Pa ovako, unazad par godina je povremeno pocelo pisati OPEN, na dijelu dje pise datum, i onda je je vremeno sve duze i duze stajalo, mislm da je do baterije, iz dva razloga, jer kad bi to pisalo, pa recimo duze budem na suncu, onda se makne i sve funkcije su dozvoljene, a u kasnijem periodu, cim bi upalio neki "jaci potrosac", svjetlo ili recimo provjera nadmorske visine, odmah bi se pojavio natpis OPEN i blokirao sve funkcije osim prikaza vremena… Vremenom su brojevi poceli da blijede... E sad zadnji period, iindikatori stanja baterije u dnu ekrana, su poceli pokayivati da je losa, prvo M pa onda L, i onda je i pocetni ekran poceo da nestaje, vrijeme bi pokazao samo na pritisak "mode" dugmeta, onda je i to prestalo, dakle na ekranu nista… A baterija nije mijenjana 12-13 godian, od kad je kupljen.. Zato sam mislim da je 99% baterija, tj 6 baterija koliko li ih vec ima...
Ja razumijem servisera, na nevidjeno tesko moze reci sta i kako, mada sam mu ja detaljno objasnio sve ovo sto napisah, ali isto mi malo bzvz, da mi trazi neotvaran sat, a ne zna da li ce moci da ga servisira u potpunosti, i pri tom mi vec nagovjestava da bi ga trebalo malo pricuvati jer je star toliko koliko je, a plastican je, a nema nikavu orjentacionu cijenu za baterije... No da ne budem skeptik, mozda na kraju zavrsi kod njih, zato bih ja ove djelove kupio svakako,nijesu puno skupi, onda nema serviser nema nikav problem da servis bude kako treba, samo kad bi jos i dugme bilo, mada ga ne vidim na spisku.. Ali evo vidjecu jos da kontaktiram, par servisa i servisera...
Ja bih najradije u ovlasteni servis, jer je logicno da oni mogu nabaviti sve djelove koji budu ya zamjenu, samo da mi sigurno kaze, bice servisiran u potpunosti, tj sve sto je potrebno, baterije, dihtung, ili dugme ako treba itd, ali da kad ga uzmem ne moram da pazim ni na sta, tj vodu, slanu slatku, tusiranje itd..
skydrummer, soko ce da zove i ove nase djetice, da vidimo sta ce oni da kazu.. :-)
Bookmarks sajtovi