753Likes
-
Re: MMario - Moj skromni doprinos razvoju casovnicarske industrije
sad kad si krenuo...nema natrag.....
....
-
-
Hehehe ... Taman kad si mislio da su se izredjali svi i da mozes da stavis tacku.
Pa evo i ja da ti cestitam na zaista lepoj kolekciji!
Nego (sada ozbiljno), primetio sam da nemas bas tako puno satova s obzirom da godinama patis od ove bolesti (kako kazes, a tako i ja mislim). Pretpostavljam da si izpocetka i ti isao na masu u stilu joj sto je ovaj dobar - pa daj, o ovaj jos bolji - daj i njega ... Zelim da te pitam, pretpostavljajuci da je ovo prethodno tacno; dokle si dogurao brojcano i nakon koliko vremena si poceo da smanjujes kolekciju? Drugo pitanje. Primecujem da nemas klasican dresser. Zasto?
-
Hvala,hvala....da u pravu si....rano poceo, fascinirao me na prvom mestu mehanizam, rad, lepota....da u pocetku je i bilo tako, daj, samo daj. S vremenom sam isprofilirao i ukus i zelje. Posle sam smanjio na nekakav broj od 10-tak satova ukupno. Jer treba i jesti ponekad! A i shvatio da se previse vezem za neke satove. Kada sam kupovao stan skinio Rolexa sa ruke, e tu sam prelomio taj emocionalni deo u sebi. Klasican dress?....da, nemam ga jer od kako sam stavio Tudora na ruku u njemu sam nasao nesto jako interesantno....prelepo odradjen,(ipak je stariji brat upleo prste) mogu ga nositi na sportski nacin, na casual, na odelo....i u tom jednom satu imam dosta kombinacija.
Mislim da si shvatio moje razmisljanje....
Poslednja ispravka: VLADAN P (12.5.2014. u 13:31)
-
Predstavio bi danas jedan sat koji je slucajno zalutao k meni. Inace dobiven u zameni a namenjen je za poklon.
Pa da pocnem....Pirelli Pzero Tempo
Proizvodjac je Pirelli, poznatiji po jednom drugom proizvodu, ili bolje reci narucitelj jer sat ima na sebi oznaku Swiss made. To je valjda zbog onog postotka u procesu proizvodnje ili zato sto su oni samo narukvicu izradili a mozda i nacrt jer su talijani poznati po dobrom dizajnu. A ovde je dizajn bas dobar..Sta reci o satu.....evo malo tehnickih karakteristika....
Proizvodjac: Pirelli PZero Tempo
Model: Pirelli Diver
Kuciste: Titanijum i celik, promera 42mm i visine 16mm
Staklo: Saphhir sa AR premazom
Mehanizam: Eta 2828-2
WR: 300m sa helijum ventilom
Narukvica: Kaucuk sa celicnom kopcom
Kuciste izradjeno od titanijuma sa celicnim obrubom neobicnog oblika, bez klasicnih lugova, tj. usrafljen kaucuk u kuciste, a sam kaucuk je sa kopijom sare auto-gume s dodatkom celicnog fiksatora i na kraju s masivnom celicnom kopcom. Sat ima dve usrafljujuce krunice od kojih je jedna na poziciji "2H" i ona sluzi da namestanje unutrasnjeg bezela a ona druga, na "4H" se koristi za podešavanje vremena. Prelepo izradjen cifer koji zbog AR premaza menja boju od crne do svetlo plave. Unutra "kuca" dokazana Eta 2824-2.
Sat deluje lepo i neobicno, ali za nosenje je malo tezi, barem za moju ruku. Jer oblik i izrada narukvice su malo cudni, ustvari gornji deo sa onim celicnim dodatkom su jako kruti i neudobni za nosenje jer dosta steze zglob.
Ovako to izgleda na ruci....
-
Jucer stigao Seiko Orange Monster, mod Seiko white-blue iliti Pic heavy.
Ovako izgleda na ruci....
Na celiku
Na nato narukvici....
Tags for this Thread
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi