Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 230
Like Tree753Likes

tema: MMario - Moj skromni doprinos razvoju casovnicarske industrije

Threaded View

Istaknuti član Avatar korisnika MMario
    Član od
    19.3.2014.
    Lajkovi
    30886
    Reputacioni uticaj
    335

Određen forumom

Evo tek sada uhvatih malo vremena da napisem par reci o njemu.
    SEIKO STARGATE II
    Stigao u subotu, neplanski od kolege sa drugog foruma i vec danas mu mogu reci....Hvala.
    Da pojasnim....poslao mi par slika, pa ja kazem ma hajde, ionako me interesuje kakav je taj mehanizam 4R36. Znate da imam 2 Monstera,BM i OM mod....oba sa istim 7S26B, moje je rasmisljanje bilo da prodam jednog i kupim novog Monstera bas zbog tog mehanizma, ali zao mi bilo prodati jer su oba jedinstvena (pogotovo modovani OM). I tako ja posegnuh u sakrivenu ladicu i "ukradem" sam od sebe i kupim Stargatea. Jos mi ga drugar doneo na kucna vrata, pa smo isli na rucak, pa se ispricali do mile volje....
    A sada o satu. Kada ga je izvadio iz kutije ostao sam dosta iznenađen. Na prvi pogled ne odaje dojam da je to Seiko....Jako lepo izgleda, kuciste rađeno sa dosta krivulja, cifer prelepo tamno sive (matiran) a citljiv neverovatno jasan, krunica ukomponirana u oblik kucista. 44mm a ne deluje uopste toliki, luneta u celiku prekrasno odrađena, 60 klikova ali tako prezizni kao da ih je 120, tvrda a opet podatna za vrtnju.
    Narukvica skoro pa savrsena, 22mm sa duplom sigurnosnom kopcom, tz microregulacije u 4 rupe cca 17 mm ukupno. Jako se lepo uklopila s kucistem. Mozda jedino sto sam mu zamerio (mada ne znam zasto) je to sto su mu buseni lugovi pa malo rupe remete lepotu krivulje kucista. Ali se zato lako menjaju kaisevi ili gume.
    O luminaciji ne treba trositi reci, osim jedne napomene....znaci klasicni Seiko ali jos jasniji nego Monster jer ima satne markere malo uze nego Monster pa je i citljiviji po noci.
    I tada ga stavim na ruku, kao kec na desetku! Sat lezi na ruci, ma sta reci....!!!!Na ruci deluje elegantno, profinjeno!
    Od tada ga ne skidam sa ruke, "uhodavam" ga....o tacnosti ne mogu jos nista pisati....ipak treba vremena za to. Testirati cu ga nakon 15-tak dana.
    Za kraj....moje misljenje da za te novce(u EU od 325€ pa do 400€, ovisno od prodavca, a u Japanu i SAD-u je jeftiniji) tesko da se moze naci sat te kvalitete, izgleda....E sad o lepoti se ne raspravlja, pa necu ni ja.
    Par fotki, mogu biti i bolje ali jos uvek cekam macro....

Sat SEIKO STARGATE II ili SRP493 K2

Naziv: 11.1.jpg, pregleda: 374, veličina: 320,3 KB
    Naziv: 14.jpg, pregleda: 376, veličina: 294,2 KB

Naziv: 11.jpg, pregleda: 379, veličina: 251,8 KB

Caseback ili poklopac ili leđa ili....

Naziv: 15.1.jpg, pregleda: 378, veličina: 301,8 KB

Evo i s boka....

Naziv: 16.jpg, pregleda: 375, veličina: 232,6 KB

Narukvica....

Naziv: 17.jpg, pregleda: 379, veličina: 272,5 KB

Naziv: 20.jpg, pregleda: 318, veličina: 190,2 KB

I nocu....

Naziv: fotografija-2 (1).jpg, pregleda: 323, veličina: 98,7 KB
    Poslednja ispravka: RUS (29.7.2014. u 21:05)

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •