399Prilog 69400
FM dolazi i u kutiji od kroko koze, strasan sat, oba kostaju kao novi VW Golf
-
U 100% slucajeva kod fake FM logo je zalepljen za krunicu, to prvo proveri.
Daytonu za pocetak stavi na vagicu, fake je oko 100 gr. dok je original oko 300 gr.
Inace se slazem sa Milanom, deluju kao kopije.
-
Dragi forumasi,
posedujem sat marke breitling aerospace i zanima me da li moze neko da proceni njegovu autenticnost,odnostno da li postoji neki nacin da provalim da li je replika ili je original? (trenutno nisam u mogucnosti da napravim fotografije,pa cu pokusati da ga opisem detaljnije: pozadi na poklopcu stoji oznaka A19340, ima dva digitalna ekrana na kojima moze da se menja sta se prikazuje, vreme,datum,stoperica i umesto broja tri se nalazi avioncic).
-
Bez fotografija je nemoguće odgovoriti. Ukoliko je plaćen nekoliko hiljada evra u ovlašćenoj radnji, jeste original.
Ukoliko je dobijen na poklon, 99,99% je replika, osim ukoliko ga nije poklonio neki arapski šeik.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima. Molim Vas da mi odgovorite dali je po vama ovaj sat original, radi se o SEIKO 7009-3070 A1.
Hvala u napred!Prilog 69527Prilog 69528
-
Seiko 5 je poznat po tome sto ima prikaz datuma ,to je jedan od 5 elemenata po kojima je i dobio oznaku 5.
-
Pa da i meni je to bilo čudno....
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svim clanovima foruma!
Dali mozete da mi kazete dali je ovaj sat original?
Prodaje se na jednom od sajtova.Prilog 69532Prilog 69533
-