pa da smo malo blize mozda bi bilo za jednu pivu i stvar bi bila gotova uz kaficu a sve zavisi od sajdzije do sajdzije
pa da smo malo blize mozda bi bilo za jednu pivu i stvar bi bila gotova uz kaficu a sve zavisi od sajdzije do sajdzije
kad god vidis sat ti pozeli zelju
dali ce kostat vise od 100kn kaj mislite
Mislim da ti to zavisi od časovničara do časovničara a obzirom da je reč o re*lici, lako je moguće da naletiš na ljude koji ne budu hteli da ti prime sat na popravku.
O nekoj okvirnoj ceni možda je watchmag najmerodavniji da da procenu, obzirom da je časovničar po struci.
Pozdrav
ak ti treba samo šerafi 20-30kn a ako ti je ležaj koji drže ti šerafi neispravan teško da će ko htjet to delat ovisi o kvalitrti replike odnosno mehanizma.
Ako ti nije problem poslikaj taj dio sata
CUBUS ORIENT CASIO ROMANSON SEIKO PULSAR LORUS
MEEX KENNETH COLE MAREA POLICE
Pozdrav, imam dva pitanja, pa ako neko zna:
1. Da li je moguce 'popraviti' onaj fosforni premaz na kazaljkama ili oznakama brojeva na brojcaniku, tj. da li je moguce ponovo premazati mesta na kojima je ostecen? Ako jeste, zna li neko okvirnu cenu za tako nesto i gde se to radi, da li kod sajdzije ili negde drugde?
2. Da li bi neko mogao da me uputi na neki tutorijal ili da mi napise, ako nije komplikovano, kako da izvadim mehanizam iz kucista, kako se skida krunica i sl? Googlao sam, ali nista nisam nasao.Zeleo bih sam da probam da ocistim brojcanik na jednom starom satu.
Unapred hvala!
Poz!
može se popravit
za skazaljke je jednostavno i jeftino 10kn barem kod mene a za brojeve zna biti puno teže i skuplje ovsi o vrsti brojeva i oznaka
Obnova kompletnog brojčanika sa svim detaljima zna biti oko 100eu
za vađenje sata poslikaj mehanizam ii napiši koji je kalibar pa ti objasnim
više manje svi se vade na sličan način
CUBUS ORIENT CASIO ROMANSON SEIKO PULSAR LORUS
MEEX KENNETH COLE MAREA POLICE
Watchmag, hvala puno na informacijama i predusretljivosti!
U pitanju su ruski satovi, mehanizmi 2609.HA, 2609.NP i 2628.H
Evo i nekoliko slika koje sam nasao na netu, jasnije se vidi nego na onima koje sam ja slikao.
Ovaj sto ima 2609.HA je neispravan, pa sam mislio na njemu da vezbam.
Jos jednom hvala!
Poz!
Bookmarks sajtovi