Odlična tema!

Aj da probijem led, jedan od miljenika mojekolekcije je i Seiko SND721P1 Chronograph.
Stigao je u beloj kutiji sa belim svilenim jastučićem, veoma mi je žao što ga sada ne mogu uslikati jer jer sam negde zaboravio usb za memo karticu ali neka dočara ovaj klip celokupnu priču izgleda sata jer je osim ruka sat moj!Seiko Men's Chronograph Watch # SND721 SND721P1. Model : SND721P1.
Metal : Stainless Steel.
Caliber: 7T92.
Black dial with black bezel.
Movement made in Japan.
Water resistant 100 meters (10 bars).
Approximate Case thickness: 11mm. Type : Chronograph. Movement : Quartz. Stainless steel bracelet with dual locking buttons.
Date display at 3 o' clock position.
Hardlex Crystal.
Approximate Case width including crown: 43mm. Approximate Lugs width: 20mm. # SND721P1 #
.

Sat koji nema kašnjenja, (makar ih ja nisam zapazio) veoma lagan, veoma udoban, narukvica koja ne čupa i najbitnije, sat sam nosio zimi, a narukvica je imala temperaturu tela, čudnovati Japanci, nema šta.
O mehanizmu smo diskutovali već ovde, nije greda podsetiti se...SEIKO mehanizam 7T92
Seiko satovi sa istim mehanizmom kod nas dostižu cenu do 300-350€, ja sam bio srećnik koi ga je kupio za 100€.
Šta još čini sat posebnim u stvari celokupni Seiko satove ako zanemarimo mehanizme i kvalitet kućišta, po meni staklo, Hardlex Crystal. Dosta otpornije od mineralnog, slabije od safirnog ali ima svoj poseban šmek i draž.

Postoje veoma kvalitetni satovi koji čak ne koštaju više od stotinak eura, a zaista odličnog su kvaliteta, zato pišite o njima voleo bih da vidim vaše satove.

Pozdrav,
Igor