Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 20
Like Tree6Likes

tema: Savjet u vezi Rolex-a Daytona, u vezi popravke i prodaje.

Hybrid View

Novi član
    Član od
    17.12.2010.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Question Savjet u vezi Rolex-a Daytona, u vezi popravke i prodaje.

Pozdrav svima!

Ponovo vam se obracam za savjet, ovog puta u vezi eventualne popravke Rolex sata.
    Sat je od mog brata, on ga je dobio ispravnog od nekog stranca.

Na brojcaniku sata pise:

Rolex
    Oyster Perpetual
    Superlative Chronometer
    Officially Certified
    Cosmograph

Sat je identican ovom sa prikacene slike:

Savjet u vezi Rolex-a Daytona, u vezi popravke i prodaje.-rolex-daytona.jpg

Kao sto rekoh, sat je radio normalno i odjednom je prestao. Sada, pri navijanju se ne osjeca nikakav otpor osim nekog malog mehanickog (tj. ne osjeca se otpor opruge, ne osjeca se da se opruga navija), i tako se moze vrtjeti tri dana, nista se ne desava. Takodje, znam da se kod nekih satova (barem onih sa kojima sam se sreo) u slucaju pucanja opruge osjeti kad opruga "preskoci", medjutim toga kod ovog nema, krunica se okrece konstantno istim otporom, isti je osjecaj i zvuk.

Sada, ovakvi satovi se na eBay-u prodaju za recimo 7 pa do 10 hiljada dolara, polovni ali ispravni i ocuvani.

Ovaj sat, pored tog novonastalog kvara, ima dvije ogrebotine na staklu i par nekih malih mrlja na narukvici, te mu nedostaje jedan vijak na narukvici (neko je umjesto vijka uglavio iglu).

Jos jedna stvar, trazeci ovakve primjerke na eBay-u i gledajuci slike, primjetio sam nesto zanimljivo. Kopca od narukvice izgleda kao ova:

Savjet u vezi Rolex-a Daytona, u vezi popravke i prodaje.-daytona-bracelet.jpg

s tim da ima puno vise nekih podataka i grbova, ali na dnu, ispod svega toga pise 18K.
    Da li je moguce da je stvarno u pitanju verzija od 18K bijelog zlata, posto vidim da takve postoje?

Raspitivao sam se kod Malbasica u BL da li servisiraju Rolex satove i covjek mi kaze da se oni servisiraju samo u Beogradu i Zagrebu.

Sad ja pitam vas sta raditi sa tim satom... Inace, bratova namjera je da ga proda, ne pada mu na pamet da nosi takav sat a trebaju mu pare. Ja bih mu rado pomogao oko prodaje i ja nemam apsolutno nista od toga.

Da li predlazete da ga damo na popravku prije prodaje, jer mogu zamisliti koliko bi kostala popravka ovakvog sata u BG ili ZG-u?
    Ili da ga pokusamo ovako prodati. Kod te varijante mi se ne svidja sto prakticno prodajemo "macka u vreci" jer kupac ne zna sta je tacno pokvareno i koliko bi kostao popravak.

Imate li mozda ideju sta je otislo i koliko bi za to trazili u servisu?
    Imate li ideju za koliko bi se mogao prodati u ovakvom stanju?
    Ostale ideje su naravno dobrodosle.

Hvala unaprijed!

Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lajkovi
    36959
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    160

Određen forumom Re: Savjet u vezi Rolex-a Daytona, u vezi popravke i prodaje.

pa prosto je u svakom slucaju moras znati u cemu je stvar odnosno koji je kvar!!
    Sad mozes da odredis cenu koja bi ti bila u ondosu koliko bi kostala popravka...mozda ne mora da se radi popravka kod ovlascenog distributera. I mislim da kod gospodina Petrovica dijagonstika kvara ne kosta nista a i ako kosta to je nesto simbolicna.....
    Sto se tice zlata,to mozes proveriti kod bilo kod iole boljeg zlatara!

next year at this time I'll be a millionaire

Časovničar Avatar korisnika watchmag01
    Član od
    7.8.2008.
    Lajkovi
    750
    Reputacioni uticaj
    49

svaki iole ozbilan kupac tražit će te papire i provjeru kod urara tada će se moći sve provjeriti. Premda mi se čini da nisi siguran u orginalnost sata pa ti je mja preporuka da prije nego kreneš u prodaju sve te stvari provjeriš sam kako bi mogao koregirati cjenu ovisno o info. koje dobiš
    CUBUS ORIENT CASIO ROMANSON SEIKO PULSAR LORUS
    MEEX KENNETH COLE MAREA POLICE

Član Avatar korisnika RaleT
    Član od
    17.11.2010.
    Lajkovi
    23
    Reputacioni uticaj
    16

sta ima pozadi? tj. da li ima nesto ispisano na poklopcu? ne bi smelo biti grebanja stakla, sto ce reci da je mineralno stakalce, sto ce reci da je u pitanju „AAA r”

Stariji član Avatar korisnika milospinkfloyd
    Član od
    8.9.2010.
    Lajkovi
    190
    Reputacioni uticaj
    18

staklo na rolex daytoni ne moze nikako imati niti jednu ogrebotinu

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Citat milospinkfloyd kaže: Pregled poruke
    staklo na rolex daytoni ne moze nikako imati niti jednu ogrebotinu
    Može!
    Pročitaj:
    http://www.svetsatova.com/forum/f64/...vati-1396.html

Slične teme

1. Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 25.3.2011., 12:31
  2. Lorus originalna narukvica, gdje?
    By element in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 13.3.2011., 0:04