Strana 27 od 71 PrvaPrva ... 1723242526272829303137 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 261 do 270 od ukupno 708
Like Tree2888Likes

tema: Haifisch 23 - Moja kolekcija

  1. #261
    Banned
    Član od
    28.5.2020.
    Poruke
    12
    Lajkovi
    12
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Haifisch 23 - Moja kolekcija

    Pozdrav jako lepa kolekcija, izuzetno vredna i sastoji se od legendarnih modela po imenu.

    Moram priznati da mi je oko zastalo samo na vintage deo, pogotovo na Citizen, redak i poželjan, sat koji nije deo shoppinga, već pravi kolekcionarski komad, sat koji se juri, kupuje na ozbiljno znanje i snažnu kompetenciju, obavezno servisira što podrazumeva da se i tu mora imati ozbiljno znanje.


    Danas je fora sa listama čekanja ta da se kod kupaca stvori iluzija da se ne radi o šopingu, već eto vi dobijate nešto za šta nije potreban samo novac, radi se o običnoj obmani kupca, nažalost, nema kolekcionarenja u butiku i prodavnici satova.


    Čitao sam tvoju priču za vintage i znam gde si pogrešio, ja sam samo jednom i to kad sam kupio sat na neviđeno, ali zato sam krenuo od sovjetskih satova, preko japanskih, do jeftinih swiss satova, potom malo skupljih do štopera, nakon njih do skupih švajcaraca i na kraju evo kod pateka i audemarsa. To je proces koji je potrajao nekoliko godina

    Ne kupujem nikad na ebay ili forumima, najbolje od vlasnika ili proverenog preprodavca, ekstremno su retki i zato se ne brinem da li će sat biti sklepan, sastavljan i slično, a kad se uzima patek ili rolex to je neizbežno!!!


    Takođe, izbegavati sve seiko štopere, vintage el primero u širokom luku, calibre 12 heuer, sve stare kvarcne satove ili satove sa tuning fork mehanizmima, odnosno sve hibridne verzije mehanizama ali rolex u najširem mogućem luku, to je jedan poseban svet drugačiji od svega drugog, a na kraju patek koji je još drugačiji od rolexa, to je sat koji se zaista kupuje na poseban način, a ne preko ebay ili neke berze.

    Za kraj za tebe par slika prelepog seika 7a38 kakav nikad više neće da naprave, celog u metalu sa 4 motora, counter f-jom, doppelchrono f-jom i merenjem 1/10 s, naravno nov nikad na ruci.
    Haifisch23 likes this.

  2. #262
    Banned
    Član od
    28.5.2020.
    Poruke
    12
    Lajkovi
    12
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Haifisch 23 - Moja kolekcija

    Haifisch 23 - Moja kolekcija-20200307_095032.jpg

    Haifisch 23 - Moja kolekcija-20200307_095353.jpg

    Haifisch 23 - Moja kolekcija-20200307_095324.jpg

    Haifisch 23 - Moja kolekcija-20200307_095206.jpg

  3. #263
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.898
    Lajkovi
    13148
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Haifisch 23 - Moja kolekcija

    Hvala Piksi!!!!

    Nadam, se da će raditi!
    Priložene slike Priložene slike Haifisch 23 - Moja kolekcija-20200604_162700_hdr.jpg  

  4. #264
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.898
    Lajkovi
    13148
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Haifisch 23 - Moja kolekcija

    Hvala Srđane!

