sta mislite o ovome? izliitirao sam ali sad vise nisam siguran jel original...
Carrera sat, original !! 10 din - Limundo.com
Printable View
sta mislite o ovome? izliitirao sam ali sad vise nisam siguran jel original...
Carrera sat, original !! 10 din - Limundo.com
Mislim da jeste original, a o vrednosti sata ne bih......
Cao svima, gledajuci jedan online sajt naleteo sam na ponudu Casio prg 240 1er , u radnjama je cena oko 25-26 crvendaca ova ponuda je za 100 evra jeftinija, sa tim da sam se dogovorio sa covekom da pogledam cuku.
Kako ja na licu mesta da proverim da li je oridjinale ili ne??? Na sta obratiti paznju? Rekao mi je da na poledjini sata pise made in thailand, toliko znam. On tvrdi da je nov neotpakovan itd.glanc nov. Hvala na pomoci
Re: Replika ili orginal - Citizen
Ovo iznad se provlači još od 4. maja.
Vlajo, nisam mislio da nas Pifpaf zatrpava replikama nego temama. Ali neka, dobre su.
A to za Omegu, zašto? To je negde realna cena, je li? ;)
Mozemo li malo da pricamo o kopijama Casio satova, cuo sam da su se u poslednje vreme dosta kopija pojavile? Casio sam po sebi ima pristupacnije modele, pa kad su krenuli i modeli oko 100 ili ispod evra da se kopiraju sta onda ocekivati...
Gledam Casio satove u poslednje vreme i zeleo bih da se obezbedim da ne kupim kopiju.
Hvala na klipovima.
Ne kupujem satove na Limundu (gledam druge stvari) ali pratim prodavce satova i postoji jedan koji bas u opisu svog predmeta pise o pomeranju kazaljke
"Originalnost sata potvrduje da donja kazaljka kada se ukljuci stoperica ide levo-desno i ako je originalan mora da ide samo levo desno umesto da pravi celi krug! "
NOV CASIO Edifice EF550D-1AVDF Chronograph - Limundo.com
na klipovima se kazaljke malo drugacije ponasaju?
To što kaže taj na limunu je tačno u tom smislu da ta kazaljka treba da se kreće levo-desno.Na klipu koji sam postavio u predhodnom postu ta kazaljka se manje-više tako i kreće a prezenter kaže da sat nije original.E, sad,izgleda da postoje i kopije kod kojih pomenuta kazaljka pravi pun krug.
Iz svega ja mogu samo da zaključim da postoji više od jednog proizvođača replika.
Evo kako(valjda) izgleda original-
http://www.youtube.com/watch?v=7VU2lYb5SU0&feature=related
Da li je u pitanju replika ili su se momci malo igrali u nekoj radnji?
Nakit, satovi i dragocenosti : Original Ganc NOV IWC - Mark XVI - SWISS - ID 1202893 - Kupujem Prodajem
Imaju oni toga dosta. Svojevremeno sam bio zainteresovan za ovu kožnu jaknu i trazio da mi pošalju još koju sliku, i pošalju mi sliku nekog dede u podrumu!
Pa kažu moguće utvrđivanje autentičnosti na licu mesta!
Deluje kao original, male su razlike jedino oko oznaka na samom kaisu. Slike su malo losijeg kvaliteta pa je tesko potvrditi da li je zaista original.
replike!
Prilog 17561Prilog 17562Prilog 17563Prilog 17564Prilog 17565Prilog 17566Prilog 17567Prilog 17568Prilog 17569Prilog 17570Prilog 17571Prilog 17572Prilog 17573Prilog 17574Prilog 17575Prilog 17576Prilog 17577Prilog 17578Prilog 17579Prilog 17580Prilog 17582Prilog 17583Prilog 17584Prilog 17585Prilog 17586
Razmisljam da kupim ovaj sat na KP , 30 e jeftinije nego u radnji . Da li je original ili ne ?
SDC11320 | Flickr - Photo Sharing!
SDC11321 | Flickr - Photo Sharing!
SDC11317 | Flickr - Photo Sharing!
SDC11327 | Flickr - Photo Sharing!
SDC11322 | Flickr - Photo Sharing!
SDC11246 | Flickr - Photo Sharing!
http://www.flickr.com/photos/75884347@N05/6817276185
Zanimljivo poredjenje replike i originala:
The Watch | The Truth About Fakes
a evo i breitlinga koji su poredili rasklopljenog:
BEZ Breitling SuperOcean 2010 42mm Teardown Review
U sfrj Njemackoj se neko zestoko opekao, a jos nije ni svestan toga!
