Gremlini me progone!! 26 sati (ne preterujem ni malo) pokusavam da postavim ovaj tekst (i jos uvek je felerican) Dobro da nisam pretrpeo nervni slom. Mislim da sada slobodno mogu reci da potpuno razumem Sizifa i da sam siguran sta mu se sve vrzmalo po glavi dok se vucarao sa onom stencugom gore-dole po padini

Hvala vam, gospodo na pohvalama!

Evo da dodam nesto u vezi NATO/Zulu kaiseva sto nije pronaslo svoje mesto u tekstu.

Jedna od legendi koja donekle donosi popularnosti NATO/ZULU kaiša je ona koja kaže da je Džejms Bond, glavom i bradom, u filmu “Goldfinger” iz 1964. godine svoj Rolex nosio na prugastom crno-sivom NATO/ZULU kaišu. Nažalost, to nije tačno. Prvo, NATO/ZULU kaiš kakav danas poznajemo tada nije postojao. Drugo, to što je Šon Koneri tada nosio jeste bio prugasti platneni kaiš ali se on pričvršćivao običnom “Buckle” kopčom sa iglicom. Pri tome, kaiš koji je šarmantni špijun nosio čak nije bio ni “Džejms Bond” sivo-crne boje. Bio je crn sa maslinastim štraftama oivičenim bordo bojom.

Evo i crno na belo:

Za ovo se tvrdi da je "Bond" NATO/Zulu:
Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	old-bond-straps-maratac.jpg
Viđeno:	312
Veličina:	59,1 KB
ID:	64695

Međutim, dotični gospodin je prvo ronio

Ime:	JamesDiving.jpg
Viđeno:	388
Veličina:	49,4 KB
ID:	64699
zatim se presvukao, zapalio cigaretu

Ime:	JamesTux2.jpg
Viđeno:	317
Veličina:	57,9 KB
ID:	64700
i pogledao u koliko će eksplodirati postavljena bomba

Ime:	James-Wrist-Shot.jpg
Viđeno:	416
Veličina:	53,0 KB
ID:	64701
ako tome dodamo i ovaj isečak iz filma, gde se lepo vidi klasična kopča

Ime:	bond-strap-keeper.jpg
Viđeno:	338
Veličina:	28,7 KB
ID:	64698,
da se zaključiti da je 007 u Goldfingeru nosio nešto najsličnije ovome:

Ime:	alias-real-bond-goldfinger-nylon-strap.JPG
Viđeno:	301
Veličina:	42,6 KB
ID:	64696,
što defakto nije NATO/Zulu u pravom smislu te reči i nikako nije sivo-crno.

Posto ovako efektno razotkrih međunarodnu zaveru proizvođača i trgovaca NATO/Zulu kaiševima, sav radostan odoh na počinak. Aj' zdravo....