Da, sad sam istrazio, to je bio taj kanal "Sat Na Ruci". Meni je to inace izaslo kao predlozen video na youtube i zato sam se zainteresovao da pogledam. Video sam u nizu par klipova i u prvi mah sam bio blago odusevljen poduhvatom da se krene u to na nasim prostorima, a onda su pocele razno razne izjave da izlaze, od kojih sam se zapitao da li je moguce da izadjes sa takvim sistemom vrednosti, bez sistema vrednosti... Kap koja je prelila casu je bilo to za neki Roamer i Bomar... Bas sam tu prestao da pratim ista "domace". Mislim da bi prosecan posetilac ovog foruma bio upuceniji u sve sto je mladi momak iznosio u kameru. Da ne bude samo da grdim, svakako mi je drago da je krenuo i da postoji, i zelim mu najbolje! Ali takodje mu zelim malo vise sistema u samom "poslu" i dosta vise etike. Nije to nesto sto se ne moze postici ako se zeli.![]()
Od stranih, iako ne verujem da cu ikada prelomiti i kupiti neki od tih modela koje predstavlja, pratim Watchfinder-a, i jos jednog Uhrenratgeber-a (nemacki). Ovaj drugi ima i svoju "marku" Corazon de Mar, ali je svako malo u nekim akcijama i mozes se videti da gostije i kod Fortisa i kod Zenith-a i da ima dobre intervjue. Mana je samo sto nema prevoda, pa ko ne zna dobro nemacki, moze samo da gleda u prazno. Inace, veoma interesantan covek.
Da se vratim na domace tlo- Mislim da standard zemlje Srbije u velikoj meri utice i na kupce i na prodavce, a i na one koji bi nesto vise da nauce i to znanje da podele. Paradoks zivota, ljudi koji znaju, poput par istaknutih ovde, ne zele da idu u javnost sa tim znanjem jer sumnjaju da znaju dovoljno, a ovi drugi sto manje znaju rado zele da se time i pohvale. Cast onima drugacijim naravno! Ali opet cu reci, dobro je da se krenulo pa kako god.
Watchgeeg
Trenutno, jedini koji, po meni, ima odličan sadržaj je kanal watchgeek iz Hrvatske. Odabir tema, kako pristupa svakoj recenziji, obraćanje pažnje na bitne detalje, način na koji izlaže. Ima, da kažem, tri glavna tipa videa - unboxing sa prvim utiskom, detaljna recenzija i, ono što je meni veoma interesantno, za sat sa mnogo komplikacija, gshock na primer, detaljno uputstvo kako se te sve komplikacije podešavaju i koriste. Stvarno se vidi da nije seo i za 15 minuta rešio i snimio video.
Sat na Ruci
Od ostalih naleteo sam na još jednog klinca, mislim da je iz Srbije, iako ima prijatan glas za slušati, većina tema mu je "šta nosi xyz" a mene to ne zanima. Uz dosta ličnog stava bez nekog ozbiljnog poređenja modela. Očigledno nekog takav sadržaj zanima jer ima dosta publike.
Ono što bih voleo je kada bi kolega @Haifisch23 svoje tekstove pretočio u video
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Poslednja ispravka: eee (25.9.2020. u 8:07)
Kolega Marin sa Portala satova
https://www.youtube.com/channel/UCjNlgOaVMEplqno-I-IbYuA
trenutna kolekcija:
Titoni Airmaster Ref. 93963 S-005Doxa Sub 300t Aquamarine Ref. 840.10.241.10
Grand Seiko SBGA211 Snowflake
Zenith El Primero Classic Cars Ref. 03.2046.400/25.C771
mizzy, preteče me. To je taj kanal.
