Extra prinova!![]()
Extra prinova!![]()
Svaka cast na prinovi Jovane. Tvoje fotke bacaju novu svetlost na ovaj lepi Seiko Kinetic!
No time to lose
Super je Seiko! Koliko drzi baterija kada se jednom napuni? I kakva su iskustva, koliko godina izdrzi ukupno?
BFK je moćan sat! Čestitam! Samo mi nije jasno zašto ti se ne dopada hardlex? To je odlično staklo! Inače spork i bfk dele narukvicu - toliko je dobra da mnoge časovničarske kuće mogu da pognu glavu pred njom!
Sinn
Seiko
"...i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare" Štulić
Jovane Seiko je izvanredan, deluje moćno i primetna je vrhunska izrada.Odlične fotografije, svaka čast!
Odličan sat. Čestitke ! Inače, složio bih se sa komentarom Mister No-a , vezano za staklo.
Imao sam 5-icu sport (tzv. Mini Sumo) sa hardlexom koji se relativno brzo izgrebao od sasvim naivnog kontakta sa stokom od vrata a kasnije i od nosenja u dzepu, otuda blaga bojazan prema hardlexu. Sad, prema podacima koje sam prikupio o BFK na njemu je nesto drugacija vrsta hardlexa u odnosu na nizi rang seikovih modela (cak sam naisao na neku skroz geeky stranicu gdje su objasnjavali i hemijski sastav), vidjecu kako ce se pokazati ovaj a za svaki slucaj sam narucio yobokies safir za njega (36 USD) ali ga necu otvarati i mjenjati ga bez potrebe. Navodno, u Seiku hardlex koriste na Diverima jer je manje sklon pucanju i trpi pritiske bolje od safira. Mislim da ne treba to da me zabrinjava, posto ne vjerujem da ce ovo bebce ikada ici dublje od 30 m (osim ako mi ispadne sa barke).
Narukvica je stvarno fantasticna, nije pretjerivanje.
Pun metal, sa vrlo malo gibanja, brusena po vrhu a polirana na pregibima, sa sigurnosnim navojima (oni su malo nezgodni, treba paziti da ti ne ispadnu dihtunzi) i maksimalno udobna. Caki produzetak za odijelo (koji nije integrisan u kopcu) ne smeta, ukoliko se sat ne nosi usko na ruci.
Jovan
U njemu je 5M62 mehanizam, maksimalne rezerve snage 6 mjeseci. Nivo napunjenosti baterije se moze provjeriti uz pomoc sekundare, za sad sam ga izgurao na nekih 3 do 4 mjeseca a obicnim nosenjem se dobija oko 7 dana dnevno (prema specifikaciji).
Ove nove generacije Seikovih Kinetika su se dosta dobro pokazale, navodno baterija pocinje da slabi tek nakon 10 do 12 godina.
Jovan
Hvala svima, i Seiko zahvaljuje na komplimentimaSat je stvarno vise nego lijep i obrada mu je znatno iznad cijenovnog ranga u kojem se nalazi. Osim sto izgleda mocno ima i moc prerusavanja... iako je jos uvijek 40 stepeni, uvukao sam se u odijelo (tamno) i provjerio. Opako izgleda, Bond ga se ne bi postidio
![]()
Jos par detalja i vise necu da davim: krunica mu je na srafljenje i ima ukrasnu liniju po sredini koja citavom satu daje jos malo na ozbiljnosti i uprkos imenu uopste nije toliko velik na ruci. Da se razumijemo, ovo je masivan i veliki sat ali korona ga znatno suzava tako da lijepo lezi i na uzoj ruci (poput moje). Jos jedna prednost narukvice je cisto dizajn prirode, iako je sirina spojnica 20 mm sama narukvica je 22 mm pa i to sat cini vizuelno manje glomaznim.
Zaista sam presrecan sto sam ga konacno ugrabio![]()
Bookmarks sajtovi