Nazalost, ne isplati se bas uvek preko interneta.:(
Printable View
Nazalost, ne isplati se bas uvek preko interneta.:(
Ja sam nasao slican model za nesto manje para - 580$ u Jomashopu: Hamilton Intra-Matic Untra-slim Automatic Black Dial Mens Watch H38455131
Cini mi se da ce i to izaci isto cenom a moze biti komplikovano placanje (trazice da se dostavi fotokopija kartice kojom se placa, pa se ceka da li ce odobriti placanje itd.). Cini mi se da je kupovina kod Malbasica (pogotovo uz povrat PDV-a) cesto vrlo konkurentna internet prodavnicama ;)
Čini mi se da Malbašić ne prodaje Hamilton... Za pomenuti model sam se raspitao u Citytime-u. Rekoše mi da je cena 700e(i 38mm i 42mm;bez obzira na narukvicu-sto me je i začudilo malo obzirom da je metal na 42mm uvek skuplji). Na tu cenu daju 10% popusta za gotovinu,a verujem da se može uzeti i povraćaj PDV. E sad,ja se nadam nekom novogodišnjem popustu kada je redovna cena u pitanju... :-)
Da li je neko kupovao preko jomashopa I kakva su iskustva ja sam juce narucio sat preko njih I jos mi nisu poslali mail da je narudzba potvrdjena I poslata
Ja sam kupovao pre 20-ak dana. Kupovina je obavljena u petak a poslato je u ponedeljak. Paket je stigao za 2 nedelje. Mislim da narudzbe za instranstvo prolaze dodatne provere narocito ako ti se razlikuju Shipping i Billing adrese. Bezveze je jedino sto salju najjeftinijom postom (First Class Airmail) pa je paket moguce pratiti samo dok ne izadje iz USA.
Nisam stavio da se razlikuju adrese ali sam u kucanju pogrijesio umjesto Darko ukucao sam Darlo ali je prezime dobro i adresa.
Kad sam narucio prvo mi je stigo ovaj mail buySAFE Guarantee Program pa onda jos dva maila ali to nije nista bilo vezano za kupovinu jedan je bio Wellcome to jomashop VIP club a drugi neki mail conformation
Treba da ti dodje mail tipa Order has been shipped ili tako nesto. Tu je i tracking broj.
Evo ni danas cijeli dan mi nisu javljali nista pa sam ih zvao rekli su da ce obradit posiljku tokom dana ali jos uvijek nista
nadam se da ce sjutra vec pocinjem da brinem:)
nemas razloga za brigu; mislim ja nisam narucivao sa Joma ali sam sa Creationwatches porucio 3 sata do sada i svaki put mi se razlikovalo vreme izmedju narudzbine i potvrde...prosli put mi je sve u jednom danu odradjeno i poslato i dobio tracking number, sat mi je stigao za 10 dana...a ovaj sada sto sam porucio proslo je 3 dana od kad sam porucio pa do dana kada sam dobio mail o potvrdi, zatim sam nedelju dana cekao na Tracking number, i sutra je tacno 2 nedelje od kad sam porucio sat a tek je u Nemackoj trenutno...
Evo konacno su mi poslali potvrdu da je sat krenuo pud CG i to mi je poruka bila u spam folderu pa je nisam odmah ni vidio
Ja sam resio da iznenadim zenu za novu godinu i porucio sam sa Ashforda, koristeci skorasnje akcije, ovaj Hamilton Jazzmaster Ladies:
Prilog 49520Prilog 49521Prilog 49522Prilog 49523Prilog 49524
Interesantan detalj ovog sata je upotreba ETA 2671 minijaturnog automatskog mehanizma!
Porudzbina je obradjena i cekam da dobijem tracking number a zatim i isporuku UPS-om.
Inace - komunicirajuci sa ljudima iz Ashforda (sve pohvale za njihovu profesionalnost i brzinu), posebno sto sam vec vise puta kupovao satove kod njih, ostvario sam prilicno vazan kontakt i ocekujem da cu u buduce moci da porucujem satove po vrlo niskim cenama. Ako nekom od clanova bude potrebna pomoc u narucivanju, slobodno moze da me kontaktira.
Поздрав свима!
