Lep sat, nosi ga i čuvaj ga
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
Lep sat, nosi ga i čuvaj ga
https://retroseiko.co.uk/seiko-serial.htm
Kaže da je napravljen između 1978 i 1988 godine
Šta je još deda imao?
Hvala ti na odgovoru.
Ima jedan Rolex, Doxu i još jedan Seiko koji je Quartz.
Mada je Rolex i Doxa kod brata. Reći ću mu da slika pa ću postaviti ovde na forum.
Zna brat šta valja![]()
Pronađoh od tetke Swatch sat. Moji roditelji su joj kupili kada je napunila 18 godina, tako da je sat verovatno iz 1994. godine.
Ne znam koji je model u pitanju, ali mi se mnogo dopadao kada sam bio dete, čak i ako je bio plastikaner. Jako je specifičan sat. Original je, takođe je automatik.
Pozadi kao da vidim rđu na zupčanicima. Nije mi jasno kako je deo zupčanika zarđao, a ostali delovi nisu?
Inače na ciferu piše: C SWATCH AG 1995
Bilo bi lepo, ako neko može da iskopa neke informacije.
Evo par slika:
![]()
https://www.mywatchmart.com/listing/...imalist-watch/
A za rđu - ušla vlaga preko krunice najverovatnije. Ako je istina da je umutra ETA kao što piše na linku gore a ne System 51 možda bi i mogao da se servisira. Ako ga je moguće otvoriti. Redovan servis za ETA ti je oko 50e. Toliko sam ja plaćao pre 4-5, nadam se da su ostale iste cene. Ovaj ima rđe tako da bi verovatno bio i skuplji.
Hvala ti za link.
Dakle iz 1996. godine je.
Da li ovaj na linku prodaje taj sat? Vidim da je skroz nov, čak ima i original pakovanje.
Zar je toliko skup ETA za servisiranje?
Verovatno bi bilo zeznuto da se ova rđa skine? Verovatno mora da se peskira ili da se zamene skroz delovi koji su zarđali?
Inače prelep je model sata, bio sam mali, ali mi je i dalje ostao urezan u sećanje sat. Čak je i kaiš neobičan. Nisam danas viđao slične kaiševe.
Uzgred, da li može plastika da se polira?
Ovo je greota ne servisirati.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Slažem se. I ako može da se otvori ja bih predložio da se servisira
Bookmarks sajtovi