Evo još jedan. Nisam siguran da li je sa naših prostora, po naglasku bih rekao da jeste. Čovek se orjentisao na skupljanje i popravku vintage digitalnih satova.
https://www.youtube.com/c/VintageDigitalWatches
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Poslednja ispravka: eee (25.9.2020. u 16:48)
@ivko1 Poenta je da ti i ja nismo poznavaoci, i ne predstavljamo se tako, za razliku od njega. I, da si pitao njega sta je bolje, sta bi ti rekao? Prvo si birao izmedju 2 kultna sata o kojima on sigurno ne zna nista osim sto je cuo za te proizvodjace, pa si birao izmedju mehaniuzama o kojima tek ne zna nista. Ako on ne zna da 2824 nema aplikaciju dana, a za drugi sat sa 2836 mora da stane i da procita sa papira jer verovatno nikad pre nije cuo za isti, kako onda tebi da pomogne? Evo ti zadnji klip sad, preporucuje onaj Seiko za 100e kao jedva ga nasao, preporucuje svima, a nema pojma da se vise ne pravi, video na Amazonu jos nekoliko komada pa misli da se samo tamo prodaju. Ne zna da se 7s vise ne pravi, prosto ne zna.
Nisam ja neko ko ne priznaje tudji trud, samo mi je krivo sto u pricu nije usao sa boljim predznanjem, sa sustinom, pa da mu svi neobavezno pomognemo koliko god mozemo. Ovako on prvi sigurno ne zeli pomoc, ocigedno je kontras, cim i sat nosi na desnoj ruci.
Evo jos jedan nas momak pokusava nesto, kalan Holikron, ima svu moju podrsku, cak sam mu i pisao, momak ima nekoliko lepih satica i zna sve o njima, istorijat, materijali, mehanizmi, grade verzije itd itd al nema harizmu ko Strahinja.
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Ljudi, jel kapirate da Straja polako postaje Rolex domacih horoloskih jutjubera, a da postovi u ovoj temi to vrlo dobro dokazuju?![]()
Ajd sto lik ne razlikuje Seiko od Feiko, vec sto nije ni prijatan za gledanje i ne bih mogao da se slozim sa kolegom da mu je produkcija na nivou-dugo nisam osecao toliki transfer blama dok neko prezentuje. Ali boli ga cose, on zaradjuje na materiji koju ne poznaje koliko neki od clanova ovde imaju u zanoktici malog prsta...
Holokron je simpa: decko se trudi, lepih manira i pojave, prikazuje satove u svom videu (Strahinja ceni da je vaznije da vecinu vremena videa pojede njegova "frizura"). S druge strane ne kapiram one recenzije parfema-kake veze to ima jedno sa drugim?Jos kad krene o gornjim notama paculija i aromaticnim bukeom aljaskog vetivera, bas bih voleo da ga vidim na blind testingu, ili jos bolje da mi u prirodi pokaze kako izgledaju te biljke (ako su iuopste biljke)
Kao i u vecini stvari Balkan je u praistoriji razvoja... Nije cudo da je Watchgeek na engleskom![]()
Ma nemam ništa protiv dečka, ali mi je zaista malo mučno da gledam sve to. Od mene je dobio lajk na IG, i to mu je dosta.
Ono što mi moramo da razumemo jeste da njemu nismo mi ciljna grupa, već neki rendom ljudi koji znaju samo za Rolex i QnQ, i da tih ima 99.9% u Srbiji i svetu, i logično je da gađa tamo gde može da izvuče više novca.
Zamisli koliko bi u Srbiji ljudi pogledao klip koji govori o četvorostrukom tourbillon-u Greubel Forsey-a ? I sad zamisli koliko ljudi bi pogledalo šta nosi neki ljudski nakot poput pevaljki i splavara.
Ono sto sam ja shvatio je da Strahinju interesuje kvantitet jer mu to može ili donosi korist. Svi smo to uočili. Momak tjera marketing i koristi za to sva moguća sredstva, nije glup niti naivan. Zna šta radi. Spominjanje ko šta nosi itd je ispod svakog nivoa i pitanje da li njega to uopste interesuje ali se on prilagodjava tržištu. Takodjer lakše mu je to nego da dodje do nekih satova i uradi recenziju. Pogotovo da dodje do dva sata pa da ih usporedi.
Ja sam optimista i vidim dobru stranu. Mnogi od tih klinaca će možda preko njega poželjeti da stvarno nauci nešto i početi istraživati malo dublje.
Tramp je pred izbore rekao jednu dobru rečenicu koja se meni ucrtala, i losa reklama je reklama. Slobodno nastavite da pljujete po meni. Nešto u tom kontekstu je rekao( možda se neko sjeća tacno njegovih rijeci)
Bookmarks sajtovi