-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Kao pochetnik koji bi da kupi svoj prvi sat...naishao sam na ovaj na jednom `vocnom` sajtu kako ste ga krstili. Ima ova jedna slika pa me zanima da l`mozete da ustanovite da li je replika ili ne. Sat se inache prodaje za oko 130 eura a na drugom 200 eura. I da znam da je shminka ali ovaj mi se svideo. Inache prodavac je je : baralinjo
Prilog 24209
I mali opis sata : Nov extra original sat BREIL MILANO iz kolekcije mediterraneo oznake bw0378!!!Jedan od najlepsih i najelegantnijih modela iz mediterrano kolekcije!!!
Sat je potpuno nov,naravno ORIGINAL,svajcarske proizvodnje sa kvarcnim chrono mehanizmom(na bateriju) i u njemu je svajcarska masina kalibar Ronda 5030d sa 13 rubina!!! Kuciste sata je od nerdjajuceg celika,tretirano u crni IP (ion- plated) velikog precnika,45mm, sa krunicom na zavrtanje!!!Skazaljke sata su luminizirane,staklo je mineralno antirefleks!!!
Sat poseduje prikaz datuma i stopericu!!! Vodootporan je 10atm=100m!!!Narukvica sata je gumena.
Sat dolazi u kutiji sa svojom knjizicom i uputstvom! sat je kupljen u Italiji i nije nikada stavljan na ruku i na njemu se nalaze zastitne folije(slika 4). Na satu se nalazi etiketa sa oznakom i cenom 350eur, ali je cena sata kod nas u radnjama nesto veca (oko 45000din)!!!
Preferiram licno preuzimanje radi nedoumica o originalnosti sata, moguca je svaka provera kod ovlascenog zastupnika ili u bilo kojoj radnji po Vasoj zelji(u bgd-u),ponavljam, sat je 100% ORIGINAL!!!!!!
-
Re: Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?
koliko mogu da vidim to je orginal ali ja ti ne bi preporucio takve satove mada ako ti volis ok.inace ne znam tog prodavca.cenu za te satove stvarno ne znam.
-
Ljudi, da li je ovo sa linka replika ili sam ja postao težak paranoik? Polovni satovi - Svet Satova
-
Ja bih rekao da jeste...
To je imitacija Bvlgari Scuba-e iz serije Diagono,koja nosi ETA 2892 mehanizam i koja košta brdo para. Mislim da i cena sve govori...
-
Citat:
Neša kaže:
Ma original,garant.:lol::lol::lol:
Nisi paranoik,nego se kace svakojaka s... na oglase.
-
Djole, a šta ti je to "s" sa mnogo tačkica ?:D
Nešo, pa ako si hteo da kupiš, unutra je najverovatnije neki japanski kvarcnjak , te je cena realna ! Znaš kako napišu prodavci na online "buvljacima".... "japanski mehanizam na bAteeeriju":lol:
Ehhh.... ja i moje šale:banghead:
-
Re: Pomoc: Original ili kopija?
-
Napisao sam Vladanu da skloni to đubre sa oglasa.
-
Neso svaka cast za ulov:congrats:
-
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Da li je ovaj sat original:
Prilog 24765Prilog 24766Prilog 24767
Pozdrav i hvala unapred.
-
-
ZoranNj
Kupljen preko Sense?
Da.Original je.
-
Citat:
VLADAN P kaže:
ZoranNj
Kupljen preko Sense?
Da.Original je.
Jeste, preko Sense.
-
Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
Cao drugari , s neba pa u rebra ...
Skroz mi je haoticno te cu stoga biti brz i kratak ...
Nisam expert za satove , ali se nadam da cu vremenom postati , te stoga zelim postaviti par pitanja ...
Kako prepoznati ''dobre'' replike nekih poznatih brendova gde su sarenolike cene od 50 do 150 evra i gde ih cak oni dele po klasama ... Meni nije problem da dam novac za dobar sat , ali me iz znatizelje zanima kako se najlakse prepoznaju replike .. ??
Sve ovo pitam jer u planu imam nabavku sata a jedan poznanik mi duguje izvesnu sumu novca pa je voljan da to tako ''prebijemo'' , a navodno ima ''vruce'' komade odlicnih satova ...
MAlo sam otisao u sirinu , ali nadam se da sam pogodio sustinu ...
Hvala na odgovoru !!!
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
Zdravo Milnov i dobro nam dosao!
Odmah cu ti reci da rasprava o replikama (a takve nikada nisu "dobre") nije dozvoljena na forumu!
Prilog 26022
Jedino gde je dozvoljeno pominjanje replika je bas u ovoj temi gde sam prebacio tvoje pitanje.
Sto se tvog pitanja tice - kako da prepoznas da li je neki sat original ili replika - to lici na pitanje jednog mog drugara kad me je pozvao i rekao: "Ispricaj mi sve o tom SQL-u za 5 minuta" :D.
Dakle - ako imas konkretan sat, postavi slike ovde pa mozemo da probamo da ti pomognemo.
Pozdrav,
Vlada
-
Izvinjivam se , nisam se najbolje upoznao sa forumom a nisam ni imao vremena ... Moja greska ... Razumem u potpunosti sta zelite reci ... Pokusacu da slikama najbolje predocim svoje pitanje ...
Hvala na odogovoru !!!
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 28273Prilog 28274Prilog 28275Prilog 28276Nov sam clan na forumu, i uclanio sam se bas zbog nedoumice oko autenticnosti sata na slikama. Dakle interesuje me vase misljenje o satu, da li je original ili ne? Hvala puno unapred!
Vladan
-
7 Priloženi(h) fajl(ova)
Rolex Oyster Perpetual Date Just Pearl Master Lady
Postovani,
Nov sam na ovom forumu a takodje sam potpuni laik kada su u pitanju satovi.
Moj problem nije nov, vec su ljudi iznosili takvu temu.
Naime moja majka je dobila pregodinu i vise dana na poklon polovan sat koji ima oznake navedenog rolexa, molio bih Vas da mi pomognete da odgonetnem originalnost ovog sata.
Postavicu vise slika i nadam se da mi mozete pomoci.Unapred zahvalan, Nebojsa
Prilog 28672Prilog 28673Prilog 28671Prilog 28674Prilog 28675Prilog 28676Prilog 28677
-
Re: Rolex Oyster Perpetual Date Just Pearl Master Lady
rekoh ja nedavno "kada nisi siguran da li je sat fals ili original znaci da je fals" :)
-
Molio bih te da budes precizniji ako mozes, i uz bih te zamolio posto se razumes u satove da mi objasnis kako to mogu i ja laik videti
-
Pa sto ga prodajes kad nisi siguran,mozes da se zeznes,ako je original,a das ga za neku smesnu cenu.Ja se ne bi igrao sa tim stvarima.
Nakit, satovi i dragocenosti : Rolex Oyster Perpetual Date Just Lady - ID 2498922 - Kupujem Prodajem
-
Pa zato i pokusavam ovde na forumu da saznam sto vise mogu
-
Pa valjda se prvo raspitas,pa onda prodajes.
Aj koliko trazis?Hocu ja da ga uzmem.
-
Pa ja nisam ni naveo da ga prodajem, samo sam postavio pitanje sa molbom poznavaocima satova, svakako cu ga i odneti na procenu ali me veoma interesuje misljenje poznavaoca satova, jer ponavljam ja se u to ne razumem:
-
Pa taj sat na KP je tvoj,jer su slike identicne onima koje si ti postavio ovde.Malo nejasna situacija.Prodajes ili ne?Ma prodajes,a nas malo lozis ovde.
-
Citat:
mrtaVladan kaže:
Na originalnom satu na krunici je crni kamen, moja žena je gledala taj sat, prodavac je na KP postavio slike dva različita sata....to je prevara a i cena je značajno niža od originalne.
-
Da tako je, ali ponovo navodim da nisam na ovom forumu napisao da prodajem sat, a ako si pogledao i opis na KP video bi da takodje pokusavam saznati jeste ili nije jer smatram da ima ljudi koji su jos posteni i ne pokusavaju prevarariti ljude koji se u to ne razumeju, no ima nas raznih.
i na kraju na ovaj sajt sam dosao iz edukativnih razloga a ne zbog prodaje jer bih inace postavio sat i ovde na prodaju.
-
Citat:
Bugiman kaže:
Pa ja nisam ni naveo da ga prodajem, samo sam postavio pitanje sa molbom poznavaocima satova, svakako cu ga i odneti na procenu ali me veoma interesuje misljenje poznavaoca satova, jer ponavljam ja se u to ne razumem:
Ne prodajes ovde,nego na KP. Poenta moje price (da pojednostavim,koliko mogu),je ta,da ovde trazis procenu o autenticnosti sata koji prodajes na KP,ali to ovde ne naglasavas.Dakle,nije mi jasno,kako prodajes sat,o kome ne znas da li je original ili ne? Sta onda kazes potencijalnom kupcu kada se javi na oglas? "Sacekajte da mi na forumu Svet Satova urade procenu originalnosti sata,pa cu Vam onda reci cenu.". Jel si sad skapirao "sta je pisac hteo da kaze"?
BTW,sat nije original,tako da ne moras da zadrzavas potencijalne kupce.
-
Eto, najzad odgovora.
Hvala na njemu i iskreno mislim da nije bilo potrebe za ocitavanjem lekcije.
Posto si video moje oglase na KP mozes li mi onda reci i za ostalo
-
Zao mi je,ali ne mogu.Ovo je cak i za moju malenkost,vrlo jasna i cista situacija u vezi ovog sata.Moraces da sacekas odgovor strucnijih ljudi.
Pozdrav.
P.S. Lekcija je za dz.
-
Hvala profesore, no otrkij mi tajnu kada je u pitanju Rolex voleo bih da znam po cemu mogu prepoznati kopiju
-
Nadji bilo koju sliku Rolex-a na netu i uporedi sa svojim satom.
-
-
19 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
Bugiman kaže:
... no otrkij mi tajnu kada je u pitanju Rolex voleo bih da znam po cemu mogu prepoznati kopiju
Dobro veče!
Pažljivo pogledajte fotografije i zaključite sami. Neće biti teško. Usput, lažnjak je iz Italije i od pravog je zlata. Međutim ima ih puno boljih, lažnjaka.
Prilog 28679Prilog 28680Prilog 28681Prilog 28682
Prilog 28683Prilog 28684Prilog 28685Prilog 28686
Prilog 28687Prilog 28688Prilog 28689Prilog 28690
Prilog 28691Prilog 28696Prilog 28697
Prilog 28692Prilog 28693Prilog 28694Prilog 28695
-
Hvala na odgovoru, i sam sam sumnjao. A i koliko vidim na slikama, krunica nije okrugla kao kod originala.
-
Citat:
CMW kaže:
...Međutim ima ih puno boljih, lažnjaka.
CMW, šta najčešće odaje te najbolje lažnjake koje si video? Koji su detalji u pitanju?
Hvala unapred.
-
obavezno pogledati mehanizam.bio sam licno prisutan pre jedno 15-16 godina kad je prodat jedan ovakav fals rolex od zlata.kupac vazi za coveka koji se razume u zlato i dijamante i zlato je proverio.platio je vrlo ozbiljnu sumu silnih problema je bilo posle izmedju njih dvojice.jednostavno ako neko ne drzi cesto taj sat u ruci vrhunska kopija prolazi.obavezno dobar sajdzija koji cesto gleda sat te marke koji kupujete.
-
Citat:
Vladan Stevanovic kaže:
CMW, šta najčešće odaje te najbolje lažnjake koje si video? Koji su detalji u pitanju?
Dobro jutro!
Za sada još nisu u stanju da kopiraju mehanizme i to ih odaje. Međutim i tu se snalaze oni mudriji, koriste originalne mehanizme koje kupe jevtino na FleaBay-u pa ih ugrađuju u svoja kućišta. Obično im se ne slaže model broj sa ugrađenim kalibrom ali svejedno uspevaju da ih prodaju čak za $15000-$20000.
Ljudi su stvarno pohlepni pa nasedaju na prevare takve vrste misleći da dobijaju nešto vredno za male pare a prevarantima to obično donosi zarade u nivou investicije, zbilja masno.
CMW
-
Takodje sam imao priliku da gledam kako sajdzija aminuje da je sve ok na jednom admiral heonografu.on nezainteresovan baci pogled kaze to je eta to je to.uopste nije primetio da je uglavljena suva eta a ne longines potpisana doradjena.to ima na kvarcnom longinesu da masina ima samo potpis eta ali na vrhunskim longines automatic chrono nikad uvek je potpisan.cak sam ja sa druge strane pulta snimio da nije u redu a on nije natavno posle se covek uverio sta je.znaci sto skuplji sat bolja provera.naprimer rolex kod petrovica platite pregled il servis sta god treba da budete sigurni.