Re: Tissot couturier GMT problem
Mile64, dobro došao na forum.
Što se Novog Sada tiče možeš pogledati kod Simovića, on je kod Merkatora u Bulevaru Cara Lazara 39. Ukoliko on nema staklo prošetaj do Jevrejske ulice gde ima nekoliko časovničara.Kod pijace je Ačanski, pa prema pozorištu ih je još nekoliko. Imaš njihove brojeve telefona u rubrici Servisi.
Re: Tissot couturier GMT problem
Mislim da je u pitanju klasicni pleksi....po slici ne mogu videti da li je s untrasnjim prstenom ili ne....kolega uzmi subler i izmeri pleksi skroz pri dnu uz kuciste....vrednost koju dobijes...npr.: 31.5mm, oznaka mu je 315....ili 32.5mm oznaka mu je 325....i tako redom....Dosta pleksija ima casovnicar Zoran, Zoki....u Jevrejskoj preko puta sinagoge, u pasazu....(Novi Sad)
Zamena tissot 784-2(2481) komplet novim miyota ili vostok kalibrom
Da li je moguće bez većih problema zameniti tissot cal. 784-2 sa vostok 2416b ili miyota 8215 mehanizmom?
Mislim da se podrazumeva i promena kazaljki?
Tissot 784-2
Funktionen
Automatic
Zentralsekunde
Datum: Schalten durch Wechsel 21:30-24Uhr
Daten
11.5''', Dm= 25.6mm, Do= 26.0mm
H= 5.35mm
F= 1.4mm
T= 2.0mm
21 Steine
f = 18000 A/h
Gangreserve 45h
Unruhwelle U2480
Aufzugwelle / Stellwelle W2696, W3061 (Seastar Seven)
Triebfeder / Batterie
Zf2960-X, 1.20 x 9.0 x 0.115 x 280mm
Zeiger
1.50 x 0.90 x 0.21mm
Miyota 8215 (Citizen)
Funktionen
Automatic
Zentralsekunde
Datum: Schnellschaltung
Daten
11.5''', Dm= 25.6mm, Do= 26.0mm
H= 5.2mm
F= 1.9mm
T= 2.3mm
mit Rotorschraube und Zifferblattring:
Dm= 28.55mm, Do= 29.2mm
H= 5.67mm
F= 2.1mm (Auflage zifferblattseitig)
T= 2.5mm
21 Steine
f = 21600 A/h
Gangreserve 45h
Unruhwelle Citizen 039-1020
Unruh mit Spirale
Aufzugwelle / Stellwelle Citizen 065-212
Triebfeder / Batterie
Citizen 001-8700
Federhaus komplett
Zeiger
1.52 x 1.00 x 0.17mm
Wostok 2416B
Funktionen
Automatic
Zentralsekunde
Datum: Schalten durch Wechsel 20:45-24Uhr
Daten
10.75 / 11.5''', Dm= 24.0 / 25.65mm
(zwei Montageflansche)
Do= 26.45mm (mit Rotor 28.0mm)
H= 5.5mm
F= 1.5 / 2.15mm
T= 2.15mm
31 Steine
f = 19800 A/h
Gangreserve 40h
Zeiger
1.40 x 0.88 x 0.17mm
vostok bi bila cenovno najpovoljnija opcija,ako je moguća.
Re: Zamena tissot 784-2(2481) komplet novim miyota ili vostok kalibrom
Uglavnom je sve moguce, ali bez vecih problema tesko. To je prilicno veliki posao, treba tu dosta stvari uklopit nije to tako jednostavno kako se mozda cini.
Ako i bude sjeo drugi mehanizam unutra po volumenu (neznam da li kuciste s unutrasnje strane imam kakv usjek, anzec ili rub, mialjenja sam da ce najveci problem biti visina tubusa ili utora u koji ulazi kljuc...
Sigurno nije moguce jednostavno uraditi tu zamenu. Sto sigurno ne odgovara to je prihvat brojcanika na mehanizam i odstojanje od brojcanika do kljucha. Vrlo verovatno ne bi pasovao no otvor na brojcaniku za datom. Verovatno ne bi odgovarao ni prsten/drzac mehanizma.
Mile, molim Te, mozes li mi reci zasto zelis zameniti Tissot kalibar sa Vostok ili Miyota kalibrom ?! Mozda je moje pitanje suvisno, ali potrebno mi je kako bih ti odgovorio na postavljeno pitanje.
...čisto razmišljam glasno....onaj ko ima neki sat koji voli,sviđa mu se izgled,koji ga nosi i koristi i kome je važno da ima živi mehanizam,kome je najvažnije da sat lepo i precizno radi i ne interesuje ga što bi tim zahvatom umanjio neku prodajnu vrednost sata(jer i nije na prodaju), i onaj ko ne želi da šalje sat u slučaju neke popravke u ovlašćeni servis(zapravo ne servis već ovlašćeno prodajno mesto,odnosno ovlašćenu kurirsku službu),gde redovan servis sata košta kao ceo mehanizam(gore navedeni),ne daj bože da je još nešto i pokvareno...
...zapravo celi problem je monopolističko ponašanje švajcarskih proizvođača da rezervnih delova ima samo u njihovim preskupim servisima zatvorenog tipa,bez ikakve žive,ljudske komunikacije...a ja moram da se mlatim po bg ili ns za neku sitnicu....
i još nešto što sam primetio-ima prelepih jeftinih kvarcnih satova klasičnog vintage dizajna kojima bi više odgovarao meh automatic,zapravo mnogo više je takvih lepih satova sa modernim kvarc,solar i sl...ma sve naopako...da ne postavljam novo pitanje o zameni kvarcika automatikom....
Pozdrav, nedavno sam dosao na inovatovnu ideju za digitalni sat, koju bi stavio na kickstarter.
Zanima me koliko bi kostalo sklapanje celog sata (sat bi bio vrlo jednostavan, bez kazaljka i imao bi samo lcd ekran)
Ovo verovatno nije pitanje za ovu temu, ali kad bi neko mogao da me uputi, bio bih zahvalan :D
Hvala unapred :)
Pomoć sa ženski seiko sat
Potrebna mi je pomoć za ženski sat seiko (slično izgleda kao muški seiko 5), koji je kupljen 2000. godine (ako je bitnonzbog modela). Satić je bio kod lokalnog časovničara da mu zameni bateriju i da ga očisti jer dugo nije nošen.. Od tada datumar mu ne radi i zanima me da li i kako može da se popravi. Datum stoji na 8 a samo dane okreće.
Hvala
Re: Casio G-SHOCK 100CM 8A
Citat:
Misha V kaže:
Posedujem Seiko 5 sa oznakom 6119-7108, i nemam pojma kako se podesava oznaka za dan. Datum se steluje pritiskom krunice na unutra, al za dan nemam pojma. Oznaka za dan je inace dvostruka, na engleskom i sa rimskim brojevima. Trenutno se vrte brojevi, kako namestiti na engleski. Trenutno ga podesavam tako sto vrtim kazaljke dok ne dodje na tacan dan. A i tada stoji na rimskim brojevima. Verovatno postoji neki laksi i brzi nacim. Molim pomozite, unapred hvala!
Citat:
skydrummer kaže:
Da javim da je problem resen, sat je bio na servisu. Nista nije bilo problematicno osim tone prasine koja nije dozvoljavala da se krunica dovoljno duboko pritisne za promenu dana. Sat je sa servisa stigao kao nov, jedino sto malo zuri, pa moram da ga vratim da se podesi. Hvala svima na pomoci.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Hamilton khaki H776450
To bi trebalo da je ovaj model
Prilog 116000
Ako jeste, u njemu je ETA 2892, koja poseduje funkciju hakovanja, i trebalo bi da zaustavi sekundaru kada se krunica izvuce na drugi polozaj.
Jeste, to je taj model. Da li je u pitanju kvar koji se može popraviti bez zamene delova?
Iskreno, stvarno ne znam nikoga da mu se desilo tako nesto.
Sad, ne bih zeleo da lupam i nagadjam sta, kako, najbolje da odneses sat kod casovnicara da pogleda to.
@aktiva - samo nam potvrdi - kada izvučeš krunicu na drugi polaožaj (maksimalno što može), naravno - pošto si je prvo odvio do kraja da sama iskoči, - sekundara ne stane a možeš da podešavaš vreme?
Tako je. Vreme se podešava bez problema, ali sekundara i dalje ide.
OK, to nije tako redak problem na 2892/2893 mehanizmima. Odnesi kod pouzdanog časovničara i trebalo bi da bude relativno jednostavna popravka.
Re: Vise o ovo Seiko modelu
Da li je možda oznaka modela 6119-5520? Ovo možeš najlakše pročitati na poklopcu kućišta. Ovo što si naveo je serijski broj, a ako se uklapa sa modelom, označava da je sat proizveden novembra 1975. godine, što pokazuju petica na početku broja i oznaka N. Model nema nekakvu priču iza sebe, jer spada u serijsku proizvodnju, ali u svakom slučaju ima pouzdan i kvalitetan mehanizam.
Cena popravke zavisi od toga gde ga popravljaš. Ukoliko časovničar nema odgovarajuće staklo, onda mora da se radi po meri, a na prvu loptu bih rekao da će te sve izaći oko 2000 dinara. Pogledaj spisak časovničara u odgovarajućoj rubrici, pa pozovi da pitaš, pri čemu obavezno navedi punu oznaku modela. Ukoliko si iz BG ili NS, preporuku za časovničara ćeš dobiti veoma brzo, jer je najviše forumaša iz ova dva grada.