Pozdrav svima,
Nov sam na forumu i želeo bih da opisem svoje iskustvo prilikom kupovine ovog sata a ujedno i da pohvalim rad ovog foruma koji mi dosta pomogao oko izbora i kupovine novog sata.
Inace pre ovog sam koristio Casio ef-126 koji radi punih 12 godina jos iz osnovne škole, kada sam se odlučio za kupovinu novog sata istrazivao malo na internetu i naišao na ovaj forum. Počeo sam da čitam teme pre svega one koje se odnose na opšte pojmove, zatim o kvalitetu razlicitih satova i tako redom. Došao sam do zaključka da je za moj cenovni rang najbolji izbor Casio, s obzirom da mi se svidjaju veći satovi sa hronografom. Čitajuci dalje shvatio sam da je Edifice serija dosta dobra i da izmedju modela te serije nema neke razlike u pogledu kvaliteta. Dok sam trazio pravi model i dalje sam citao dosta na forumu gde sam pronašao predloge za kupovinu Casio sata preko sajta kupujem prodajem kod proverenih prodavaca, gde sam odlucio da ću kupiti svoj budući sajt. Uz pomoć foruma i savete za kupovinu sata odlucio sam da to bude Casio Edifice EFR-539D.
Kontaktirao sam prodavca na gore pomenutom sajtu, koji dosta brzo odgovorio i veoma lako smo postigli dogovor, s tim sto sam morao da sačekam desetak dana dok sat stigne. Strpljivo sam čekao da sat stigne jet sam bio siguran da sam napravio dobar izbor naravno sve uz pomoć foruma. 😀
Kada je sat stigao, sve je bilo u najboljem redu, sve funkcionise i garancija 2 godine, sat mi se uzivo mnogo vise svideo nego ma slikama. Dosla je na redu narukvica koja je trebala da se skrati, odem kod prvog časovničara koji vazi inace za dobrog majstora u ovom kraju, skratio je, medjutim nesrazmerno i dosta nepedantno srećom da je sat bio nov i imao zastitne folije. Dan kasnije posetim drugog časovničara (koji je ostavio dosta dobar utisak na mene, s obzirom da se pojavio u belom mantilu i dosta pedantno i uredno postupao sa satom) u drugom gradu koji je video o čemu se radi i prepravio narukvicu tako da bude odgovarajuća. Nakon desetak dana opet problem sa narukvicom, u ovom slučaju nije do časovničara već do mene jer sam u procesu skidanja kilograma pa je bilo potrebno izbacivanje jos segmenta narukvice, čitajući o tome na forumu odlučio sam da ovu intervenciju pokušam da odradim sam i samim tim naučim nesto novo. Nakon uspešno završene intervencije pisem ovaj tekst i želim da pohvalim jos jednom rad foruma uz pomoć kojeg može dosta toga korisnog i pametnog da se sazna i nauči. Mozda je tekst malo duži ali nadam se da će pomoći nekom prilikom kupovine.
Sat inace radi bez problema, nemam nikakvih zamerki, nadam se kao njegov prethodnik za kog sam tek sad shvatio da je odličan.

Takodje želeo bih da čujem vaše mišljenje i iskustva sa ovim satom?