Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini
Kopija je kopija, kakva god da je i ne treba je ni uzimati u razmatranje!
Za pare koliko kosta replika, moze se uzeti i neki pristojan sat, a da je originalan.
Na forumu je rasprava o replikama zabranjena, tako da mozes slobodno da nam predstavis svoju kolekciju, a kopiju zaboravi.
Dobro dosao na forum.
Hvala na brzom odgovoru!
Znam da naravno postoje pristojni satovi u toj ceni... ali ja jednostavno zelim jedan hublot u kolekciji, znam da je mozda nerealno i meni cenovno nepristupacno, ali opet... :)
Da li neko zna moze li se u Srbiji pazariti provereno originalan polovan Hublot? Ako nema kod nas, gde je najblize naci i koje mogu biti cene?
"... volim i ja janjetinu, al' nema..." :D
Salim se... :)
Pazi, za razliku od mnogih, a tu ukljucujem i sebe samog, koji, isto kao i ti, sanjaju o satu koji si, barem trenutno, ne mogu priustiti - ti si u nesto tezoj situaciji.
Naime, da si zaljubljenik Omege, ili npr. Schaffhausena, dok cekas da te ogrije sunce i pogodi neka nova Aqua Terra ili Portugizer, imao bi pred sobom more vintage modela, prelijepih serija, osamdesetdevetki, Geneve, De Ville i mnogih drugih, koje bi sigurno pomogle da ljubav ne prestane, a uz to bi, za znatno manje para - mada ne jeftino - mogao reci da si ponosni vlasnik nekog od ovih, PRIJE SVEGA originalnih satova.
S Hublot-om ce ici teze... To je za horoloske pojmove jako mlad brend, koji je nas ovdje, pogotovo u toj svojoj "vintage" kategoriji, ako se dvije-tri decenije stari modeli uopste mogu tako i nazvati, slobodno mogu reci - zaobisao.
Tako da ces ta ce se ta potraga za polovnim Hoblot satovima kod nas svesti na par komada, te ces morati traziti negdje drugo.
Drugo, u tih svega dvije-tri decenije Hublot ne lici sam na sebe, pa te one njihove standardne serije iz devedesetih ili s pocetka novog vijeka sigurno nece oboriti s nogu. Ja znam da ni za jedan od tih modela ne bih dao ni par stotina, a o par hiljada, koliko ih nekada cijene, da i ne govorim.
Postoji mnostvo, mnostvo ljepsih satova, a uz to daleko povoljnijih.
E sad, ti kad kazes da volis Hublot, vjerovatno mislis na ova njihova "sci-fi" cuda s kojim u zadnje vrijeme izlaze na trziste, jer je ustvari to ono po cemu je Hublot danas prepoznatljiv, dok u ranijim serijama, izvini, ali ne vidim neku posebnost.
Te nove serije, dakle, spadaju u nesto sto, gledajuci cijenu, vecina nas moze samo da sanja, a previse je sve to novo da bi se na ovako siromasnom trzistu poput naseg vec vrtili i polovnjaci.
Malo jos pretresi nas forum, i vjeruj mi - nesto ce ti se vec svidjeti! :)
I sto ti je Rus vec napisao - bjezi od replika/dupljaka kako znas i umijes! S njima se najlakse ispadne smijesan.
I da ne zaboravim - dobro nam dosao!
P.S. @Mario, sta vas je novosadjana, k'o skakavaca. :flapper: Sve ste ostale presisali.
arch_m kaze:" P.S. @Mario, sta vas je novosadjana, k'o skakavaca. :flapper: Sve ste ostale presisali."
Jeste, u pravu si....evo i gazda Vladan razmislja da promeni sediste SS u NS! :flapper::flapper:
Drugari, imam jednu veliku moralnu dilemu (da ne kažem glavolomku :banghead:)
Naime, Panerai satovi me oduševljavaju već dugo, a u nedostatku nekoliko hiljada eura, a velikom nestrpljenju, razmišljao sam o tome da prvom prilikom sebi pazarim Parnis Marina Militare. E sada, dilema je jasna. Iako nije replika, pomenuti Parnis nije baš ni originalan sat inspirisan Paneraijem. Šta biste vi rekli na to? I da li biste imali neku vintage preporuku koja bi zaobišla ovu dilemu?
Uzmi Parnis ako ti se svidja. Mnogi satovi lice jedni na druge, nije u tome problem, problem je kad neko pokusava da bude nesto sto nije, pa stavlja tudji logo i ime brenda na brojcanik. Ovako po meni homage je legitimna stvar, nije replika u pitanju, niti se reklamira da jeste.
Ima i tema o homage satovima...
http://www.svetsatova.com/forum/f67/...l#.VQRrX-ERTfY
Imao i ja jedan. Doduse ne parnis vec getat al mislim da je sve to isto. Bez natpisa na brojcaniku. Oko 100$ sve placeno. Rezerva snage mislim da je bila oko 60 sati. Moj savet - uzmi :). Ako ti se i ne svidi mislim da ces ga lako prodati.
Vrlo slično i sam razmišljam, hvala što ste pretegli :D