Citat Waldi kaže: Pregled poruke
Ja samo da odgovorim na ovo i da razjasnim. Nisam ni mislo da kod nas nije popularan, vec mi se cini da se udaljava iz Evrope. U medijima ces naci jedva nesto, bas jedva i to na par godina razmaka, a marketing kao da ne postoji.Youtube, facebook, instagram, cak ni u to ne zele da uloze (vremena). Sto mi je cudno bas s obzirom da prave izuzetne modele za novac koji traze. I sam sam sebi jedan kupio i malo je reci da sam prezadovoljan. Vintage modeli su svakako prisutni ali to su godine i godine i imamo mi svasta tu To je moje misljenje samo i utisak neki. Cini mi se da u razvijenijoj Evropi gde je ponuda brendova daleko veca dosta manje (mladjih) ljudi 'culo' za Roamer, a po forumima jedva da se neki review radio. Za Searock na slikama prvo izadje ovaj sajt A ono sto me i donekle 'brine' su sve vece akcije i outlet ponude Roamer modela, a godinama vec novi ne dolaze, pa sam stekao utisak da i sami uvoznici zele da ih vise ne uvoze, a i da Roamer nema zelju da tu ista promeni.
Pazi, Bomar ima siroku lepezu Roamer satova i to zastupljenih na vise prodajnih mesta, Watch malo manje. U poredjenju sa npr. Orisom kojeg ne mozes naci u jednoj jedinoj prodavnici u Srb, mislim da ga to vec karakterise kao "popularnog", a obzirom i na cenovnu pristupacnost verujem da ipak dolazi do kupaca. Kako je u belom svetu ne bih znao-da li veca ponuda stvara i vecu potraznju, ili (meni se cini) obratno. Tamo gde je trziste preplavljeno ponudom, mnogo odluka se formira na osnovu marketinga, drustvenih mreza, itd. a i sam velis da je Roamer u tom polju prilicno nesnadjen. Ima proizvodjaca i modela koje ne mozes svecom na YouTube naci, ali zato neki vrlo slicni satovi samo druge etikete neprestano iskacu kao best buy opcija "velikih strucnjaka".
Na koncu se slazemo da Roamer nudi dosta za svoju cenu, i da nije dovoljno voljen koliko zasluzuje. Meni da ne smeta 42mm precnika sigurno bih iskesirao tog Searocka-deluje kao Aqua Terra za sirotinju, ali dobra alternativa-dakle za bogatu sirotinju