Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!
Pozdrav. Da li neko moze da mi kaze da li je ovaj sat original ili kopija? Hvala. Casio MRW-200H-1B2
Citat:
dragan1991 kaže:
Pozdrav. Da li neko moze da mi kaze da li je ovaj sat original ili kopija? Hvala.
Casio MRW-200H-1B2
S obzirom ko je prodavac čisto sumnjam da je replika. Usudio bih se reći da 100% nije replika. Inače taj model postoji u nekoliko varijanti, vidi ovde .
Citat:
dragan1991 kaže:
Pozdrav. Da li neko moze da mi kaze da li je ovaj sat original ili kopija? Hvala.
Casio MRW-200H-1B2
Nije replika.
Citat:
VLADAN P kaže:
Nije replika.
Hvala na pomoci. Hvala i skydrummeru. Takodje isti odgovor mi je dao i Nesa, jer se radi o ovlascenoj prodavnici satova. Pozdrav.
Mozda malo offtopic, ali dešava mi se počesto da ljudi pitaju koliko im vrijedi sat, a kad ja kažem da je kopija i da ne vrijedi puno, oni mene pođu ubjeđivati kako je sat došao iz Njemačke, iz Amerike, donio rođak iz Austrije, nema šanse da je kopija, hehe.
Ako su u pitanju preprodavci, to je klasična fora za prodaju. Ukoliko su to obični vlasnici, mnogi su dobili sat od rođaka gastarbajtera 'sas mercedesa' (spašenog sa nemačkog otpada) iz nekog Špilhoznendorfa ili Fafenfufenbrücka koji je samo 2563 km od MinKena ili FrankfurAta, a gde će rođak Milojko da im kupi repliku? Rođak Milojko je svoj čovek, ima mercedes i svoj posao, osnov'o je i firmu (za čišćenje kanalizacije) i ima para k'o blata jer godinama doručkuje 'lebac i parizer, pa je sigurno kupio original.
Ovo me podseća na scenu iz Ko to tamo peva, kada Boro Stjepanović čita natpis sa kutije leka i sriče d i e beee-ste, na šta Bata Stojković odgovara sa 'di beste, di beste, nemačka medicina je najbolja na svetu'. Ljudi nikako ne kapiraju da se replike mogu kupiti i u EU, a da rođak Milojko koji tera četke i metle ili čisti kanalizaciju sigurno ne može da potroši 1-2.000 evra da bi bratu od strica svastikinog šuraka kupio originalni sat.
....ja se stvarno ježim čitajući temu. Pa čoveče, kako neko može dozvoliti da laže samoga sebe .
Ne može mi niko reći, da će utešiti svoju savest kupovine nekog "Role" za 50€ , zato što nema keša. U redu, slagaćeš slabo upućenu okolinu, ali kako slagati samog sebe, bre ,eeeejjjjjj !!!! Kako ćeš odreagovati, kada ti čak i ne upućen čovek kaže "uuhhh , pa to je lep, skup i dobar sat" jer je čuo tamo negde da je to dobar i skup brend. Pa šta ćeš ?!? Da ga slažeš, ili da kažeš da je kopija , a ?!? Pa ja bi bre u zemlju propao od samog sebe, ne od tog čove ili okoline.
Pa da nemam para `leba da jedem, naći ću nekog polovnog japanca u meni dozvoljenom finansijiskom "opružanju" , ali kad stavim na ruku sat, znam da je to TO zašta se i predstavlja svojim logom, narukvicom, mehanizmom,cenom, a ne tamo nešto , neko, stvar li je , sat li je ,šta li je...
Ma član Neša je lepo rekao (pišem po sećanju, ne citiram): "Replike su po definiciji DJUBRE , gde se može naći u malo oskrbljenijem kontejneru, bolji sat" . ... to je zaključna definicija replika i nema drugo, ili dalje...
Temu pratim samo da bih video koliko verna kopija može biti i da sam u stanju koliko-toliko uputiti drugare oko sebe (uštedevši im vreme odlaska do sajdžije i mlaćenje sa prodavcem).
Ma bez veze sam smorio, ali eto... bilo jače od mene.
Posto sam kupio Rolex Submariner repliku pa iza poklopac sto prekriva masinu,kakav treba da bude,niklovan ili mat boje?