Hvala Petar012.
Hajde da napišem malo više o njemu. Kao prvo to je serija Seiko Lordmatic i koristi mehanizam 5606 koji kuća 21,600 otkucaja. U vreme kada je napravljen i sada to nije bio Hi beat mehanizam. Postoji verzija Lordmatic -a koja koristi mehanizme 5206 i 5216. Oni kucaju 28,800 otkucaja i smatraju se Hi beat. Najveća boljka ovih mehanizama je Quick set datuma i zato se NIKADA ne sme menjati datum između 21 i 4h ujutro.
Ovi satovi su pre 40 godina (pre kvarcne ere) predstavljali Seiko mid range ponudu. I tada i sada smatraju se kvalitetnim satovima koji su po ceni značajno ispod King Seiko-a a po kvalitetu su jako blizu. King Seiko je koristio druge mehanizme (5246 i 5256). Mislim da su oba mogla da dostignu Chronometer grade ( ako grešim molim da me ispravite).
Inače za sve vas koji volite ove satove mogu da se pronađu na Ebay-u mada ko ima mogućnost isporuke u Hrvatskoj neka obavezno proveri sajt Buyee.co.jp jer ima ozbiljna ponuda slicnih modela. Ja sam kupio jedan sat preko ovog sajta bez ikakvih problema.
Lično bih u kolekciji voleo još da imam neki Seiko Vanac koji koristi iste Seiko KS mehanizme ali je obavezno sa facetnim staklom. Tada bih upotpunio Seiko range sa mehanizmima 6106, 5606, 5206 ili 5216 i 5246 ili 5256. Svi ovi mehanizmi inače imaju hack funkciju (zaustavljanje sekundare prilikom podešavanja vremena)
Ja sam 5606 5080 našao preko Ebay-a i uspeo da pronađem isti model koji nije ispravan koji će biti donor za delove ukoliko, ne daj Bože, nešto krene po zlu.
Toliko od mene... nadam se da će vam ove informacije biti od pomoći.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Registracija
Help

149Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Bookmarks sajtovi