Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 39
Like Tree95Likes

tema: Senecus - pocetak moje kolekcije

Threaded View

Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Lajkovi
    13299
    Reputacioni uticaj
    403

Određen forumom Re: Senecus - pocetak moje kolekcije

Žao mi je zbog problema, koje si imao sa Avengerom i što si ga zbog toga prodao. Iz tvog izlaganja vidim, da je svuda jednako. Tako je i ovde kod nas u Sloveniji. I to nije slučaj samo sa Breitlingom, nego i sa svim ostalim proizvođačima u tom ili višem razredu. Ako stvar nije previše jasna, sat se šalje proizvođaču. Ako nije više u garanciji, onda na trošak kupca, što je normalno.

Mada i meni nije potpuno jasan problem, koji si imao. Koliko razumem, kažeš, da je sat gubio dodatnih 10 sekundi i nešto više na mesečnoj razini. To iznosi nešto oko 0,3 sekunde prosečno na dnevnoj bazi. Svi Breitlingovi satovi su nosioci COSC hronometaskog certifikata. Kriterijum za mehnaičke satove po COSC je -4/+6 sekundi na dnevnoj bazi. Izvini ali ja tu ne vidim nikakav problem. Gubitak tvog sata na mesečnoj razini odgovora čak COSC kriterujumu za kvarc mehanizme a kamoli za mehanički Breitling 32, koji je modifikovana ETA 2893-2. Da nisi možda mislio, da gubi 10 sekundi na dnevnoj bazi? To bi već možda predstavljalo problem, mada bi se i to posle 5 godina, koliko je bio star tvoj sat, moglo srediti sa redovnim servisom, koji rade ovlašteni koncesionari svuda po svetu.
    Ako si izašao pred serviserem sa problemom, da ti sat nakon pet godina gubi nešto više od 10 sekundi na mesečnoj bazi, onda potpuno shvatam, zašto su predlagali slanje sata direktno Breitlingu, jer ne znam, šta bi jedan normalan serviser tu mogao učiniti. Otuda i razlog za dodatna testiranja kod Breitlinga, koji ti je naveo serviser.

Što se tiče Steinharta i ostalih foliranata - kada neki "ljubitelji" satova budi shvatili, da sa jednim satom proizvođača (a ne samo sastavljača, kakav je gore spomenuti) dobiješ višegodišnje znanje, tradiciju, ogromne input troškove, koji se odnose na razvoj čitave horološke delatnosti i da ljude, koji su to spremni da plate, ne treba nazivati ovcama, onda će sve manje biti ovakvih polemika.
    Tada će biti jasno, da se jedan Steinhart nikada ne može porediti sa Seikom, Citizenom, Orientom, Tissotom, Certinom a kamoli sa High End proizvođačima. Steinhart se jedino može porediti sa Tisselom, Parnisom, Pagani Designom i ostalim copy paste majstorima.
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (13.2.2020. u 16:26)
    stanis likes this.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •