Prikaz rezultata 1 do 8 od ukupno 8
Like Tree5Likes
  • 4 Post By veberz
  • 1 Post By HerrFlick

tema: Zamjena kristala i problem sa otvaranjem kucista(Daniel Wellington)

Threaded View

Novi član
    Član od
    21.9.2020.
    Lajkovi
    1
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Zamjena kristala i problem sa otvaranjem kucista(Daniel Wellington)

Pozdrav svima. Novi sam na forumu a ovo mi je ujedno i prvi post. Prethodnih nekoliko mjeseci sam razvio interesovanje prema satovima te sam ujedno poceo skupljati neku skromnu kolekciju i neki amaterski set alata za odrzavanje iste.

Naisao sam na jedan problem i nadam se da ce ovde biti neko dovoljno iskusan da mi moze pomoci. Naime, zeleci da otvorim kuciste sata i provjerim tacno o kojoj se vrsti baterije radi, upotrebom nesto vece mehanicke sile doveo sam do toga da mi je sa sata spala jedna kazaljka. Isprva to nisam dozivljavao kao veci problem, medjutim ubrzo sam shvatio da je kuciste sata izradjeno na specifican nacin i da je poprilicno tesko doci do samoga kristala.

Postavicu nekoliko fotografija u nadi da ce pojasniti problem. Zna li neko nacin kako skinuti kristal sa ovoga sata i generalno sa satova u kojima kuciste na ovakav nacin ogradjuje kristal? Na internetu sam nasao trik koristenjem vakuma ali isti mi ne polazi od ruke. Za sad kao jedinu soluciju vidim razbijanje kristala i ubacivanje drugoga stakla, medjutim pribojavam se da cu ostetiti brojcanik prilikom toga. Unaprijed zahvalan.

Daniel Wellington
    Classis Sheffield
    Priložene slike Priložene slike Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	1.jpg
Viđeno:	107
Veličina:	203,0 KB
ID:	149875   Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	2.jpg
Viđeno:	94
Veličina:	222,0 KB
ID:	149876   Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	3.jpg