Lepo ukrašen mehanizam. Sviđa mi se. "Swiss made" su mogli malo diskretnije da napišu, ali dobro, lep je i sa tim. Zna li se koje su tehničke razlike između ovog mehanizma i Unitasa ili ih nema. Tourby ili ko god da im to radi stvarno umeju da ukrase mehanizam, ne mislim samo na ovaj.
Ranije sam čitao nešto na temu koja je slična ovoj pa sam sada to pronašao , možda će nekome biti interesantno.Tada su isto rekli da ponosno predstavljaju svoj nov mehanizam na ručno navijanje oznake 74 "proudly presenting our new hand wind calibers 74 " Tada se isto povela rasprava oko toga šta je Turbijevo a šta Etino pa se ispostavilo da štošta nije Turbijevo. Koliko sam razumeo tada je Tourby pravio mehanizam koji je u osnovi Unitas a čak su i dobar deo delova kupovali od ETE-Unitasa ( "base plate" osnovna ploča, zupčanici i neki mali delovi kako rekoše-šta god da to znači ). Ono što je Tourby-ovo jeste dekoracija, labudov vrat i dodali su više mostova na sklop zupčanika ( 3 mosta ) kao i " gold chatons " ( ona žuta podloga oko rubina, ne znam kako se prevodi ).
Evo ga link kao što rekoh možda će nekome biti interesantno Announcement: New Tourby Calibers
Rus, po ko zna koji put, hvala na predstavljanju.
Registracija
Help

29Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Bookmarks sajtovi