Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 14
Like Tree13Likes

tema: Tag Heuer - potreban savet upucenijih

Hybrid View

Novi član
    Član od
    30.5.2011.
    Lajkovi
    78
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: Tag Heuer - potreban savet upucenijih

Citat dragon kaže: Pregled poruke
    Uz svo dužno poštovanje prema tebi i tvom iskustvu i znanju iz oblasti satova ali ja ne mogu da se složim sa tvojom izjavom a još manje sa savetom koji je dat po pitanju kupovine. Savet da se "fura kanta od 50e" i praktično živi na parčetu hleba i margarina par godina kako bi se skupilo još par hiljada evra i ne bi li se kupio iole "ozbiljniji" sat je blago rečeno katastrofalan. Valjda izreke tipa "pruži se koliko ti to jorgan dozvoljava" postoje sa razlogom i ne vidim zbog čega bi bilo ko razuman sebe doveo u situaciju da si uskraćuje pristojan i normalan život samo da bi kupio sat koji realno ne može da si priušti?!

Smatram da je 2000€ i više nego dovoljno da se kupi ozbiljan i kvalitetan sat i da novac koji je potrošen na kupovinu sata u ovom cenovnom rangu nikako ne mora da bude i bačeni novac. Kvalitetnih švajcarskih i nemačkih proizvođača sa istorijom, harizmom, in-house mehanizmom ima dovoljno u ovom cenovnom rangu, pogotovo ako se ne gleda samo tržište novih satova.

Ujedno, hteo bih da naglasim da satove ne treba da posmatrate kao investiciju za budućnost jer generalno satovi bez obzira na poreklo proizvođača ne drže vrednost niti se može garantovati da će to činiti u budućnosti. Satovima pojedinih proizvođača vrednost opada brže dok drugima sporije ali svima vrednost vremenom opada, samo je pitanje u kojoj meri i kojom brzinom. Svaki sat koji je kupljen kao nov nema vrednost na tržištu polovnih satova niti će je ikad imati jer on vremenom mora da izgubi na svojoj vrednosti (izuzev LE serija).

Pozdrav
    Zanimljiv komentar...hvala. Kako i jesam naveo to je samo moje mišljenje, a ukusi i mišljenja jesu različiti.....

Pitanjce Dragon, za koje proizvođaće i modele smatraš da vrijede uloženih 1000-2000 eur, a imaju in house mehanizam, povijest i karizmu?

Omega i Tag definitivno imaju povijest, ALI u tome cjenovnom rangu plaćamo samo i isključivo njihov brand....svi mehanizmi na tom nivou su, najčešće, najjednostavnije ETA-e...masovni proizvod, fino zapakiran i skupo naplaćen.

Na kraju, koja je razlika između Tag Heuer Carere,(iskjlučene Leditions) Baume & Merciera(bilo kojeg) i Oris-a(bilo kojeg)? Ime na brojčaniku, remen, izgled/stil sata, web site, holivudske zvijezde koje ih reklamiraju...drugim riječima ništa bitno što se mehaničkih satova tiče....Za navedeno je meni cijena od 1500/2000(ili čak više Eur) apsolutno preskupa.

Naravno, svatko može po svojim mogućnostima i zna što su mu prioriteti...daleko sam od toga da nekome solim pamet i tjeram ga da živi od zraka i skuplja godinama za sat(sačuvaj Bože), ali dajem prijedlog na bazi svog mišljena...ako imam mogućnost sada 2000 eur, skupljao bi još toliko i kupio nešto ozbiljno i konkretno...jer ipak ozbiljan sat je ozbiljan sat i za 50 godina, a nešto jednostavno (bazne ETA-e zapakirane u Brandove) su samo skupe nama koji ih masno plaćamo danas...

A dok ne skupim samo "kanta od 50 eur" :-)!

Dr. Igy

P.S. naravno i ja sam ih nekoliko kupio u tom rangu 1000-2000 i trebao 10 godina da shvatim gdje je tu greška...

Banned
    Član od
    10.3.2010.
    Lajkovi
    284
    Reputacioni uticaj
    0

Kupiti bilo sta drugo u tom cenovnom rangu sem Tag Heuera. Ozbiljno izreklamiran brend, nista vise, Imao jedan i naikada vise. Plasticni spejser u satu od 1800eura :0 Strasno. Ako hoces dobar sat u tom cenovnom rangu, znaci oko 2000e, kupi si Fortis ili se malo jos istegni za Speedmaster Pro 35705000, mada sada sa ovim Omeginim povecanjem cena ne znam koliko kosta trenutno, ali bio je kod jednog ovl.distributera 2000e. Pozdrav

Stariji član Avatar korisnika jole777
    Član od
    12.1.2009.
    Lajkovi
    366
    Reputacioni uticaj
    24

Skupi 800 Eura, pricekaj dan-dva da napravim oglas za Sinn 856 UTC i neces pogrijesiti.
    Malo samoreklame, ali ozbiljno mislim da su Sinn i Damasko pravi izbor ako te zanima kvaliteta i tehnologija.
    Pozz

Slične teme

1. Potreban savet za kupovinu sata do 300 evra
    By marre in forum Pristupačni satovi
    Odgovora: 35
    Poslednja poruka: 27.3.2016., 18:53
  2. Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 29.4.2011., 3:20
  3. Potreban savet/predlog oko kupovine sata...
    By rogonja in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 3.8.2010., 22:46
  4. Potreban savet oko preciznosti sata
    By Nikle in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 28.4.2010., 15:57
  5. Potreban savet i mišljenje -
    By esdy_11192 in forum Stari (vintage) ručni satovi
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 15.12.2009., 17:55

Tags for this Thread