IWC Schaffhausen Armbanduhr | eBay
Zanimljivo je da je po svoj prilici prodavac svestan da prodaje skart (repliku). Naravno, nigde to nije naveo ali je zato ceo text ispod posvetio tome da on nista ne zna o satovima, upozorava da ne postavlja ponude onaj ko ne prihvata zakone EU o prodaji polovnih stvari, upozorava da nema vracanja novca posle prodaje i da nema garancija.
Ne bi me cudilo da neki "nas" stoji iza ovoga :blink:
Evo Candina za kojeg sumnjam da je replika: Nakit, satovi i dragocenosti : Candino diver professional 300m - ID 1526914 - Kupujem Prodajem . Pre svega zbog cene, a i ne deluje mi zavrsna obrada bas sjajno. Opasno je sto na slici stoji i kutija, racun, bla,bla,bla...Aj' neka neko malo mudriji od mene pogleda ovo, ako je replika, da ljudi znaju, ako nije, da brisemo ovo da ne blatim coveka. Covek ima dosta oglasa, na nekima stoji da su replike u pitanju, neki su originali. (Ja kupio Casio od njega i dobar je lik, ali ovo cudo s papirima je opasno za zaletanje).
Definiitivno to NIJE ovo:
Prilog 18683
Ali lici na ovo:
Candino Men's 300m Diver Watch C4262
Interesantno. Kandino, kao ovaj iz oglasa, definitivno postoji, broj modela je C4263/A.
Cena na internetu uglavnom se vrti oko 200€. npr npr npr. Na čileanskom aukcijskom sajtu cena mu je 170k pezosa=270€. Tamo sam jedino našao i neobrađene fotografije. Moguće je da je taj sat kod nas bio na nekom popustu, pa ottud niska cena... BPM ga trenutno, bar na sajtu, nema u ponudi.
Izgleda da sam se zaleteo. Aj jos neko da se javi pa da eventualno modelatori obrisu ovo. Jos cu i da cimam coveka da kupujem :-) Ako je original, jel vredi tih 90 jura?
Pa iskreno, verovatno vredi i više, iako je u pitanju kvarc. Mada, i dalje mi je neverovatno da za 90€ nudi sve to: i safirno staklo, i superluminova, i 300m, i pun čelik, i ETA quartz mehanizam...
Uostalom, s obzirom na to da kupac nudi i kutiju i račun, utoliko je lakše utvrditi originalnost direktno kod prodavca!
Koliko se secam taj model je bio na popustu u BPM-u, negde, proslog leta. Cena mu je bila oko 12 000 rsd.
Pazi, moguce je. Na racunu stoji 17000. Taj model napolju je kostao oko 200 dolara, to je tu negde. Posto je polovan, ide u pola cene i to je to. Ja sam video automatik koji kosta dobrih 400 jura pa sam se zaleteo. Sad me sramota sto sam postavio ovo. Em optuzih coveka bez veze, em zagadismo temu sada... Bilo kako bilo ja poslah ponudu coveku. Provericu ga u BMP-u a sledeceg meseca cu jesti klot pasulj bez hleba :-))
Pisali smo u isto vreme d1d. Covek kaze da nije nosen uopste i da je prakticno nov. Da li vredi 90e?
Mislim, ako nista drugo, safir, 300m, ETA (iako kvarc)....
(moderatori, brisite ovaj OT)
^
OFF
Proverio sam u BPM-u, jos imaju taj model. Kod njih nov sa 2 god. garancije kosta 11 900 rsd na metalnoj narukvici. Imas sa belim i crnim brojcanikom. Imaju isti sat i na gumu i cena je jos niza.
Ja bih ipak kupio nov, mala je razlika u ceni, a 2 god. garancije je 2 god. garancije......
Mada, sa druge strane, 3000 razlike je 3000 razlike..... joooooojjjj mukoooo.... ;)
OMG!!! Vec sam potrosio sve pare na Vostok, Orient i Casio. 3000 mi je kao kuca, i rekoh coveku da se sutra nadjemo da pravimo pos'o.... uhhh... Bas mu dodje povoljno tih 12 crvenih za safir, ETA-u, 300m.... U kom BMP - u ih ima?
-ovog prodavca i ja poznajem (duže vreme) i čovek je stvarno extra za saradnju. Još nijedan njegov oglas nisam video da prodaje repliku kao original...
Videh i jednog Hamiltona za 120€ a ne znam da li je original....
Nakit, satovi i dragocenosti : Hamilton Quartz - ID 1473643 - Kupujem Prodajem
i ja sam se bas zagledao u taj satic...lep je malo sljasti ali meni se svidja..sto se originalnosti tice...
Jeste backarelli, bas sam se sad dopisivao s njim. Krivo mi je sto sam se zaleteo i postavio ovo ovde. Ja sam uporedjivao sa C4263 AUTOMATIKOM koji je dosta skuplji i drugacije izgleda pa sam pomislio da je to to....
Zmaju, sta sljasti? Video si ga uzivo? Cifer ili j eceo sat poliran pa ima bling-bling efekat?
Ne ne tako deluje mozda kad je slikano...inace meni se bas svidja i mislim da ga treba uzeti ako se dvoumis...
Za ove satove pokushavam da utvrdim dal su original ili falsh:
http://static.limundoslike.com/origi...ka-7339768.jpg
http://static.limundoslike.com/origi...ka-7339769.jpg
http://static.limundoslike.com/origi...ka-7339770.jpg
Prodavac rece da su to stariji satovi iz nasledstva, tako da ni on nije siguran dal su original il ne.
Upravo sam se prokonsultovao sa poridicnim prijateljem i zakljuchili smo da je sumnjivo shto ima tri unutrasnje kazaljke (i ove glavne velike kazaljke) a samo jednu "rucicu" za navijanje.
Unapred hvala svim upucenijim poznavaocima od mene (dakle svima :D ) koji ce, nadam se, razresiti moju dilemu.
Kinesko đubre. Uostalom, ako kupuješ bilo koji vredan sat, možeš ih potražiti po oglasima, zatim pravac kod časovničara, pa tek onda daj novac. Tražiti originalni luksuzni sat na Limundu je isto što i tražiti sneg u Sahari. Pametnjakovići koji 'ne znaju' da li je Rolexov (Omegin, Breitlingov, Longinesov) sat original to lako mogu saznati - jednostavnim odlaskom kod časovničara. Limundo ti je najobičniji elektronski buvljak, gde možeš kupiti poneki jeftin sat koji je u OK stanju, ali originalan i skup sat - nikada.
Taj prodavac je po meni bezobrazni lažov i prevarant. Ukoliko ovaj način izražavanja nije primeren forumu, molim da se ostavi sledeća rečenica:Mislim da prodavac ne govori istinu.Vidi se da su satovi novijeg datuma i nekako se ne uklapaju u priču o "nasledstvu".Takođe, moje mišljenje, i iskustvo: ako prodavac nije siguran u vezi sa nekom stavkom o proizvodu, u velikoj većini slučajeva zna da je ta stavka negativna. Kao ovde: "nisam siguran da je original" = "ma kopija teška"
Hvala puno na odgovorima. :)
Iskreno, nisam pasionirani ljubitelj satova - i dalje je za mene to pomalo skup hobi. Imao sam jedan skup i kvalitetan Tissot two-timer u osnovnoj skoli/gimnaziji al sam sa vremenom izgubio naviku da ga nosim i to je to. Ove satove sam mislio da pazarim bratu i snajci za svadbu al opet mi je nesto sumnjivo.
Nego me zanima vase misljenje u vezi 3 manje kazaljke a samo 1 jedan sistem navijanja. Takodje pise da je sat DATEJUST a mesto datuma (obicno na desnoj strani umesto broja 3) ima pomenute tri male kazaljke. Znam, smrdi, pardon: osecja se na teski fals al ipak bi da cujem i vase misljenje.
KovrlijaS
Prema pravilima ovog foruma kada se konstatuje da je neki sat replika (a ovaj to,nesumljivo,jeste)nema više diskusije o istom.
Ja bih ovde odgovorio na pitanje, jer je dozvoljeno ukazati na to kako prepoznati repliku. Svakako da su nedoslednosti ili nelogičnosti u samom dizajnu dobar znak da nešto nije u redu sa satom, a bedna izrada još više ukazuje na to šta je u pitanju.
Ako hoćeš da kupiš satove kao poklone, pogledaj malo podforume Pomoć pri kupovini satova, odnosno Koji sat kupiti.