    Ufff, vrlo teška priča. Kao što sam već pisao, došlo je do krize identitete vlastite kolekcije. Desila se kulminacija. U to vreme sam završio deceniju i po intezivnog proučavanja horologije i kada si čak i više od 15 godina okružen istorijom ove delatnosti, kada odlaziš na spavanja i kada se budiš ujutro sa mislima na najveća ostvarenja Galleta, Universala, Martela, Angelusa, Minerve i sličnih, onda poželiš, da i fizički dotakneš dokaze nekog vremena, koje se nikada više neće vratiti.
    Da, otišao je veći deo kolekcije, Rolex Submariner samo nekoliko minuta posle postavljanja oglasa na domaći sajt (oglas sam postavio, ono što kažu, više iz fore nego zbog istinske želje) a onda je osoba, koja je kupila Rolex u naredna dva dana odnela ceo vrh kolekcije osim Seika Urushi (Zenith El Primero Tricolor, Omega Moonwatch, IWC Ingenieur, Breitling Avenger Seawolf, Longines Master Collection Moonphase, Tag Heuer Aquaracer Calibre 16). Sve je takoreći otišlo u paketu. Nekih 14 dana kasnije, ista osoba se pobrinula za dalje pražnjenje kolekcije (kompletan Seiko Vintage, Alpina Startimer, Hamilton Intra-Matic i Frogman, obe Certine, Mido Ocean Star i tako dalje). Praktično, sve je otišlo u kompletu i nije bilo puno mesta za taktičke nanevre. Jedino što nisam dao je bio Citizen Bullhead, Victorinox, Longines Roland Garos i ruski deo kolekcije)...
    O tome, kako se završio moj izlet u vintage vodama sam već pisao. Tu je potrebno neko sasvim drugo znanje, veština prepoznavanja najsitnijih detalja, praktičko znanje izučenog časovničara. Pa čak i sva ova kombinacija ne daje 100 % sigurnost u potpunu autentičnost sata. Pošto su neki moji prijatelji posedovali nabrojano, na licu mesta sam video, kako izgleda na novo vrhunsko printani brojčanik Breitlingovog Navitimera iz 1959 godine i puno toga toliko sumljivog, da čak ni oni nisu mogli potpuno biti sigurni u originalnost viđenog.
    Na kraju sam ipak odlućio, da se vratim proverenoj formuli (šopingu ) pa sam kolekciju malo, ako mogu tako reći produbio.
    Imao sam ogromnu sreću a na to je dosta uticala i istorija moje kupovine, pa sam kod lokalnog zvaničnog zastupnika ponovo dobio novog Submarinera bez ikakvog čekanja (baš, kada sam ga pozvao, nije se pojavio neki kinez, koji ga je naručio i na njega čekao pola godine), pa sem već u istom danu došao do, po mojem mišljenju suštine Rolexa, na koji se sada čeka već više od godinu dana.
    El Primero Tricolor - umesto njega sam uzeo model, koji mi je bio uvek na 1. mestu želja. Flyback Rainbow. Ali pošto mi nikada nije pošlo za rukom, da dobijem potpuno novi sat, 2018 godine sam uzeo tricolora. Ali onda sam krajem decembra 2019 godine, dobio poziv od jednog poznanika, koji je na Kanarskim otocima kod lokalnog zvaničnog distributera Zenitha u rukama držao potpuno novi primerak odnosno zadnji na svetu dostupan potpuno nenošen i zapakiran Rainbow iz zadnje napravljene serije - 2014 godine. Pre toga je bio napravljen u prvoj seriji po naručbi Francuskih vazduhoplovnih oružanih sila, 1994 godine. Pošto je znao za istorijat moje duge potrage za tim satom, nazvao je samo, da čuje zvuk moga glasa, kada mi saopšti, da će se za dva dana taj primerak naći u mojim rukama.
    Bretiling Sea Wolf (to mi je najveća rana od prodanih satova iz kolekcije) sam nadoknadio zamenom, koja mi je takođe bila oduvek u Top 4 želja - Navitimerom.
    Omega Moonwatch. To je takođe posebna priča. Za mene ikona horologije. Znam, da zvuči dosta plitko ali moram priznati, da mi je smetalo, da sat koji košta 4.600 € na sebi nosi pleksi staklo u vrednosti od 40 € (i to samo zbog Omega simbola na njemu) i plastičnom delu mehanizma. Iako je ovde reč o kočnici štopera, koja u neku ruku blaže deluje na metalne elemente, nekako me je to prilično najedalo prilikom posedovanja tog modela. Zato sam pre mesec dana posle dužeg uzeo Moonwatch sa safirnim staklom. I sada je to ono, što mi je ovaj model dovelo do savršenstva. Zbog duplog safirnog stakla (sa prednje i zadnje strane) osetljivo je teži od modela sa pleksijem, daje idealan osećaj na ruci i opravdava (ako mogu uopšte tako, da kažem) uloženih 5.400 €.
    U kolekciju sam u drugoj polovini prošle godine dodao i Omegu Planet Ocean. Želeo sam imati Omegu sa In House mehanizmom, a šta je bolje nego co-axial sa kalibrom 9900. Zbog njega sam žrtvovao IWC Portugisier sa In House kalibrom 69355 i koji bi u mojem cilju za posedovanjem 6 najelegendarnijih hronografa zauzeo to poslednje 6 mesto. Ali želja za In House Omegom i jednim od najvećih dostignuća u horologiji u vidu co-axiala je prevladala.
    Tag Heuer Aquaracer je u prošloj kolekciji bio odličan sat. 30 ATM, Calibre 16, sve super. Ali prilikom kupovine sam prekršio jedno svoje lično pravilo. Kupovina sata, koji je ogledalo odnosno lična karta brenda. Ipak, asociacija na (Tag) Heuer je grmljavina motora, miris benzina i dim ispod izlizanih guma. To je Carrera ili Autavia. Prva želja je bila Autavia odnosno njeno reizdanje sa In House kalibrom 02 ali baš u vreme, kada sem želeo kupiti taj model kod lokalnog zvaničnog predstavnika, završio sam na operacionaom stolu sa urgentnim, tri-časovnim teškim operativnim zahvatom. I mada sam se zbog odlične fizičke kondicije već sedmi dan nakon operacije oporavljao u domaćoj dnevnoj sobi, neki srećnik je u međuvremenu kupio taj jedini dostupan model Autavie. Naručba novih više nije bila moguća, pa sam uzeo Carreru. Da, to je ona srž Tag Heuera. Sportski hronograf, Valjoux 7750 - Calibre 16, sa indeksima izraženim u sekundnim vrednostima (od 5 do 55) i keramičkim bezelom.
    Što se tiče Seika - ostao sam samo na jednom modelu. Moram priznati, da je i on došao pre neki dan nenajavljeno. Rešio sam, da sebe nakon 6 meseci intezivnog lečenja nakon operacije, pored Moonwatcha, koji je ipak bio u planu već od samog početka odluke vraćanja na šoping kolekciju, počastim sa Longines Hidroconquest diverom sa keramičkim bezelom. Na svu sreću, naš AD je imao samo verziju od 43,0 mm. Nemam ništa protiv velikih satova (moja kolekcija ih je prepuna i volim ih: Flyback Rainbow je 45,0 mm, Omega Planet Ocean 600 takođe) ali Hidroconquest sa oversized indeksima na 43,0 mm deluje preglomazno i prilično nesohrinizarano. 41,0 mm je potpuna suprotnost. Sve je potpuno skladno i u potpunoj harmoniji. Pošto je situacija sa Coronom potpuno poremetila snabdevanje iz Švajcarske, informacija kada će biti dostupan manji model nije bila poznata (na primer, imao sam ogromnu sreću, kada sam već prvi dan nakon otvaranja trgovina - 4. maja, kupio zadnji dostupan Moonwatch na safiru. Omega je domaćem zvaničnom delaeru baš istog dana poslala informaciju, da najmanje do augusta neće biti dobave bilo kakvih modela), tumarajući gradom i zaokupljen odlukom, da ću čekati na taj manji model, pa nek traje, koliko mora, našao pred izlogom prodavnice satova, koja se prošle godine prilično proslavila sa ponudom Seika iz SKX serije iako nisu zvanični dealer Seika za Sloveniju. Znam, da su prodali ogromne količine tih satova, pa su sa Seikom uspeli dogovoriti deal, da ponudu prošire i sa nekim drugim modelima, jer je kompletna količina SKX bila rasprodana u samo nekoliko meseci. I tako u izlogu mi se pogled zaustavi na jednom Seiko satu i desio se osećaj, koji još u životu nikada nisam doživeo. Vreme se zaustavilo, okolina oko mene, kao da nije postajala, svi zvuci su u trenutku nestali i ispred mene se nalazilo nešto posebno. To je bio Seiko Great Blue Whale, koji je čak i mene, okorelog protivnika teze o ljubavi na prvi pogled, u 53 godini života ubedio, da ona zaista postoji. Iako je u tehničkom smislu inferiorniji od Longinesa, to je sat, sa kojim je Seiko rešio, da mi se osveti za sve ono što sam u poslednje pola godina na ovom forumu pisao o njemu i servisirao na najbolju mogući način: Evo ti ga na, pa ti sad i napred možeš, da laješ o našoj politiki.....







