Po slici naličja tj. poklopca sata čini mi se da je sat otvaran. Nestručno rekao bih. Moguće da tada dihtung nije pravilno vraćen, pa ti ulazi vlaga. Rešavaj što pre jer može da ti nastrada cifarnik. Dok to ne rešiš ne kvasi sat nikako!
Po slici naličja tj. poklopca sata čini mi se da je sat otvaran. Nestručno rekao bih. Moguće da tada dihtung nije pravilno vraćen, pa ti ulazi vlaga. Rešavaj što pre jer može da ti nastrada cifarnik. Dok to ne rešiš ne kvasi sat nikako!
Sinn
Seiko
"...i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare" Štulić
i obavezno promeni dihtung na krunici
mozda je neko vec spomenuo ali evo ja cu da dodam.
CASOVNICAR SIMOVIC DAMIR
BUL CARA LAZARA 39 21000 NOVI SAD
021 636 3831
064 1 171 788
restauracija satova i cifera istih kao i popravka.
U jednoj rubrici je prikazano kako je jednom clanu preporodio jedan zenit koji je bio u dosta losijem stanju.
Kolekcija je odlicna i voleo bih da taj IWC stvarno ponovo zasija starim sjajem.
Laneni...hvala, znam za majstora ali nisam imao njegove telefone.
Kolika je rezerva snage kod monsterovog mehanizma 7s26? I kada se može znati da je on potpuno navijen? Moj posao podrazumeva puno sedenja, što za štafelajem, što za računarom, tako da se jako malo krećem, leva ruka na kojoj nosim sat miruje veći deo dana. Možda je pitanje smešno, nikada nisam imao automatika, i zaista me zanima da li je i to malo kretanja dovoljno da se sat navije ili treba, s vremena na vreme, učiniti neke jače i dugotrajnije pokrete? Možda me monster prisili na malo dnevne gimnastike!![]()
Poslednja ispravka: umbra (15.12.2011. u 13:49)
Umbra,kupio si jako dobar sat,i to prilicno povoljno,siguran sam da ces biti (pre)zadovoljan istim...
Test tačnosti
Šest dana posle: sa -7 sec došao je na -5sec...za 24h.
Ala ga je opravio... svaka mu cast!
Noćas mi se nije radilo ništa ozbiljno, i uzeh malo da se igram sa Photoshop-om. Bilo mi je mrsko da tražim po ateljeu elektronsku tablu za crtanje sa kojom bi sve bilo još preciznije, pa na kraju odradih crtež samo uz pomoć miša i tastature. Uneo sam svom ljubimcu neke sitne izmene na markerima i crvenu sekundaru, koja je uvek fini koloristički akcenat, i baš mi je žao što je on nema. Pred jutro, već pospan, narukvicu sam malo zbrzao. Fontovi i logo SEIKO nisu originalni, ali su najpribljižniji od onih koje imam. Kako vam se čini? Meni je dalo ideju da možda jednom probam da nacrtam neku sasvim svoju varijantu. Pozdrav svima.
![]()
Poslednja ispravka: umbra (3.1.2012. u 11:55)
...požuri polako...
Bookmarks sajtovi