Jeste
Eh,taj Rus :)
Printable View
Jeste
Eh,taj Rus :)
Hvala!
Ne znam da li je moj sat dosao u kutiji, jer sam ga dobio na poklon,vec je bio koristen,dakle nisam dobio kutiju..slike jesu lose jer sam slikao sa mob.poznajem nekoliko ljudi koji su kolekcionari i rekli su mi da je original...pa sam malo vise istrazivao...ne znam da li u Bosni postoje ljudi koji vrse procjenu satova...zbog toga sam trazio po netu...rado bih odnio nekom da ga licno pogleda...hvala vama na odvojenom vremenu..veliki pozdrav....
Dobili smo iz Nemacke Breitling for Bentley, pa nas interesuje da li je autentican ili je kopija. Ako bi neko mogao na osnovu slika da proceni njegovu vrednost ili da nas uputi na nekog kvalitetnog casovnicara u Novom Sadu, bili bismo zahvalni!
Nema kutiju, niti donji/zadnji pokopac, sto se i vidi na slikama. Hvala unapred! :)
Prilog 69621Prilog 69622Prilog 69623Prilog 69624Prilog 69625Prilog 69626
Nazalost kopija je u pitanju.
To se vidi na osnovu kvaliteta izrade i zavrsne obrade.
Takav sat kosta otprilike 4,5 ili 6000$, a tu nema ni najmanjeg propusta.
Drugo sto ako se ne varam, kod vas na satu se prilikom pritiska na druker pomera dan, datum, ili sta vec.
Za kupce ne znam, posto se forum bavi iskljucivo originalnim satovima, a prodaja replika je najstroze zabranjena pravilima.
Najednostavnije receno vidi se na osnovu slike!
A i kad ukucas oznake sata odmah ti daje da je kopija u pitanju.
koliko sam ja video na kpci pise BREITUNG?
meni dovoljno da zakljucim da je kopija tj. losa replika
pozdrav svima ..
dobio sam sat kao poklon iz švedske , lik me ubjeđuje da je original ali kad sam pogledao koliko original košta ja mu nevjerujem .. nema papire nema nikakvo pakovanje korišten je .. ne može se vrijeme naštimati tako mi je rekao lik koji popravlja satove i koji mi je naštimao vrijeme ... dok sam ga nosio na ruci radio je al mi je onda stajao dva dana i sad opet treba naštimati vrijeme a nemam pojma kako , ovaj plavi prsten što ima oznake 20 ,30,40,50 se može okretati u jednu stranu .
i veoma je težak nemam nikakvu preciznu vagu al ovo je definitivno najteži sat koji sam ikad stavio na ruku ..
pored toga dali je kopija ili original interesuje me i koliko vrijedi .
Prilog 71507Prilog 71508Prilog 71509Prilog 71510Prilog 71511Prilog 71512Prilog 71513Prilog 71514
Mirza
U pitanju je kopija koja,kao takva,nema nikakvu vrednost.
Ovim zaključujem priču o ovom ''satu'' jer je pravilnikom zabranjena rasprava o kopijama.
Napomena moderatora
Procene vrednosti i autenticnosti se vrse samo uz postavljene slike svog sata. Uputstvo za postavljanje slika mozete pronaci ovde.
Pozdrav svima !
Zelio bih znati da li je ovaj sat original ili fake..
Prilog 71851Prilog 71852Prilog 71853
Mislim da je kopija
Po cemu mislis?
Ja iskreno pojma nemam o tim satovima :D
Znam samo kad stisnem ove sa strane da pocne radit ova velika kazaljka, a kad ovu drugu pocne radit ona ispod mala, pa opet stisnem ova velika se okrene skroz pa stane na 12 i staklo se ne moze izgrebat pokusavao sam :D
Moje mislljenje je isto.
To na slici je miyota os10 ili 20, ne vidi se bas najbolje, sa sve oznakom "Japan"
Ukratko, vidi se po izradi. Breitlingov sat košta nekoliko hiljada evra, u zavisnosti od modela, a za taj novac se dobija vrhunska završna obrada i skup mehanizam. Miyotini mehanizmi jesu dobri, ali koštaju isto koliko i nekoliko piva u kafiću. Za bilo koji ozbiljan detalj potrebne su kvalitetne slike, ali se kod ovog ipak vidi da je jeftin sat.
Ovakav je unutra kao na ovoj slici http://www.ranfft.de/bidfun/katb/2uswk/Miyota_OS30.jpg i da pise Japan.. Znaci kopija 100% ?
Tako je, kopija.
Trebalo bi da je ovako nesto unutra
Prilog 71858
Da. Miyote se obično stavljaju u replike, jer su jeftine a pouzdane. Osim toga, i sa prednje strane se vidi da je završna obrada jeftina, što svakako nije slučaj kod originala. U Breitlingove satove idu skupi mehanizmi, a miyota to svakako nije. Kada bi Breitling stavljao jeftine mehanizme, to bi bilo kao da u mercedes staviš motor iz juga.
Mada, bile su neke serije pre skoro 30 godina... Jupiter i Pluton, u koje je išla kvarcna Miyota Y652. To svakako nije ni slično ovome ali je kuriozitet.
Jaaako sporo kuckam...
Da, tačno je da su se ti satovi za JNA pokazali kao loši i da su imali pomenute mehanizme, ali ovo je više izuzetak nego pravilo.
Toliko su se dobro pokazali da je redji ispravan pluton/jupiter od pomracenja sunca (naravno sa originalnim mehanizmom) :D
Ali na svu srecu moze da se ubaci ESA Y2 koja je prakticno ista, a nesto se lakse nalazi.
Rekao sam da mislim,sto se mene tice ja nisam gledao Breitlingove kvarce mehanizme,pa zato sto se tice mahanizma ne mogu da nista kazem,prvo taj serijski broj koji je na njemu ne odgovara onome sto bi trebalo da bude,a i sam sat kuciste i cifer ne live nikako na original.
Voleo bi stvarno da odes kod nekog casovnicara i kazes nam da gresimo...tako ces nas i testitari na kraju krajeva. Pozdrav
Pozdrav raja!
Našao sam poprilično jeftino ovaj sat (TISSOT 1853 PR 50) pa me zanima šta mi možete reći o njegovoj originalnosti:
Prilog 71895Prilog 71896Prilog 71897
U oglasu piše da je quartz sa solarnim punjenjem, safirno staklo.
Cijena je 50 EUR. Naravno nije nov.
To ,svakako,nije Solar.
Slike su previše loše da bi se moglo išta zaključiti vezano za originalnost.
BTW-Model iz naslova je jedan od modela koje prati veliki broj replika.
Ništa ti ne možemo reći bez barem dobre slike mehanizma.
Slike su lose, ali mogu ti reci da solar nije sigurno. Jednostavno tissot nema takav mehanizam u ponudi.
ja bi rekal da je orginal ali nije solar
Je li cijena od 50 EUR za korišten TISSOT realno niska.
Ako je original i ako je solidno ocuvan(to se ne vidi bas najbolje se sa slike), ne bih rekao da je niska vec da je to neka manje vise realna cena.
Evo i link za oglas: Sat tissot - Muški satovi - Zavidovići - PIK.ba
Kako reče Vladan da se ovaj model mnogo kopira, pomislio sam da je skuplji. MAda, nebitno za cijenu sat ima klasičan dizajn što mi se sviđa.
ja bih to zaobisao...ti Tisoti su u vecini slucajeva automati i cim nije automat meni je odmah nesto sumljivo. 50E po meni je i previse ako je sat polovan i ako je qurtz meh.
Odustao sam. Kako neko reče: "Ako sumnjaš, ne kupuj".
mozete li mi pomoci i reci koliko mogu da prodam ovaj sat? Prilog 72109Prilog 72110
A koliko ovaj sat? Prilog 72111Prilog 72112
Moze li neko? Znam da je ovaj armanijev sat orginal a za ovaj fossilov nisam siguran?
Samo malo strpljenja, treba ljudi prvo da vide o cemu se radi, pa tek onda da odgovore. Ne moze sve ekspresno da bude, a postoji i clan u pravilniku foruma koji ovo regulise.
A mogu ti reci da tako samo sa jedne slike niko ne moze sa sigurnoscu nista da ti kaze. Potrebno je postaviti i malo vise slika, iz vise uglova, a pozeljna je i slika mehanizma.Citat:
Ne budite nestrpljivi postoji velika mogućnost da odmah po postovanju dobijete odgovor, ali će često proći i više od deset (10) dana pre nego što se pojavi neko ko zna pravi odgovor. Ne ponavljajte poruku u toku nekoliko dana ukoliko vidite da Vam niko ne odgovara. Dozvoljeno je ponoviti istu poruku tek posle dve nedelje, i to odgovorom na tu istu temu za koju nije dat pravi odgovor.
meni se na prvi pogled cini da je fosilov sat originalan, ima replika i njihovih satova, ima svakakvih replika, ali mi se cini da je verovatnoca da se sretnes sa jednom od njih veoma mala...naravno, ako zelis da ti ja, ili neko drugi odgovori sa sigurnoscu da li je gorepomenuti replika ili ne, moras saznati gde je taj sat i kupljen kao nov...sto se tice cene, ponuda istih je veoma siromasna, tako da nema ravnotezne cene za tvoje modele, cene slicnih satova i nisu visoke, verujem, ja licno, cisto nominalno, da ces tesko dobiti vise od 2.000 dinara za fosil, armani bi mogao cak i po visoj ceni da prodas...ako nista drugo, malo ih uglancaj, nadam se da sam pomogao