Распитивао сам се мало за Hamilton Intramatic у City time-u(Бања Лука) и добио одговор да ј ецена 700е(за сат са црном кожном наруквицом, 42мм). Обзиром да преко другарице могу да набавим сат из Грчке(читај: има ко да ми донесе па бих избегао плаћање свих додатних трошкова),интересује ме шта мислите о овој понуди:
Men :: Hamilton H38755751 - Kaloustian Wrist Watches - Discount prices at all our watches
Оно што ја не знам,јесте да ли се од те цене одбија 23%,пошто ми се чини да је у Грчкој ПДВ толики. Уколико сам у праву-мислите ли да је то добра куповина за 475е?
Tissot Visodate у Бечу је 375е.
Желео бих да чујем ваше мишљење по питању конкретно та два модела, тј. да ли за разлику од 100е добијам бољи квалитет или не.
Хвала свима унапред!
Rekao bih da su po kvalitetu jednaki.
Ja bih pre izabrao Tissot, vise mi se svidja.
Kako ide povracaj PDV-a, nisam upucen.
За случај да је она моја рачуница са ПДВ-ом тачна, онда би овај лепотан коштао 326е-што је наспрам 65000 динара у Идентику џаб-џабе
Men :: Tissot T0194301603101 - Kaloustian Wrist Watches - Discount prices at all our watches
Ја ћу покушати да то сазнам преко другарицином дечка који је Грк,па ћу јавити. Уколико пак неко има неке везе са Грчком-било би лепо да подели искуства са нама по овом питању.
Mislim da su po kvalitetu tu.
Uvek bih pre Tissot Visodate...Da Identico ima normalne a ne bezobrazne cene ne bi bio nikakav problem.Ovako mislim da cete morati malo da se pomucite.
@gdin Branko: Racunica nije tacna - prvi je oko 500 € bez poreza a drugi 344 € ako je PDV 23%
Tema ja za linkove o sajtovima, mada postoje linkovi , mislim da je bolje da temu o opravdanosti kupovine nekog modela nastavimo ovde gde smo i zapoceli http://www.svetsatova.com/forum/f117...ad-7151-4.html. Ovo kazem da bi tema bila preglednija. Hvala na razumevanju.
Da li postoji mogućnost pri kupovini sata na Creation Watches, da poštarina za Srbiju bude besplatna(jer sam video da ima i ta ponuda)
Postoji,postoji ta mogucnost.Pouzdan je to sajt.
Pozdrav.
Kad pominjete Grčku i povraćaj pdv-a tu se misli na kupovinu u radnji a ne online jel tako? Da li na kupovinu online postoji povraćaj PDV-a?
Ako može da neko napiše koliki je povraćaj pdv-a za Austriju, Mađarski, Sloveniju. Grčku, Nemačku. Da li ima povraćaja za Bugarsku i Rumuniju? I zanima me da li neko zna da li je ono neko ukidanje carina obuhvatilo satove :)
^ Kada kupujes online - skoro svi ti odmah skidaju PDV t.j. vecina online cena je bez PDV-a. Izuzetak je ako kupujes online iz EU - npr. u Austriji si a porucujes iz Nemacke. Tada ce i VAT t.j. PDV biti uracunat. Steinhart ima recimo takve cene (doduse i prikazanu cenu bez PDV-a, ispod, manjim fontom, kad izaberes engleski jezik). Ovde ces naci koliki je VAT po zemljama EU a par prvih:
Austrija - 20%
Nemacka - 19%
Grcka - 23%
Imaj u vidu da je u pitanju procentni racun t.j. za umanjenje na austrijsku cenu sa VAT-om od 20% se racuna ~17%. Od toga - tax refund kuce uzimaju oko 5% t.j. ti uspes da umanjis za oko 12%.
Primijetio sam da je vec nekoliko dana na Jomashop-u Flash sale Seiko satova ima oko 200 modela na popustima i preko 70%
Tako da je cijena Seikove petice sada oko 50$ za vecinu modela sto je prilicno povoljno
au sta mi rade!!! imam 2500din do kraja meseca a tako zelim jedan dres Seiko sa belim siferom.
Seiko 5 Automatic Silver Dial Link Bracelet Mens Watch SNKK87
50 eura!!!!!! :ohmy:
wellcome to the club :D Zaduzi se a kasnije razmisljaj sta ces i kako ces :)
radim vec na tome, provucice se Master pa cu pokriti za 2-3 meseca; mora se ovo iskoristiti :)
elem, posto prvi put porucujem sa Jomashopa ne znam koju opciju za shipping treba da izaberem, znaci hocu obicnom postom, bez dodatne naplate, bez DHL-a i slicnih kurirskih sluzbi:
@ jagodanbg : obzirom da nemam Master, da li si mozda upucen u to kako funkcionise internet kartica(koliko je sigurno,koliko kosta odrzavanje iste,koja je banka najpovoljnija...)? Zaista ima povoljnih modela...
