Prikaz rezultata 1 do 5 od ukupno 5
Like Tree6Likes
  • 6 Post By Haifisch23

tema: Alpina vs hamilton

  1. #1
    Novi član
    Član od
    18.10.2020.
    Poruke
    3
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Alpina vs hamilton

    Zdravo ljudi, nov sam na forumu, dugo gledam da pocastim sebe jedin dobrim i kvalitetnim satom. budzet sam odredio da kazem do 50-60 hiljada ali izgleda da cu morati da idem i malo preko. Gledao sam po internetu trazio sat i onda naleteo i na ovaj forum, par dana citao malo neke teme, zanimljive stvari pa sam resio i da vam se javim da potrazim i vasu pomoc. Ja sam snimio Alpinu i Hamilton, tako da je jasno da zelim da sat bude iz Svajcarske. Zeleo bih automtik i zeleo bih da bude na koznoj narukvici. Zanima me koji je po vasem misljenju boli od ova 3 sata koja cu da prilozim, tj i zanima me da uporedite Alpinu kao marku i Hamilton, koja je bolja, kvalitetnija i da kazemo cenjenija u svetu satova.

    https://www.zlatara.net/satovi-3427 - Alpina je ova naravno videcemo da li postoji i u drugim bojama ali ovaj sat je u pitanju

    https://bomar.rs/hamilton-khaki-fiel...auto-h70505753
    https://bomar.rs/hamilton-khaki-field-auto-h70625533
    - sto se Hamiltona tice vidim da u Bomaru ima na ovaj fazon dosta slicnih i da im cena varira u par hiljada razlike.

    e sad video sam i na Amazonu npr ovaj hamilton kojeg nema u Bomaru a po ceni mi deluje pristupacniji, sad ne znam kolika je razlika u mehanizmima ali ovako po izgledu nije nista losiji od ovih u bomaru cak ima i manje dimenzije (nije 44mm a citao sam ovde po forumu da je to veliki sat) - https://www.amazon.com/Hamilton-H644.../dp/B000AONZWQ

    Ako imate jos neki predlog u tom nekom cenovnom rangu 50-60 hiljada a da je dobar ili da kazemo bolji od ovih koje sam naveo vi mi predlozite (Svajcarksa, kozni kais, automatik) posaljite slike- linkove pa da odaberem ono sto je najbolje, svako dobro ljudi

  2. #2
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.898
    Lajkovi
    13148
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Alpina vs hamilton

    Dobrodošao na forum!

    Spoljašni deo sata (kvalitet završne obrade, preglednost brojčanika) je na strani Alpine.
    Unutrašnjost sata - Alpina 525 je Sellita SW 200, sa rotorom Alpine. Rezerva snage rada 38 sati.
    Hamilton - H10 i H30 su ETA moderni Powermatic mehanizmi sa 80 sati rezerve rada i boljeg su kvaliteta od Alpine 525.
    Servisiranje jednih i drugih je neproblematično, čak i ovih Powermatica, jer Hamiltonovi ne sadržavaju plastični anker.
    Prednost mehanizma Alpine prema Hamiltonu je samo u frekvenciji, koja je za 1Hz kod Alpine veća od Hamiltona (28.800 poluooscilacija prema 21.600). U teoriji ovo znači, da sekundna kazaljka kod Alpine na pogled lepše klizi, ali ETA je to sredila na takav način, da je golim okom taj faktor neprimetan.

    Preporučujem probanje sva tri sata, posebno Alpine, koja ima oversized krunicu, koja ponekad zna, da se ureže u donji deo zgloba prilikom većeg zaokreta.

    Pošto si napisao, da bi želeo sat iz Švajcarske, Hamilton sa Amazona možeš izbaciti iz razmatranja. On je napravljen u jugoističnoj Aziji (Indonezija) u tamošnjim Hamiltonovim pogonima. Ako pažljivo pogledaš brojčanik, videćeš da ne sadržava Swiss Made standard a na poeđini sata je navedena naznaka Swiss. Ništa strašno. nije nikakak fake ali nije Swiss Made, koji znači, da je 85 % vrednosti sata napravljeno u Švajcarskoj.
    Osim toga Hamilton kalibar ETA 2834-2 već 6 godina ne stavlja u svoje satove, nego sa Powermaticom H30. Zašto bi kupovao sat, koji je star najmanje 6 godina, ako to nije potrebno.
    Osim toga, kupovina kod zvaničnog zastupnika na ova dva brenda donosi 2-godišnju garanciju, koje kod Amazona nema, odnosno ona je prazna i znači, da u slučaju kvara sata u garancijskom roku, možeš samo slati na Amazon, gde oni to priznaju ili ne, organizuju popravku i prođe nekoliko meseci uz eventualne problema sa carinom itd.

    U svakom slučaju nećeš promašit ni sa Alpinom, ni sa Hamiltonom. Oba brenda su puna tradicije, Hamilton je nešto zvučniji, jer je do 1964 godine bio isključivo američki brend, dok se nije preselio u Švajcarsku i zvanično postao Swiss Made, mada je tokom cele istorije mehnaizme kupovao u Alpima.
    eee, bezbi, Zagor and 3 others like this.

  3. #3
    eee
    eee je offline
    Moderator Avatar korisnika eee
    Član od
    27.1.2009.
    Lokacija
    privremeno u Beogradu :)
    Poruke
    3.637
    Lajkovi
    7449
    Reputacioni uticaj
    162

    Određen forumom Re: Alpina vs hamilton

    Ova bela Alpina je prošle godine bila okruglo 60000 za black friday (30ak % popusta). Sačekaj do kraja novembra ako ti se ne žuri. Možda i Andrejević i Bomar izbace neke osetnije popuste.

    Takođe, taj model, sa tamno plavim brojčanikom se trenutno prodaje na kupujemprodajem za 435e.

    Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

  4. #4
    Novi član
    Član od
    18.10.2020.
    Poruke
    3
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Alpina vs hamilton

    Hvala Vam ljudi, definitivno cu probati, ali ja sam iskreno mozda malo vise naklonjen hamiltonu, konkretno ovom sa braon kaisem, taj mi je nekako najlepsi, vidim da nije bilo nekih novih predloga u tom cenovnom rangu. Svakako cu uvaziti i predlog od strane eee i sacekati mozda neki novogodisnji popust ili slicno. Drago mi je da se oglasio i gospodin Haifisch23, ispratio sam njegovu kolekciju i kada jedan tako veliki ljubitelj i znalac kaze da necu pogresiti ako uzmem neki od ovih satova onda je to to. Evo mozda bih samo pitao Haifisch23 za koji bi se on pre odlucio (znam da ja trebam da izaberem sat jer cu ga ja i nositi ali me zanima sta bi bio Vas izbor) veliki pozdrav ljudi

  5. #5
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.898
    Lajkovi
    13148
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Alpina vs hamilton

    Nisam baš najbolja referencija za predloge, pošto je kod mene prvenstveno presudna unutrašnjost.
    To bi bio Hamilton sa H10, pošto je ipak pregledniji i ima bolju luminaciju od onoga sa H30.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •