Završen je još jedan sajam u Baselu i ovom prilikom zajedno svodimo utiske. Veliki broj ljubitelja satova i nakita, novinari i poslovni partneri dolaze na Baselworld sajam u želi da među prvima spoznaju i uživo vide novitete pripremljene za tu godinu. Ovogodišnji Baselworld je održan u periodu od 19. do 26. marta u Venue Exhibition Center Basel (Messe Basel).

Naziv: Baselworld-2015.jpg, pregleda: 476, veličina: 216,6 KB


Za samo nedelju dana je zabeležena brojka od 150.000 posetilaca (izlagača, kupaca, novinara i drugih posetilaca). Ukupan broj izlagača iz oko 100 zemalja na Baselworld-u 2015. je bio 1.500, a broj novinara koji je pratio i prenosio dešavanja sa sajma je nešto manji u odnosu na prošlu godinu i iznosi 3.000.

Naziv: Baselworld-2015_2.jpg, pregleda: 340, veličina: 220,1 KB


Na sajmu u Basel-u se sklapaju poslovne saradnje. Trenutni i potencijalni poslovni partneri posećuju štandove brendova koje zastupaju i upoznaju se sa novitetima satova odnosno nakita. Novinari pak teže da budu među prvima u izveštavanju i da što detaljnije izveste svoje čitaoce o aktuelnim dešavajima. Svi ljubitelji satova i nakita se takođe mogu uputiti na Baselworld i slobodno razgledati i raspitivati se o izloženim predmetima. Kupovina izloženih predmeta tokom sajma nije moguća. Uređenje štanda i izložbenog prostora se razlikuje od brenda do brenda. Pojedini štandovi mogu biti veličine jedne zgrade, sa prostorijama za izlaganje i izdvojenim delovima za sastanke ili druge potrebe. Ovakav prostor tj. štandove uglavnom zakupljuju veći i poznatiji brendovi, dok se oni manji predstavljaju na manjim površinama i na manje glamurozan način.

Naziv: Baselworld-2015_1.jpg, pregleda: 392, veličina: 229,0 KB


Ukoliko biste želeli da sledeće godine posetite Basel, zabeležite ovaj datum, jer je poznat period u kome će sajam Baselworld 2016 biti organizovan:
17. – 24. marta 2016. godine

Baselworld