Vidi stvarno. Aj što ga ima za 900-1000$, al sto je generalno baš jaka specifikacija, od Diashielda po celom satu , safira, narukvice do keramičkog celog bezela itd...
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Vidi stvarno. Aj što ga ima za 900-1000$, al sto je generalno baš jaka specifikacija, od Diashielda po celom satu , safira, narukvice do keramičkog celog bezela itd...
i ja sam se začudio da ima safirno staklo, kad ga mnogo skuplji seiko satovi nemaju
lepe satove oni imaju nema šta, dizajn im je jača strana ali cene su bespredmetne stvarno, a u toj klasi cena, ovaj sat bez obzira na sve mora imati mnogo bolji mehanizam
Koji je bolji mehanizam
4R36 koji ima deklarisana odstupanja od -35/+45 za 24h ili 6R15 koji ima deklarisana odstupanja -15/+25 za 24h?
4R36 koji ima deklarisanu rezervu snage 40 sati(SPRON 110) ili 6R15 koji ima deklarisanu rezervu snage 56 sati(SPRON 510)?
Mislim da su ovo dve kljucne tacke u odlucivanju, po mom skromnom misljenju, mada kolege i nakon iznosenja ovih informacija pitaju,dobro to znamo,ali koji je bolji?
I sta sad? Mozemo se osloniti samo na licna iskustva a da zanemarimo bilo kakve informacije od strane Seika kao proizvodjaca.
Tada se dosetimo Swiss made mehanizama obicno ETA2824-2,ETA2836-2 i diskusija ode u drugom pravcu...
Ako svi ili vecina voli Swiss made satove pa zasto uposte i raspravljamo i otvaramo teme o Seiku?
Na kraju sve se svodi na subjektivnu procenu kvaliteta pomenutih mehanizama.
Vidi, ne delimo mišljenje. Mislim da opravdava cenu sasvim korektno. Vidim neka rešenja, npr. vrlo interesantan fazon sa linkovima narukvice, ceo keramički bezel, zanimljivo kućište koje je verujem vrhunski urađeno.
Kao što ne kupuju svi automobile po snazi motora i količini lima, ne vidim zašto bi morali svi da prvo gledaju mehanizam kod sata (6R15 je pritom više nego solidan). Uostalom, siguran sam da Transocean ima svoje kupce. I ja mislim da je dati 500€ na cipele mnogo, da je 100.000€ za auto bilo koji mnogo, da je 5000€ za letovanje mnogo, pa se ljudi ubiše prodavajuci i kupujući isto. Hoću reći, nemoj se tripovati da je tvoje mišljenje nešto bitno.
Poslednja ispravka: VLADAN P (16.5.2017. u 18:32)
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Miran sam ja skroz, nego mi malo muka od trgovanja Seika na svakom ćošku. I gde treba i gde ne treba.
*trovanja
dobro sasvim je moguće, kao i to da time ružim moje nekadašnje doprinose forumu i kvarim utisak, mada opet smatram se objektivnim i govorim iz najbolje namere
neću više iznositi svoj stav o seiku
Milane nije problem što iznosiš svoj stav, iznose ga i drugi i to je sasvim u redu. Normalno je da imamo različita mišljenja. Samo ti nekad zaista preteraš, pa se potpuno izgubi utisak objektivnosti o kojoj govoriš.
ok nema problema![]()
Bookmarks sajtovi