    Citat srdjanr kaže: Pregled poruke
    Odlična kolekcija Haifisch23.
    Znalački dopunjena sa nekoliko odličnih noviteta.
    Koliko se sećam, u odnosu na prethodno stanje nedostaju neki satovi poput prelepog El Primera, IWC Ingeniur-a, plave i crne Certine DS Action, puno vintage Seiko modela itd. Znam da je posedovanje jedne takve kolekcije ogroman izazov u finansijskom smislu i da si verovatno imao veliku dilemu kojih da se odrekneš da bi nabavio ove nove modele. Da sam bio na tvom mestu to bi bila nemoguća misija, pošto se jako vezujem za satove koje kupim, pa bih te pitao po kojim kriterijumima si birao satove koji su napustili prethodnu kolekciju?

    Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (7.6.2020. u 9:43)
    eee, bezbi, dule bg and 4 others like this.

  5. #265
    Član
    Član od
    28.5.2017.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    149
    Lajkovi
    1609
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Haifisch 23 - Moja kolekcija

    Veliki respect za kolekciju i rezonovanje! Sa zadovoljstvom čitam tvoje postove.

    Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk

  6. #266
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.898
    Lajkovi
    13148
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Haifisch 23 - Moja kolekcija

    Hvala Reno!

    Prelep 7a38! Posedovati ovako nešto je ne samo lično horološko bogastvo nego i od šireg značaja za sve ljubitelje ove delatnosti. Na žalost je spisak satova, koji Seiko nikad više neće napravit sve duži i duži. Mada lično mislim, da nije problem, što oni to ne mogu, jer su to već više puta dokazali, nego što jednostavno neće. Ali to nije sudbina samo Seika, I 80 % posto Swiss produkcije se sve više udvara sličnom trendu.
    Potpuno se slažem sa navedenim oko vintage scene. Baš, kao što si opisao i ovo je odlično svedočenje, čemu treba posvetiti maksimalnu pažnju i šta je bolje zaobiči. Utisak, koji sam stekao u kontaktu sa akterima ove scene je da se radi o prilično zatvorenom krugu, koji je u neprestanoj međsobonoj komunikaciji ali teško i samo delimično otvara vrata novim pridošlicama. Naravno, radi se o rangu satova višeg kvalitetnog i cenovnog razreda, koji već odavno nose status kulta pa se tako i akteri ponašaju. Potpuno ih razumem, zašto je to tako, jer nema ništa goreg, kada se neki plitki zaljubljenici punih novčanika proglašavaju jednakovrednim sa nekima, koje su to znanje stecali u nebrojenim prilikama i poslovnim rizicima.

    Audemars i Patek - moj naklon i poštovanje. Za ovako nešto potrebno je ogromno znanje i velika hrabrost.

    Ovo sa listama čekanja - verovatno si prevenstveno imao u mislima Patek i Rolex. Vrlo diskutabilna tema. Imao sam priliku doći u kontakte sa akterima iz Rolexa. Proučavao sam ovaj brend, dosta intezivno skoro deset godina. Stekao sam neka saznanja, da se ne radi o namernoj politici. To niko nije javno pisao ali sve se drastično počelo menjati, krajem '80 godina prošlog veka, nakon totalnog pražnjenja kvarčne krize i laganim povratkom mehanike u prvi plan. Tada je sve više ljudi počelo na satove, da gleda kao na neku vrstu investicije. Puno toga je doneo i Hollywoodski bestseller - Wall Street. Desila se neka promena u odnosu na neke vrednije stvari. Roleks je imao sve to. Iz kvarčne krize je izašao skoro nepovređen, ne smemo zaboraviti, da su čak i britanski piloti svoje IWC odlične satove, koje su u okviru Dirty Dozen serije, za vreme Drugog svetskog rata, masovno prodavali i umesto njih kupovali Rolekse, da bi što bolje prolazali u evenutalnom slučaju zarobljavanja sa strane wehrmachta.
    A kada smo početkom 21. veka došli do situacije, da jedan prosečan kineski inžinjer može sebi priuštiti novog Roleksa, onda je sve dobilo tu dodatnu i neželjenu dimenziju.
    Sada, da li je to Roleks zaslužio ili ne. To je neka druga priča. Odgovor u primeru Pateka je puno jednostavniji.

    Citat Renault 4 GTL 1108 ccm kaže: Pregled poruke
    Pozdrav jako lepa kolekcija, izuzetno vredna i sastoji se od legendarnih modela po imenu.

    Moram priznati da mi je oko zastalo samo na vintage deo, pogotovo na Citizen, redak i poželjan, sat koji nije deo shoppinga, već pravi kolekcionarski komad, sat koji se juri, kupuje na ozbiljno znanje i snažnu kompetenciju, obavezno servisira što podrazumeva da se i tu mora imati ozbiljno znanje.


    Danas je fora sa listama čekanja ta da se kod kupaca stvori iluzija da se ne radi o šopingu, već eto vi dobijate nešto za šta nije potreban samo novac, radi se o običnoj obmani kupca, nažalost, nema kolekcionarenja u butiku i prodavnici satova.


    Čitao sam tvoju priču za vintage i znam gde si pogrešio, ja sam samo jednom i to kad sam kupio sat na neviđeno, ali zato sam krenuo od sovjetskih satova, preko japanskih, do jeftinih swiss satova, potom malo skupljih do štopera, nakon njih do skupih švajcaraca i na kraju evo kod pateka i audemarsa. To je proces koji je potrajao nekoliko godina

    Ne kupujem nikad na ebay ili forumima, najbolje od vlasnika ili proverenog preprodavca, ekstremno su retki i zato se ne brinem da li će sat biti sklepan, sastavljan i slično, a kad se uzima patek ili rolex to je neizbežno!!!


    Takođe, izbegavati sve seiko štopere, vintage el primero u širokom luku, calibre 12 heuer, sve stare kvarcne satove ili satove sa tuning fork mehanizmima, odnosno sve hibridne verzije mehanizama ali rolex u najširem mogućem luku, to je jedan poseban svet drugačiji od svega drugog, a na kraju patek koji je još drugačiji od rolexa, to je sat koji se zaista kupuje na poseban način, a ne preko ebay ili neke berze.

    Za kraj za tebe par slika prelepog seika 7a38 kakav nikad više neće da naprave, celog u metalu sa 4 motora, counter f-jom, doppelchrono f-jom i merenjem 1/10 s, naravno nov nikad na ruci.
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (7.6.2020. u 10:26)

  7. #267
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.898
    Lajkovi
    13148
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Haifisch 23 - Moja kolekcija

    Hvala Petre! Zaista mi je drago ako neko u mojim razmišljanima i pogleda može naći nešto korisno.

    Citat petarboj kaže: Pregled poruke
    Veliki respect za kolekciju i rezonovanje! Sa zadovoljstvom čitam tvoje postove.

    Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk

  8. #268
    Banned
    Član od
    28.5.2020.
    Poruke
    12
    Lajkovi
    12
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Haifisch 23 - Moja kolekcija

    Hai, duga priča, radim sa švajcarcima svaki dan, ne verujem im kad kažu dobar dan, pogotovo ne verujem da u ovo vreme tehnologije neko ne može da zadovolji tražnju toliko godina, i to baš svi u isto vreme kreću sa famozni listama koje idu do 10 godina, duga priča i jako bezobrazna prema kupcima i pogotovo dilerima

    nisam ni ja u kružoku tih ljudi, niti, me zanima da budem, ja samo samostalno tražim i lovim, a vintage je za mene mogućnost da zajebem njihov sistem koj isu nametnuli, vi napravite listu čekanja, podignete cene za duplo, ja uzmem za 200 evra vintage sat vašeg brenda, nov nenošen, neki brendovi su dosta skuplji, neki jeftiniji, ali uvek barem 7 do 10 puta su jeftiniji od novih njihovih satova

    inače evo par slika novog IWC 89, naravno nikada na ruku ☺️

    ovako nešto kad nađete posle par meseci traženja pričini mnogo veće zadovoljstvo nego kupovina u radnji

    Haifisch 23 - Moja kolekcija-20200408_134143.jpg

    Haifisch 23 - Moja kolekcija-20200408_134214.jpg
    eee, juke, Zagor and 3 others like this.

  9. #269
    Počasni član Avatar korisnika don Alberto
    Član od
    14.12.2012.
    Poruke
    5.314
    Lajkovi
    27286
    Reputacioni uticaj
    54

    Određen forumom Re: Haifisch 23 - Moja kolekcija

    Koliko si ga platio???
    Omega rules !!!

  10. #270
    Stariji član Avatar korisnika sin.er
    Član od
    20.1.2014.
    Poruke
    1.857
    Lajkovi
    16361
    Reputacioni uticaj
    91

    Određen forumom Re: Haifisch 23 - Moja kolekcija

    Citat Renault 4 GTL 1108 ccm kaže: Pregled poruke
    Pozdrav jako lepa kolekcija, izuzetno vredna i sastoji se od legendarnih modela po imenu.

    Moram priznati da mi je oko zastalo samo na vintage deo, pogotovo na Citizen, redak i poželjan, sat koji nije deo shoppinga, već pravi kolekcionarski komad, sat koji se juri, kupuje na ozbiljno znanje i snažnu kompetenciju, obavezno servisira što podrazumeva da se i tu mora imati ozbiljno znanje.


    Danas je fora sa listama čekanja ta da se kod kupaca stvori iluzija da se ne radi o šopingu, već eto vi dobijate nešto za šta nije potreban samo novac, radi se o običnoj obmani kupca, nažalost, nema kolekcionarenja u butiku i prodavnici satova.


    Čitao sam tvoju priču za vintage i znam gde si pogrešio, ja sam samo jednom i to kad sam kupio sat na neviđeno, ali zato sam krenuo od sovjetskih satova, preko japanskih, do jeftinih swiss satova, potom malo skupljih do štopera, nakon njih do skupih švajcaraca i na kraju evo kod pateka i audemarsa. To je proces koji je potrajao nekoliko godina

    Ne kupujem nikad na ebay ili forumima, najbolje od vlasnika ili proverenog preprodavca, ekstremno su retki i zato se ne brinem da li će sat biti sklepan, sastavljan i slično, a kad se uzima patek ili rolex to je neizbežno!!!


    Takođe, izbegavati sve seiko štopere, vintage el primero u širokom luku, calibre 12 heuer, sve stare kvarcne satove ili satove sa tuning fork mehanizmima, odnosno sve hibridne verzije mehanizama ali rolex u najširem mogućem luku, to je jedan poseban svet drugačiji od svega drugog, a na kraju patek koji je još drugačiji od rolexa, to je sat koji se zaista kupuje na poseban način, a ne preko ebay ili neke berze.

    Za kraj za tebe par slika prelepog seika 7a38 kakav nikad više neće da naprave, celog u metalu sa 4 motora, counter f-jom, doppelchrono f-jom i merenjem 1/10 s, naravno nov nikad na ruci.
    Milane.. jes to ti?! Imam ti Vostok Amphibia na prodaju pa se Javi..pusa.
    Poslednja ispravka: sin.er (7.6.2020. u 15:08)
    Vladimir Pejakovic likes this.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •