Pa red je da na forumu bude jedan Rolex koji je neko stvarno dobio, posto poklonjenih "Rolex"-a ima vec dosta :).
Printable View
Pa red je da na forumu bude jedan Rolex koji je neko stvarno dobio, posto poklonjenih "Rolex"-a ima vec dosta :).
"Pokloni su retki i jeftini. Sve ostalo je podmicivanje"-Duško Radovic
Ovo nije zemlja gde se poklanjaju rolexi, a jos manje kupuju...
Pozdrav svima na forumu .
Na ime nekog duga (8 000 din )mi nude sat
Ako moze pomoc , da li je ovo original i koliko otprilike vredi .
Sat ovako na prvi pogled radi , mada ne znam kako da proverim sve opcije pabi mi i tu svaka pomoc bila dragocena .
Hvala
Prilog 136514Prilog 136515Prilog 136516
Nije Festina neka marka, nov je 169 $ .
Polovan ovde da prodas od 30- 50 eu
https://www.mega-watch.com/festina-c...-f16488-1.html
hvala ,
uzecu ga , jer ovaj dug tesko da ce mi biti vracen . . .
bolje vrabac u ruci . . . .
jedino jos ako moze neki info kako se koriste i sta znace pojedine opcije na satu ?
Sat bi trebalo da stopericu. Na gornje dugme startujes i stopiras, na donje resetujes sekundaru od stoperice. Naravno kad je zustavis :). Cini se da stoperica moze da meri 24h, ali mozda gresim. Na srednje dugme (krunica) stelujes vreme i datum. Trebalo bi da ima 2 polozaja u koja moze da se izvuce. Na prvom datum, na drugom vreme.
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
ok , povatao, sam malo
nejasno mi je jos cemu sluzi ova kruzna skala sa br 8 , 16 i 24 ?
i ova cetvrta kazaljka (lici na strelicu ) kako se aktivira i zasto ?
Clock clock dobro dosao na forum.
Na osnovu fotki rekao bih da strelicasta kazaljka pokazuje drugu vremensku zonu. Pomeras je okretanjem krunice verovatno u suprotnom smeru od smera okretanja krunice kad pomeras satnu i minutnu kazaljku.
Što ,bre , pogađate? :)
Ima ko zna tačno ( u pretraživač na datom linku ukucaj F16488) - https://www.festina.com/en/manuals/
Imam istu Festinu, samo je na mojoj cifer u crnoj boji. Ako se malo sredi i ispolira moze da se proda 80-90e.
Ta "cetvrta" kazaljka pokazuje drugu vremensku zonu a pomera se tako sto izvuces krunicu u prvi polozaj na kojem se podesava datum u jednom smeru a u suprotnom ta kazaljka.
Meni ona uvek stoji kod ove glavne kazaljke koja pokazuje sate. Estetski mi tako lepse izgleda a dual time mi uopste nije potreban.
Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
hvala milose ,
p.s koliko kosta poliranje ?
Ne znam tacno koliko bi te kostalo poliranje, ali ne verujem da bi bilo ispod 20e.
Pozdrav
Pokusao sam da izvucem krunicu u prvi polozaj i nastelujem cetvrtu kazaljku , ali ne ide :lol:
Naime , kad tako uradim u okretanjem krunice u jednom smeru se pomeraju datumi ( kao sto kazes ) a
u suprotnom smeru se pomera mala kazaljka i to za ceo sat ? ( unapred )
Verovatno se cetvrta kazaljka steluje drugacije :confused:
pozZz . . .
Moja greska, sad sam proverio na satu, pomera se mala kazaljka. Meni ona uvek stoji na istom mestu kao i ova cetvrta.
Saljem ti u Inbox link, mozes da vidis na snimku kako se steluje sat.
Pozz :)
slika govori vise od hiljadu reci ,
konacno uspeo . . .
hvala jos jednom milose
Podrav svima, opet ja. U pitanju je očev Cortebert i zanima me da li je original i da li mogu da ga popravim/poliram/ zamenim staklo i koliko bi to kostalo otprilike? Sat je stao, nisam ga otvarao i ne znam na kom principu radi, ako postoji neka časovničarska radnja u Kragujevcu koju bi mogli da preporučite, bilo bi još bolje. Hvala unapred na odgovoru.
https://imgur.com/a/k2Ckj8J
Znam da nije lako samo uz pomoc fotografije utvrditi, ali eto, nadam se da cete uspjeti.
Prilog 137970
Sa takve slike tesko mada mozda neko ima ostro oko. Otvori poklopac, slikaj mehanizam i odmah ces dobiti odgovor. A mozda i sam vidis, uporedi originalni mehanizam sa mehanizmom svog sata.
Kao sto kaze kolega...vise slika
Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
Pozdrav drustvo, hteo bih savet od iskusnih forumasa... Imam u ponudi da kupim Tag Heuere aquaracer 5 za pristojnu sumu, e sada me interesuje kako da znam da li je sat orginal i gde da ga odmesem da mi provere? Okacicu i Prilog 138751 istog pa mi recite svoje misljenjePrilog 138745Prilog 138746Prilog 138747Prilog 138748Prilog 138749xPrilog 138750
Časovničar kod kog bi mogao da proveriš -
Časovničarska radnja Srba Mihajlović
Beograd
Terazije 5
Tel.: +381 11 322 8231
Poslao sam im upit da li vrse proveru ali jos nemam odgovora
https://share.icloud.com/photos/0DN1...jlg#Pomoravski Zanima me da li je sat orginal i ako jeste koja mu je vrednost
http://www.svetsatova.com/forum/imag...quote_icon.png Neša kaže: http://www.svetsatova.com/forum/imag...post-right.png
Nije vic, već tužno-smešni aksiomi koji važe za temu Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?
Aksiom br. 1: ukoliko neko postavi pitanje da li je njegov luksuzni sat original, obavezno sledi odričan odgovor.
Aksiom br. 2: ukoliko je sat koji spada u luksuzne dobijen na poklon, takođe sledi odričan odgovor.
Aksiom br. 3: ukoliko se u temi spomenu rolex ili breitling, onda nisu original.
Jbg Aksiom je osnovna tvrdnja koja se ne dokazuje - služi kao polazna osnava za logičko zaključivanje... dakle izvedi sam zaključak
Pozdrav,
Nasledio sam 4 starija sata: Breitling, Ferrari, Panerai i Slava. Ne razumem se u satove, ali citajuci i uporedjujuci na netu cini se da su originali. Sta vi kazete? Koliko ih cenite?
HvalaPrilog 140519Prilog 140520Prilog 140521Prilog 140522Prilog 140523Prilog 140524Prilog 140525
Kad se na gomili nadje jedan farari i slava sa ova dva druga odmah znas o kakvoj kolekciji je rec!
Ferari i slava su pravi, ova dva "svajcarska"su kineskih ruku nedelo...
Slava nije orginal. Na satu piše CJIABA latinicom a ne СЛАВА ćirilicom.
StefanR dobro došao na forum. Raspolažeš sa kineskim replikama. S obzirom na ostale satove pretpostavljam da je i Ferrari replika.
A i da je slava prava ne bi se proslavio sa njom...
Pošto je Sky već objasnio, evo i teksta o satovima CJIABA koji nisu isto što i Slava:
http://www.svetsatova.com/forum/f76/...zdie-4465.html
Iako sam već osam godina na forumu, pitanja o originalnosti luksuznih satova uglavnom dobijaju negativan odgovor. Razlog za to je jednostavan - ukoliko sat ne potiče od nekoga ko je ekstremno bogat, onda nema ni govora o tome da su luksuzni satovi originali.
Uhhh druzeeeeee :(
Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока
Hvala svima na pomoci. Da znam na cemu sam... verovatno cu ih pokloniti prijateljima,meni ne trebaju. Iako sam se ponadao malo :)
A definitivno ste u pravu za SLAVU tj CJIABU , sad sam nasao isti model online za 35$ :D
Pozdrav svima, dobar dan, zanima me da li je ovaj sat original, ima hiljadu nekih opcija, mogu da namestam pet alarma, ima 48 gradova na koji mogu da namestim vremensku zonu,neke tajmere stoperice i milion drugih stvari, ali sam arhiduduk za satove tako da ne znam da li to mogu i originali i kopije. Hvala unapred.Prilog 140601Prilog 140604Prilog 140602Prilog 140603
Deluje kao da jeste.
Pozdrav svima. Vec dugo se 'motam' po forumu i skupljam informacije.
Nesto me je uhvatilo poslednje vreme pa sam krenuo da gledam Seiko mehanicke hronografe - 6139.
Zapao mi je za oko jedan od 'povoljnijih' komada (cene su fantazija). Mozda ne bi bilo korektno da postavljam slike sata kojeg ne posedujem, pa bih zamolio nekoga ko se razume u pomenutu seriju, a rad je da pomogne, da mi se javi na pp.
Ovde se o tim stvarima razgovara javno, a ne vidim razloga da se ne postavi sat. Slobodno postavi sliku na forum.
Zapravo nisam tako detaljno proucio ovu temu, vidim da se lupaju i direkt linkovi, pa evo i ja cu:
https://www.kupujemprodajem.com/Naki...8635-oglas.htm
Ne razumem se dovoljno da bih mogao sa sigurnoscu da kazem da jeste. A opet i da jeste mozda neko vidi nesto sto ja ne vidim.
Nisamo bas blizu, inace bih lako resio proveru.
Nezahvalno je ocenjivati na osnovu fotki i problem je što se sat ne može videti uživo pre kupovine. Ovako, na prvu loptu mi je čudno što sekundara ima različite položaje, ali s druge strane, fotoaparat ili telefon mogu da daju lažnu slku, pa da ne ispadne da optužujem čoveka koga ne poznajem. Kaiš svakako nije original, što je i normalno za relativno star sat, a oštećenja su minamalna i prihvatljiva.
Predlažem da pitaš prodavca da li dolazi u BG (ako si iz BG) jer kod ovakvih kupovina je ipak najbezbednije proveriti kod časovničara. Što se tiče cene - uvek treba pitati da li postoji mogućnost za korekciju. Ako se to pita ljubazno i kulturno prodavac može izaći u susret.
Žao mi je što ne mogu bolje da pomognem, ali ne volim da se zalećem kod ovakvih stvari. Čak i ako ti sat promakne, budi strpljiv i pojaveće se kad-tad neki primerak koji ti odgovara.
Najgore je kada vidiš skupe satove od 1000+ eura na ovim sajtovima, mene spuca paranoja. Skupljam već nekoliko meseci za Longines Master Moonphase, i sada vidim na KP , jedan polovan za 1300 eura koji jako dobro izgleda. Gledam oglas već mesec dana, zumiram do kraja, proučavam, raspitujem se, nikako da stisnem obarač i pitam čoveka da se nađemo.
Prosto da se zapita čovek šta da radi. Da se prekrstiš i pomoliš Bogu da je sve kako treba, ili da skupiš još para za nov.