1Likes
-
1
Post By
-
Re: Sat Zenit iz Kraljevine
Zdravo batik i dobrodošao na forum.
Kako vidim radi se o izuzetnom satu a u toj sferi sam laik.
Kada je kaiš u pitanju, oko njega bih možda mogao da ti pomognem. Idealno bi bilo kada bi imao bilo kakvu sliku originalnog kaiša. Ovaj koji je sada na satu, takodje je star sudeći po savitljivim pločicama sa zadnje strane koje veziju početak kaiša za osovinicu koja se ne skida već, predpostavljam, da je fiksirana za stubiće na satu. Rekao bih da je koža kravlja ili teleća. Takodje, dosta je širi od razmaka izmedju dva stubića koji nose kaiš, a može se uraditi nov, po dimenzijama koje pripadaju satu.
Ako ne nadješ nikakvu sliku originala, može se uraditi kaiš po tvojoj zamisli, nacrtu, ili opisu nekoga ko zna nešto o izgledu istog, a od kože koja bi dobila "vintage" izgled, prošiven koncem kojim su se kaiševi za satove nekada šili (laneni sukanac - prirodni materijal).
Eto, biće mi drago ako sam bar malo pomogao.
Pozdrav
Pugo
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Pugo, hvala i tebi na dobrodošlici,
da radi se o istinski izuzetnom satu. Ponajviše što znam cijelu povijest istoga tj. tko ga je i kad dodjelio, tko ga je i u kojim sve prilikama nosio. Osobno znam za jedan, povijesno bitan događaj, gdje je i ovaj sat igrao određenu ulogu.
Well, što se tiče originalnog izgleda kaiša, to na žalost ne mogu utvrditi i upravo zbog toga se i obračam cijenjenim kolegama za pomoć.
Ako sam dobro razumio, ti si spreman prihvatiti se posla izrade, originalu najbliže, kaiša?
Primi pozdrave s juga
B
Poslednja ispravka: dragon (14.6.2011. u 19:47)
-
Svakako batik.To je novi izazov. Daljina nije toliko bitna, malo više strpljenja, dopisivanja i skype-a i biće,nadam se, sve kako treba.
Pozdravljam te.
Pugo
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi