Haifisch23 kaže:
NIje lako pitanje za nekoga, koji mehaniku stavlja ispred kvarca.
Victorinox je odličan sat a upravo sam pročitao na njihovoj web strani, da je čak i kućište swiss made i moram priznati, da me je ovo dosta iznenadilo. Meni lično malo smeta, što ovaj model nema bezel. Inače Ronda 715 je vrlo dobar kvarčni popraviljivi mehanizam za petogodišnjom rezervom snage. Sat je pravi tenk i izdržaće sve i svašta.
Meni bi idealna kombinacija bila Seiko sa 6r15 mehanizmom i safirnim staklom ali to prelazi 1000 €.
Roamer Rockshell Automatic je privlačan sat sa bezelom ali je nekako previše fin za nošenje na plaži. A i tih 10 atmosfera u današnje vreme nije baš kombinacija za slanu vodu. STP 11 je pomalo eksotičan švajcarski mehanizam i ako bih uzimao Roamer, uvek bih se pre odlučio za model Sea Rock sa traktorom ETA 2824-2.
Od satova, koje si ponudio, ja bih se na kraju ipak odlučio za Seiko. Ali to je samo moj afinitet prema mehaničkim satovima.
Ako ti se Victorinox više sviđa, slobodno kreni ka njemu. To je sat, koji te nikada neće razočarati. Čak je i nosiv u više prilika nego Seiko.
Bookmarks sajtovi