Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 941
Like Tree236Likes

tema: Pomoc oko on-line kupovine satova

Hybrid View

Stariji član Avatar korisnika KureNS
    Član od
    16.11.2013.
    Lajkovi
    3960
    Reputacioni uticaj
    41

Određen forumom Re: Pomoc oko on-line kupovine satova

Citat Orf kaže: Pregled poruke
    Imate u podešavanjima za paypal da stavite da konverziju valuta ne vrši paypal, već banka. Konverzija će u tom slučaju biti realna bez nekih velikih gubitaka. Svu proviziju kod paypal-a plaća prodavac, tako da kupac ne plaća ništa dodatno.
    Imajte na umu i da banka prilikom plaćanja paypal-om uvek rezerviše veći procenat novca pa se kroz nekoliko dana to vrati na račun.
    U pravu je čovek, jednostavno na karticu sa koje plaćaš uplatiš 1000 jena npr...
    Banka izvrši konverziju dinar jen (tu malo deru), i obavesti te da imaš 1000 jena na računu. Onda jednostavno na PayPal-u namestiš da hoćeš da platiš u valuti prodavca (jenima), i PayPal ti skine određeni iznos jena sa računa (npr. 1000 jena koje si prethodno kupio) bez ikakve provizije...

Orf
    Orf je offline
    Član Avatar korisnika Orf
    Član od
    8.3.2013.
    Lajkovi
    1242
    Reputacioni uticaj
    13

Citat KureNS kaže: Pregled poruke
    U pravu je čovek, jednostavno na karticu sa koje plaćaš uplatiš 1000 jena npr...
    Banka izvrši konverziju dinar jen (tu malo deru), i obavesti te da imaš 1000 jena na računu. Onda jednostavno na PayPal-u namestiš da hoćeš da platiš u valuti prodavca (jenima), i PayPal ti skine određeni iznos jena sa računa (npr. 1000 jena koje si prethodno kupio) bez ikakve provizije...
    Nisam na to mislio. Na računu uvek treba da stoji EUR, jer ako postoji druga valuta onda će to banka prvo konvertovati u EUR pa opet u tu valutu i platiće se dupla provizija. Paypal pri konverziji valute prvo konvertuje u dinare(jer je u Srbiji) pa onda u valutu koju treba, tako da se to ne isplati uopšte.
    E sad, ako se odabere opcija kod PayPal-a "Bill me in the currency listed on the seller's invoice" banka će automatski konvertovati EUR u valutu koja treba po svom kursu. Ovaj način je ujedno i najpovoljniji po mom iskustvu i iskustvima ljudi sa nekih drugih foruma.

Član od
    16.11.2013.
    Lajkovi
    3960
    Reputacioni uticaj
    41

Ne znam u kojoj si banci, ali Intesa ne konvertuje ništa, skida ti iznos sa računa u valuti u kojoj hoćeš (naravno pra toga moraš kupiti kod njih tu valutu i staviti je na račun)...

Prosto, ako prodavac iskaže cenu u funtama, ja u banci promenim dinar funta, i na računu imam funte. Zatim naložim PayPal-u da iskoristi opciju "Bill me in the currency listed on the seller's invoice", i banka mi sa računa skine u funtama, i prebaci prodavcu... Nikakve konverzije i trice...

Istina je da kod uplata na tvoj račun zajebavaju i "kradu" na koverziji, i to tako što bilo koju drugu valutu sem evra konvertuju u evro po najnepovoljnijem kursu. Npr. neko ti plati u funtama, oni to konvertuju i uplate ti na račun evre (i to posle 10 radnih dana
    )...
    Ali i tu im možeš dooakti tako što ti kao prodavac iskažeš cenu u evrima i tražiš isplatu preko PP u evrima, tada nemaju šta da konvertuju pa mogu da se slikaju...

Ovo sam proverio više puta, tako da znam šta pišem...
    Poslednja ispravka: KureNS (18.7.2015. u 10:10)

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

evo o ovome sam pričao neko kaže oovako neko onako i ko je sad u pravu

meni su nemci pravno lice uplatili pare na račun koje inteza nije videla ni posle dva meseca svaka filijala mi je drugačije govorila, a tamo na nalogu stoje pare koje nisam mogao da skinem i koje sam nerado morao online da potrošim

evo i dalje imam 11evra na pp i ne znam kako da ih skinem, ajde recite mi kako to da skinem jer mi trebaju
    Poslednja ispravka: Милан Милановић (18.7.2015. u 10:43)

Član od
    16.11.2013.
    Lajkovi
    3960
    Reputacioni uticaj
    41

Nema šta da kažem ovako-onako ja sam testirao.

Tipa nešto košta 21 funtu, ja na elktronski račun uplatim tačno 21 funtu, evra 0, ostalih valuta 0... Zapamtim da na dinarskom računu imam xyz dinara. Posle plaćanja PP sa elektronskog računa mi skinu 21 funtu, i ništa više (nisu skinuli evre jer nemam, nisu skinuli dinare, jer je ista xyz cifra i pre i posle transakcije), ergo nisu skinuli ništa sem 21 funtu.

Naravno cepaju konverziju dinar funta, ali to je samo jedna provizija.

U Orfovom slučaju su dve provizije, iz dinara u evro, pa iz evra u neku treću valutu. Naravno, nema ove prve konverzije ukoliko odeš na šalter banke i uplatiš na račun evre u kešu.

Naravno najgori je PP koji posle bančinih danaka za konverziju, vraća taj iznos u dinare, pa potom pretvara u željenu valutu (narvno menjaža npr. EUR-DIN po kursu najačeg dinara da bi ti izbio što više evra za dinar, a nakon toga DIN-neka treća valuta po kursu najslabijeg dinara).

Novi član
    Član od
    6.8.2011.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Da li neko ima informaciju gde kupiti ovaj sat?
    Montpellier Blue Chronograph Watch - Grand Frank

Slične teme

1. Tissot prc200 - nedoumice oko kupovine
    By vlax in forum Tissot
    Odgovora: 15
    Poslednja poruka: 11.6.2010., 9:24
  2. pitanje u vezi kupovine sata
    By vladam5 in forum Pristupačni satovi
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 15.9.2009., 23:14
  3. provjerena on line kupovine
    By ognjen in forum Gde kupiti?