Juce kupim sat Orient mako Xl od poznanika, sat je nov, neko ga je doneo navodno iz inostranstva i dao ga njemu za dug, ja kupim sat od njega za 100 evra, Nisam ni gledao sat, tj video sam da je nov i kako sam bio na poslu nisam imo vremena da pogledam sat detaljno, nisam ni sumnjao da ima Orient automatic kopija.. Niti sam nasao negde na interenetu da ima, posle nekih sat vremena padne mi napamet da pogledam sat malo bolje, nesto mi je bilo sumnjivo sa bojom sata koja je braon, nisam video takvu boju na ovom modelu. Pogledam malo bolje sat, izgleda perfektno, da stavim na ruci kad ono kopca kriva, zagledam ja malo bolje i vidim da je narukvica ocajnog kvaliteta, pomislim se ja jel ovo moguce kod orienta da se desi, ignorisem ja to sve i predjem na sam sat, sve izgleda odlicno, no primetim jedan detalj, slova koja pokazuju dan stoje krivo... hmmm..
Odsrafim krunicu, povucem na prvi "korak" datum se menja, u kontra smeru menja se dan, ali dan i daje stoji krivo (da napomenem da je vreme bilo oko 18 h te da nije vreme kada mehanizam menja dan pa da je zbog toga krivo, mada sam pokusavao i vreme da pomeram, slova i dalje stoje krivo) ok... idemo dalje, izvucem krunicu na sledeci korak - mehanizam staje.. (ne znam dali je ovo normalno kod orienta, znam da kod seiko 5 ne staje) kada vreme pomeram unazad i sekundara ide unazad... sve mi je to sumnjivo bilo... no idemo dalje, aj rekoh da probam ono dugme za menjanje datuma, pritisnem kad ono nista... samo propada.. nikakvu funkciju nema...
Sve mi je ovo sumnjivo bilo te sam sat vratio...
Nisam ga slikao... ne znam dali je bio fals ili je bio samo pokvaren... mada sat je bio nov nekoriscen, ne znam dali sam ovo napisao na dobrom mestu pa ako treba neka moderatori premeste temu...
Mozda bude nekom od koristi...
Registracija
Help

795Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Bookmarks sajtovi