Citat Mali Dzoni kaže: Pregled poruke
Postovani forumasi,

Treba mi vasa pomoc oko izbora sledeca dva sata:

1.Hamilton Traveler GMT automatic (Automatic ETA cal. 2893-2) 42 mm bez krunice.
2.
Raymond Weil Parsifal 2844 Automatic (ne znam ni koji mehanizam je u njemu), 39,5 mm bez krunice.

Nisam bas neki strucnjak za satne mehanizme pa bih cenio misljenje nekog ko se vise razume u iste.

Trazim neki dress sat da kupim i izbor je pao na ova dva. Problem je u tome sto za ovaj drugu, Raymond ne znam ni koji mehanizam je u njemu pa bih iskoristio ovu priliku da dobijem odgovor i na to pitanje.
Po vasem misljenju sta je bolja investicija??

Hvala.

Haifisch ti je objasnio koji sat poseduje bolji mehanizam i tu je prevagnuo RW, takodje prednost istog tog sata koji je na oglasima je to sto je na metalnoj narukvici i samim tim mnogo vise kombinacija imas sa njim, za malu svotu novca mozes dokupiti jako lepe kozne narukvice i sat bi mogao da nosis u svakoj mogucoj casual ili dress prilici.
Kod Hamiltona je prednost sto je za dlaku popularniji pa ako ga gledas kao investiciju kao sto si i napomenuo, smatram da ces ga uvek lakse prodati. Ja sam imao ovakav isti model koji je planuo u sekundi kad sam dogovorao skuplji sat. Cak i u zamenama je trazeniji nego RW. Sad je na tebi.
Meni je licno ovaj model Hamiltona lepsi od ovog RW, a tvoje su pare, ukusi su razliciti pa mozes da biras sta se tebi vise svidja.
Moja preporuka da pogledas na istim oglasima Mido Belluna, ETA mehanizam, slican model kao RW al meni mnogo lepsi. Da nemam dve Omege slicnog izgleda sigur o bih ga uzeo

Sent from my iPhone using Tapatalk