Imas u temi Online kupovina satova, cini mi se. Internet kartica bi trebalo da je besplatna.
Aj neka neko stavi neki servis za forwardovanje posiljki iz USA (za kupovinu na onim sajtovima koji ne salju u Srbiju). Imao sam dva komada negde u bukmarku, al da me ubijes, ne znam gde su.
Meni se cini da treba izabrati International Shipping. Ostali mi se cine da su svi za Ameriku... E sad - zavisi koga koristi Jomashop za International shiiping - probacu da sazanam.
EDIT: Da, treba izabrati International Shipping i onda on ode UPS-om ili USPS-om: "International Shipping via UPS/USPS: $20.00 USD and up", evo i LINK.Verovatno treba insistirati na jednom od njih. USPS je regularna posta i manja je verovatnoca da ces platiti carinu i spediciju ali sam ja i sa UPS-om imao zaista odlicno iskustvo + vrlo brzu isporuku.
da li je moguce da je Shipping sa Jomashop-a 39.5$!?
Your Order Item Cost 1 Seiko 5
Automatic
Silver Dial
Link Bracelet
Mens Watch
SNKK87
- Item Code : seiko-5-mens-watch-snkk87
$60.16 Subtotal: $60.16 Shipping: $39.50 Tax: $0.00 Total: $99.66
@jagodanbg - pogledaj moj prethodni post, update-ovao sam ga. Trebalo bi da bude 20$, ali mozes da im pises!
Vladas-e tek sam sad video da si editovao post!
u svakom slucaju ne daje mi se ni tih 20$; jbg, razmazili su me sa Creationwatches jer kod njih je shipping besplatan! :)
Da tacno toliko je i meni bila postarina za CG i to nije uposte neka brza posta ja sam cekao sat skoro mjesec dana ali mene su zahvatili praznici tako da ce sada vjerovatno mnogo brze da stigne.
Na ovom linku ima dosta promo kodova sa kojima se dobijaju odredjeni popusti tako sam ja dobio 20$ popusta
Jomashop Coupon: Get $16 Off w/January 2013 Promo Code
Evo sad sam pokusao na jomashopu da izracunam postarinu za neki seiko model i kad u meniju izaberem Srbiju
pise postarina 39,5 kada izaberem Montenegro postarina je 1,35$, a ja sam prije mjesec dana narucivao u CG i postarina je
bila 39,5 takodje postarina zavisi i od proizvodjaca koliko npr. za Hamilton satove je postarina do Srbije 46$
Tako je,tiha.
To je i sustina.
Nego nam je Creation malo ulenjio naseg jagodana. :D
Imam jedno potanje za one koji imaju iskustva sa placanjem putem internet kartica: koja je najbolja tj. najpouzdanija? Banca Intesa vazi dve godine, dok Komercijalna banka daje karticu sa rokom vazenja od godinu dana. Ukoliko neko ima iskustva sa nekom od ovih banaka(pogotovo karticom Komercijalne banke)-bio bih veoma zahvalan ukolio bi podelio iskustva s nama pocetnicima. Hvala unapred svima!
p.s. Izvinjavam se ukoliko sam promasio temu,ali mi se cinilo da je ovde najprikladnije da postavim ovo pitanje
Ja sam skoro porucio sat sa inteza karticom.
Ne znam kako je u kom. banci, ali u intezi ti je kartica vezana za devizni racun, dok je u nekim bankama ona vezana za dinarski, pa kad porucujes oni preracunavaju i stavaljaju neki svoj kurs.
@ Rus_PA: U Komercijalnoj banci apliciranje za Internet karticu kosta 250 dinara, "rok trajanja" je 1 godina i prilikom placanja se uplata vrsi u dinarima a sa racuna se skida u valuti kojom se placa po gornjem kursu. Za izradu kartice se ceka 7-10 dana,a odrzavanje iste ne kosta nista. Ja jedino zelim da ta kartica bude sigurna u smislu da ono sto sam platio tamo neko i dobije na racunu kako bih ja mogao da dobijem proizvod.