tiho - račun moraš da dobiješ, svakako, a stići će i u slučaju online kupovine, uz pošiljku. Ako radnja ima opciju da odmah pripremi dokument za povrat PDV-a (ovo važi samo za kupovinu licem u lice, u radnji, kada traže tvoj pasoš na uvid), ne moraš da tražiš kancelariju posrednika za povrat PDV-a (kao što je Global Blue).
S druge strane - ako radnja nema tu opciju ili naprosto imaš sve jedno potrebu da odeš do kancelarije/šaltera (npr. podizanje novca od prethodnog povraćaja PDV-a) - sa tim računom možeš da tražiš dokument o povratu poreza, koji se kasnije overava na izlazu iz zemlje t.j. u slučaju EU - na granici kada je napuštaš.
Čak znam i slučajeve da su ljudi uspevali da urade povrat PDV-a za kupovine na Amazonu DE a isporučene na AT adresu, pošto su billing ime i adresa bila na ljude koji traže povraćaj PDV-a. Doduše - tu je procedura malo drugačija i ne uključuje posrednike kao što je GB.
Registracija
Help

236Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
.
Samo jos jedna stvar povracaj pdv mozes ostvariti pod jos jednim uslovom da od poslednjeg ulaska u clanicu eu nije proslo vise od 6 meseci.Dakle ja sam bio u srbiji u avgustu, dakle nije proslo 6 meseci, ali ne verujem da cu skorije da izadjem iz fr, tako da cu tesko ostvariti povracaj pdv.U svakom slucaju sve ove inf. su jako korisne za mene kao i za neke buduce kupce.Da jos malo smorim ljude poslao sam jos jednoj on line prodavnici u nemackoj mail za certinu ds action diver i odgovorili su da sat kosta kod njih 549e sto je jos jefrinije od jamborstore (onewatchforyou).Da kazem da se ta nemacka online prodavnica zove worthmann uhren, da li je neko cuo za njih i koliko su poznati, hvala u napred.
(savrseno mi odgovara 43mm,eventualno bih mogao da izvucem jos 1,2 mm).Zna li neko jos neki pouzdan sajt gdje bih mogao da nadjem ovo sta trazim?
) i onda bih sa nekog drugog sajta narucio metalnu (oyster mi se svidja).Da li bi ovo bio dobar potez ili postoje sajtovi sa kojima bih bolje prosao?

Bookmarks sajtovi