Kako se približava ovogodišnji Baselworld sajam, sve više proizvođača predstavlja svoje nove modele.
Naravno ni kompanija Bell & Ross nije izuzetak, tako da nam stižu tri nova modela inspirisana avionskim instrumentima koji bi trebali da upotpune prošlogodišnju kolekciju Link.
Bell & Ross BR 01-bellross_br01-aviation_watches_560.jpg

BR 01-92
Model inspirisan pokazivačem pravca, koji se često naziva i gyrocompass, koji pokazuje pravac letenja aviona bilo u manuelnom bilo u autopilot režimu letenja.
Brojčanik ovog modela se sastoji od tri nezavisna koncentrična diska. Prvi spoljni disk sa žutoma strelicom prikazuje časove. Središnji disk prikazuje minute, dok treći disk služi za prikaz sekundi. Kako je svaki disk čak 30 puta teži od klasičnik kazaljki, morali su da budu od izrađeni od lakog materijala, koji je kompanija razvila, kako to ne bi uticalo na rezervu snage i tačnost sata. Sat pokreće automatski ETA 2892 mehanizam.
Bell & Ross BR 01-bellross_br01_headingindicator_560.jpgBell & Ross BR 01-reference-instrument-headingindicator_560.jpg

BR 01-97
Ovaj model je inspirisan variometrom, i ima prikaz rezerve snage na mestu koje na pravom instrumentu služi za prikaz vertikalne brzine. ovaj indikator je žute boje i pravi lep kontrst u odnosu na crnu pozadinu brojčanika. Datum je prikazan na poziciji "3". Pošto variometar koristi samo jednu kazaljku, kazaljka koja prikazuje časove je zatamnjena kako bi što više podsećala na originalni instrument. Kazaljke i marker su premazani belim luminescentnim premazom, kako bi se obezbedila čitljivost u svim uslovima. mehanizam koji pokreće ovaj model je automaski ETA 2897.
Bell & Ross BR 01-bellross_br01-climb_560.jpgBell & Ross BR 01-reference-instrument-climb_560.jpg

BR 01-92
Kao inspiracija za ovaj model, poslužio je instrument za merenje brzine leta na avionima. Prikaz minuta je na spoljnom prstenu, dok se časovi očitavaju na unutrašnjem disku. Tri boje koje se nalaze na originalnom instrumentu, zelena, bela i žuta, se nalaze na unutrašnjem bezelu i označavaju intervale od 15 minuta. Mehanizam koji pokreće sat je automatski ETA 2892 mehanizam.
Bell & Ross BR 01-bellross_br01_airspeed_560.jpgBell & Ross BR 01-reference-instrument-airspeed_560.jpg

Sva tri modela dolaze na gumenoj narukvici i izrađuju se u limitiranoj seriji od po 999 primeraka. Prvih 99 primeraka će se prodavati u ekskluzivnoj kutiji koja sadrži svih šest modela(tri iz 2012. godine i ova tri) i koja podseća na kontrolnu tablu aviona.
Bell & Ross BR 01-bellross_br01_flightinstruments_collectors-box_560.jpg
Izvor