9Likes
-
-
Re: Mondaine i(li) Rodina-dress satovi?
kupi ovaj, vidis kako lepo lezi 

salu na stranu, svedoci smo da sva ta "pravila" sve manje vaze, i jedino sto po meni ne ide uz svecanije prilike je gumena narukvica, kao i nato. Ono sto je kod mene bitno je da sat bude tanak, da kosulja ne bi kacila, jer volim da mi kosulja prelazi preko sata, a ne do sata. Mislim da oba ova sata, bez problema, pasu svrsi koju si naveo. Skladne dimenzije, jednostavan dizajn, prenaglaseno okruglo kuciste. Ako bih morao da ih uporedim, dao bih blagu prednost kinezu. Volim arapske brojeve, a i mala kazaljka mi se lepo uklapa u ovu pricu.
Kod svajcarca mi se ne dopadaju malo prenaglaseni markeri, i debele kazaljke koje previse privlace paznju na sam njihov oblik, po meni... Tu je i crvena sekundara, koja bi po meni lepse "legla" u nekim lezernijim varijantama, negi u strogo "dress". Eto, ja glasam za kineza
-
Nemas pojma u kakvu si tematiku usao...evo sta je problem:
Ako hoces pilota, klasika, ronioca sportaka itd imas ih u svim cenivnim rangovima i kakvih hoces od svih proizvodjaca.
Kad dodje dress na red, bukvlno nema nista. Ja sam dugo vremena trazio isto kao i ti-da imam dress u kolekciji,i moj izbor je pao na Bambina, cak sam kupio jednog pa mi se nije svideo pa sam prodao, i opet sam se vodio misljenjem da mi treba dress pa sam opet kupio novi model Bambina. U svakom slucaju, najvise sam zivaca potrosio na dress, i najmanje ga nosim, i da, ima ona tema da li vam je stvarno potreban dress, moj odgovor je ne. Ali kada bi sada opet prodao taj dress opet bi trazio drugi-to je ta satna bolest.
Nego, da dam i ja svoj komentar:
Mondaine je bio i u mom izboru,ali mi se ne svidja zbog mehanizma i sekundare, mada bi sekundara mogla da se promeni.
Rodina je ok, ali za mene je bio premali pa sam se odlucio za Bambina.
Pored nje i Orienta ovo mi se bas svidelo:
Parnis Marina Militare watch
^safir, 8200, celik u sustini ok je cena 123dolara!
Od Citizena nisam uspeo nista da nadjem, prosto nemaju dress satove te vrste.
Seiko ima, ali tek preko 350e, nesto jeftinije nemaju.
Orient opet ima najveci izbor, ali nekako mi nisu toliko lepi.
Svajcarci imaju odlicne dress satove ali preko 300e, svaki proizvodjac ima u ponidi super modele.
Ovo mi je vec bilo nedostizno, ali je vredno paznje, bauhaus:
max bill by junghans - JUNGHANS – THE GERMAN WATCH
http://www.goodtime.fi/WebRoot/vilka...c/861860-4.jpg
Poslednja ispravka: bezbi (29.1.2014. u 1:51)
-
Bezbi feels my pain
. Upravo je to problem. A uz to, imat cu i jedan tako jednostavniji, no plavi za par mjeseci. Sada me svrbi bijeli, jer su mi svi ostali tamnijih lica, osim eagulla koji je kremast, a eto upravo mi je i on primjer sata koji jest vintage(-looking), ali nije mi bas da ga stavim s odijelom i kravatom, taman i da stavim finiji kožni remen. On je meni baš casual sat s vintage vibrom.
Gornji Parnis mi je lijeo, ali 'običan', koliko kod da odudara od klasike. Opet, Rodina mi tu pogađa pravi omjer..
MOndaine imam priliku probati- drze ih relativno blizu meni, pa cu ako me nastavi drzati nabrijanost i otici, cisto da ih vidim uzivo.
Mondaine - SilverTime Online
Tada bih svakako lovio neke akcije i popuste na webu, jer ovdje (izgledaju) preskupi...a i lakse je nekako covjeku davati dolare nego domacu valuutu...manje cifara 
Što se quartza tice, bas mi je fora ovaj Stop2Go model, s tom specificnoscu vezanom za sekundaru. To ga cini zanimljivijim. No i odrazava se na cijenu:
MONDAINE STOP2GO - YouTube
Primam, naravo, i dalje vaša mišljenja i (pr)ocjene. Hvala!!
P.S. Max Bill je vrh vrhova i bez daljnjeg sat za koji cu stediti kad se budem sveo upravo na kolekciju od 3-4 sata kojima su pokriveni svi slučajevi i prilike, a kvalitetno. Ove godine se još planiram iživljavati i eksperimentirati i kupovati srcem, ne nuzno glavom
Poslednja ispravka: gogmajster (29.1.2014. u 8:54)
-
Pa ako je tako-jos jedan glas ide za Rodinu. Slazem se da bi bilo pozeljno da to bude sa belim ciferom.
Ja sam i na ovaj bio obratio paznju: http://www.svetsatova.com/forum/atta...-p4151156.jpeg
Nemoj se nadati da ce biti mnogo nekih predloga 
Reci mi samo jos ovo, sta mislis o izgledu Seikovih skupljih modela, da li ti se svidja neki od njih? SEIKO | seiyajapan.com
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 21
uh, meni je ovaj Prometej prelep
-
Eto bezbijev prijedlog sa Seiko linijom je odlican da demonstriram svoje stavove. Meni je SARB 065 Cocktail time OLICENJE dress sata, elegancije, i najvaznije- necega sto je prelijepo, ali ga ne bih mogao nositi svaki dan, jer je jednostavn TOO MUCH, odnosno po meni i preposeban za bilo kakav stajling. Ostali modeli su mi...preobicni, ne uzbudjuje me nijedan onako posebno.Niti su predress, niti preobicni, ali na običan način.
Medjutim, upravo sam ovoga Riki Watanabea zaboravio dodati u konkurenciju. To je UPRAVO sat na koji ciljam svojim pitanjem i gornjim kriterijima, i u istoj mi je kategoriji kao Mondaine u tom smisli. dakle, ima ono nesto 'nesvakidasnje i dizajnerski posebnije (te kazaljke i izdignute markere, a i dovoljno je jednostavan. I on dolazi u obzir, naravno. Kako stojite sada s ljestvicom
?
P.S. kod rikija je i sto se tice velicine ista situacija kao s Mondaineom. Iako je u biti vrlo mali, meni bi odgovarao, uzevsi u obzir koliki mi je zglob, i vjerujem da bi odlicno stajao.Osobito u dress svrhe.
Poslednja ispravka: gogmajster (29.1.2014. u 14:17)
-
Upravo zato sam te i pitao ovo sa Seikom, da bih video sta tacno zelis, a sada sam i shvatio. Ako mi padne jos nesto na pamet, dacu predlog. pozz
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi