Prikaz rezultata 1 do 8 od ukupno 8
Like Tree4Likes
  • 1 Post By VladaDj011
  • 3 Post By Haifisch23

tema: Moj prvi post na svetu satova-Rodaina

Threaded View

Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Lajkovi
    13299
    Reputacioni uticaj
    403

Određen forumom Re: Moj prvi post na svetu satova-Rodaina

Dobrodošao!

Verovatno si mislio na Rodaniu a ne Rodainu, kako si više puta napisao.
    Ovo za Miyotu me zbunjuje. Cena, koju su ti naveli časovničari važi za Miyotine 8XXX mehanizme, koji su mehanički a Rodania uopšte ne upotrebljava japanske mehanizme, nego švajcarske. Čak i da je postojala neka kvarčna linija njihovih satova sa Miyota mehanizmima (možda pre nekih 15 godina, što takođe sumnjam), navedena cene za takve mehanizme su preskupe. Standardan kvarčni Miyotin hronograf, košta oko 25 €.

Rodania je nekada bila prilično poznato ime švajcarske produkcije. Specifika je bila, što je firma 1955 godine, četvrt veka nakon ustanavljanja, preselila upravu u belgijski Brusselex, odakle je vodila poslove. Fabrika im je ostala u Grenchenu. Najplodnije godine su im bile '50, kada postaju glavni sponzor jedne od najtradicionalnijih jednodnevnih bicklističkih utrka Liege - Baston - Liege.
    Najpoznatiji model je još uvek Geometer, čiji je dizajn uticao na najlegendarniji sat u istoriji horologije - Omega Moonwatch. Geometer je bio lansiran 1954 godine, tri godine pre prvog Omeginog Speedmastera.

Naziv: Rodania_Geometer_00004.jpg, pregleda: 331, veličina: 143,2 KB

Danas firma životari. Vodi se iz Belgije a satovi prave Privat Label firme iz Švajcarske u delu, gde je proizvodnja najjeftinija - kanton Ticino. Radi se o kvarčnim modelima, koje pokreću Ronda i priličan broj starih zaliha firme, koja više ne postoji -ISA.
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (1.10.2021. u 12:12)
    Nick, piksi and Waldi like this.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •