Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 18
Like Tree11Likes

tema: Ingersoll Caliber 620

Hybrid View

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Određen forumom Re: Ingersoll Caliber 620

Na fotografiji u prvoj poruci je sat koji nema dan u nedelji i nema mesec komplikaciju (nisam siguran sta si pod tim podrazumevao ) i koji ima neki hronograf. Dakle opis tvog sata i slika koju si postavio ne odgovaraju.
    Vrlo je optimisticko misljenje da je unutra Seiko. Po mom misljenju u pitanju je kineski mehanizam. Ne mora biti Seagull.
    Pominjani 6R20 ima sasvim druge funkcije tako da otpada u startu. To vazi i za 4R35.
    Da je Seiko unutra proizvodjac bi to naglasio jer je to veliki plus (kao sto to naglase svi ili ogromna vecina mikro proizvodjaca ) a ne bi se krio iza "brendiranog" imena.

Mlađi član Avatar korisnika alfaholic
    Član od
    27.5.2016.
    Lajkovi
    114
    Reputacioni uticaj
    10

Citat skydrummer kaže: Pregled poruke
    Na fotografiji u prvoj poruci je sat koji nema dan u nedelji i nema mesec komplikaciju (nisam siguran sta si pod tim podrazumevao ) i koji ima neki hronograf. Dakle opis tvog sata i slika koju si postavio ne odgovaraju.
    Vrlo je optimisticko misljenje da je unutra Seiko. Po mom misljenju u pitanju je kineski mehanizam. Ne mora biti Seagull.
    Pominjani 6R20 ima sasvim druge funkcije tako da otpada u startu. To vazi i za 4R35.
    Da je Seiko unutra proizvodjac bi to naglasio jer je to veliki plus (kao sto to naglase svi ili ogromna vecina mikro proizvodjaca ) a ne bi se krio iza "brendiranog" imena.
    Naravno da ima, male kazaljke pokazuju dan u nedelji i mesec. Leva pokazuje dan, ali nije imenovan već obeležen brojem, a desna pokazuje mesec, takođe obeležen brojem. Ovo nije chronometer.

Ja sam i napisao u prvom postu da me izgled mehanizma podseća na Seiko, ali da me buni jer ima manju rezervu snage, 20 rubina i da je ovo GMT, što se ne slaže sa NH35A i 6R20. Ono što se ne slaže sa kineskim mehanizmima je da navija u oba smera i ima izglea identično kao Seiko, a koliko znam ne postoje Seiko kineski klonovi, zato sam i pitao šta to može biti.

Kako rekoh, ne smatram kineske mehanizme lošim po automatizmu, za mene kao početnika su dovoljno dobri, samo sam hteo da znam šta je u pitanju. A što se tiče hvaljenja time da je unutra Seiko, neka me neko ispravi, ali Breitling koristi ETA mehanizme ali ih imenuje na svoj način.

Mlađi član Avatar korisnika alfaholic
    Član od
    27.5.2016.
    Lajkovi
    114
    Reputacioni uticaj
    10

Citat sin.er kaže: Pregled poruke
    Kineski je mehanizam. Nije samo Seagull proizvodjac kineskih mehanizama. DG,Shanghai,Beijing...
    Citat sin.er kaže: Pregled poruke

Ovo gore je dekorirani DG. Nista ne fali mehanizmu. Iz mog osobnog iskustva sa kinezima rade bez problema.

Inace i Zodiac je trpao u svoje satove Claro Sebag mehanizme.

sent from my LV using Gucci
    Pogledao sam sve DG mehanizme, nijedan ne izgleda kao ovaj. Ako se pogleda kako izgleda most koji drži spiralu, kao i zupčanici za navijanje i mala polugica za otpuštanje osovine krunice, izgledaju sasvim drugačije i gotovo identično kao NH35A, mada Seiko uglavnom izgleda slično.

Ingersoll Caliber 620-1.jpg

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •