Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 21
Like Tree41Likes

tema: Šta je to? Najčešći termini o satovima.

Threaded View

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Određen forumom Re: Šta je to? Najčešći termini o satovima.

Citat veberz kaže: Pregled poruke
    Starovremenski (vintage) (nisam siguran da ga je Sky izumeo, u svakom slucaju on je to uglavio u moj mali mozak - mnogo mi se svidja)

U principu sam protiv (namernog) kvarenja bilo kojeg jezika. Ako ima potreban izraz onda svakako treba raditi na rasirenju njegovog koristenja. Ako nema, onda tek treba razmisljati o preuzimanju tudjica. Ne treba preterivati. S druge strane, nije svrsishodno ni iz misica stvarati nove narodne izraze. Zna biti smesno. Dakle, s merom.
    Reč starovremenski nisam ja izmislio ali je ,verovatno, najduže koristim na ovom forumu i nažalost skoro da sam jedini koji je koristi. Za mene reč "vintage" ne znači ništa dok pričam ili pišem na srpskom. To važi i za ostale reči poput "dial"," stem" itd.
    Za reč "lug" si upravu. Ta reč na srpskom ne znači ništa a u prevodu znači ušica ili ušica kaiša(narukvice) ili ušice kućišta ali "lug" ne znači ništa.
    Takođe slažem se sa onim podebljanim delom teksta. Prvo treba savladati maternji jezik pa se "razbacivati" stranim rečima.

Shmizlo hvala na obnavljanju teme i lepo ukolpljenim fotkama.

PS-korona,bezel-rotirajući prsten (unutrašnji ili spoljni)
    Poslednja ispravka: skydrummer (10.7.2015. u 13:37)

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •