Evo ukratko da kazem: I ovog puta sam bio u pravu! (A sto to volim![]()
Naime, @bob1609 je vec cetvrti clan na forumu, posle @skerle, @ patek-a, i @ulysse-a koji je imao isti problem sa Citizen satom, a kome su u zvanicnom servisu rekli da je otisao mehanizam. To nije bilo tacno na njihovu srecu, a ja nisam hteo da pisem ranije dok se ne potvrdi u vise slucajeva. Sada imam pravo da kazem da u servisu grese. Prvo nije uopste u pitanju mehanizam, vec se jednostavno akumulator isprazni, posto se kod svih clanova sat nalazio u kutiji van domasaja svetlosti. Kazem namerno akumulator, a ne baterija - zato sto se ovde akumulira energija, i taj akumulator se stalno dopunjuje. Pa zato vise ima osobine akumulatora nego baterije. Znaci da rezimiramo: satovi sa eco drive sistemom moraju da budu na svetlosti da bi se akumulator napunio, i onda mogu da rade odredjeni period bez svestolosti. To je uglavnom period od 3 do 6 meseci. Kada prodje taj period akumulator se isprazni i mehanizam prestane da radi. Ako je to duzi period akumulator se potpuno isprazni, i potrebno je nakon toga da sat duze stoji na izvoru svetlosti kako bi se taj akumulator oporavio i poceo ponovo da se puni.
Eto toliko od mene za sada.
Registracija
Help

8Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi