2Likes
-
Re: Kupovina sata seiko Sary151 online
Bas sam juce ispizdeo oko toga za padija. Ovi kreteni iz carine su resili da ignorisu fakturu i sibnuli mi 30e vecu carinu nego sto treba. Zvao sam da vidim sto je to tako i rekli mi "a pa carinik nekad oce tako da ode na internet i koju cenu nadje tu koristi. Ne mozemo nista da uradimo". Nema veze to sto sa satovima cene mogu da variraju u opsegu 1x-2x, nista ih ne interesuje.
Tako da je nemoguce tacno znati koliko ce da te kosta osim ako ne kupis sat preko nekog sajta koji nudi pre-paid import fee deposit, kao sto Amazon npr nudi. Tu platis unapred carinu njima onako kako oni izracunaju da treba, pa ako ispadne vise, oni pokrivaju razliku, a ako ispadne manje, vracaju ti razliku. To moze samo preko DHL koliko znam i samo sa sajtovima koji to hoce da rade. Osim amazona sam video tek mozda jos jedan, dva...
I izbegavaj fedex i flying cargo agenciju za carinjenje...koliko kontam, svi su uzasni sto se tice toga, ali ovi naplacuju svoju uslugu 4800din fiksno...a usluga im je nikakva. Ne odgovaraju na mailove, tesko ih je naci na telefon. Prosle srede mi je stigao paket u bg, tek juce je ocarinjen. I iz DHL-a su podjednako beskorisni, ali oni makar naplacuju oko 3000din to sto su beskorisni.
Ako imas mogucnost da izbegnes svo to maltretiranje, preporucujem da to uradis. Ono, sve se trudim da budem socijalno odgovoran, placam poreze i slicno, ali goveda jednostavno mole da se ljudi bace na sverc i sivu/crnu ekonomiju...jbg.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi