Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 18
Like Tree10Likes

tema: Tissot ili Certina?

Hybrid View

Stariji član Avatar korisnika srdjanr
    Član od
    19.2.2014.
    Lajkovi
    17788
    Reputacioni uticaj
    164

Određen forumom Tissot ili Certina?

Pozdrav svim članovima foruma!

Hteo bih da se predstavim i da se istovremeno raspitam koji brend ručnog časovnika od ova dva da odaberem. Želim da kupim ručni sat vrednosti od 300-400 eura. Neke modele sam gledao po našim
    prodavnicama, i izbor sam suzio na Tissot Veloci-T i Certina DS Podium Chronograph, Certina DS Blue Ribbon metal i Certina DS Aktion. Da li neko može da mi prokomentariše koji je od ovih navedenih modela najbolji, i da li možda neko ima bolji predlog sa neki sat u ovom cenovnom rangu.

Unapred zahvalan.

Srdjan R

Mlađi član Avatar korisnika Seegath
    Član od
    23.1.2011.
    Lajkovi
    204
    Reputacioni uticaj
    15

Određen forumom Re: Tissot ili Certina?

Imao oba (certina i tissot).

Certina ima bolje mehanizme, bolja over all.

Sve isprodavao, uzeo seiko kinetig diver i zavrsio

Sto se mene tice svajcarci - da, u high endu, za sve ostalo tu su japanci.

Cituzen promaster kolje i certinu i tissot ba svim poljima. A i, meni, je lepsi.

Isto, za te pare mozes da biras seiko.

Vidim po forumu i neke prelepe oriente, sa sjajnim automatskim mehanizmima.

Stariji član Avatar korisnika bezbi
    Član od
    19.9.2010.
    Lajkovi
    1897
    Reputacioni uticaj
    42

Prva stvar koja ovde nije jasna jeste koji su satovi u pitanju. Po ceni predposatvljam da se radi o kvarcnim satovima, ali opet je malo nejasno jer je cena koji si naveo negde izmedju satova koji imaju hronograf tj stopericu i satova bez stoperice, Pa bi bilo najbolje da ubacis i slike satova ili tacne modele da bi znali o kojima se radi jer jedan npr. Ds Podium se pravi u 4 varijante kad je samo mehanizam u pitanju, pa je zato najlakse da ne bi trazio tacne ref. brojeve samo ubaci slike satova, i dobices upravo informaciju koju trazis. SEEGAth je u pravu da se Certinu ubacuju bolji mehanizmi, ali to sada izgleda nije slucaj jer se samo u neke Certine ubacuju dobri mehanizmi a izleda da ti te modele ovde nisi naveo, u ostale sto je nazalost cesci slucaj se ubaciju mehanizmi sa kojima ces pre ili kasnije imati problema.

Da napomenem ovo sada, Tissot i Certina imaju slican ili moza isti kvalitet kucista, mada su Certine malko po meni lepse u golobalu, samo je znaci pitanje koji su modeli u pitanju da bi videli ko ima kakav mehanizam, a on cini pola sata!
    Kad ubacis slike i modele, dajem komentar i eventualno neki bolji predlog u toj cenovnoj kategoriji.

Ispravka: sada vidim da je ds podium chromograph, u njim je g10 mehanizam- lep sat sa losim mehanizmom. Tissot predpodsavljam isto sptoperica-los mehanizam isto zaobici
    Jesu AKTION I BLUE ribon sa stopericama?
    Poslednja ispravka: bezbi (19.2.2014. u 17:41)

Stariji član Avatar korisnika srdjanr
    Član od
    19.2.2014.
    Lajkovi
    17788
    Reputacioni uticaj
    164

Citat bezbi kaže: Pregled poruke
    Prva stvar koja ovde nije jasna jeste koji su satovi u pitanju. Po ceni predposatvljam da se radi o kvarcnim satovima, ali opet je malo nejasno jer je cena koji si naveo negde izmedju satova koji imaju hronograf tj stopericu i satova bez stoperice, Pa bi bilo najbolje da ubacis i slike satova ili tacne modele da bi znali o kojima se radi jer jedan npr. Ds Podium se pravi u 4 varijante kad je samo mehanizam u pitanju, pa je zato najlakse da ne bi trazio tacne ref. brojeve samo ubaci slike satova, i dobices upravo informaciju koju trazis. SEEGAth je u pravu da se Certinu ubacuju bolji mehanizmi, ali to sada izgleda nije slucaj jer se samo u neke Certine ubacuju dobri mehanizmi a izleda da ti te modele ovde nisi naveo, u ostale sto je nazalost cesci slucaj se ubaciju mehanizmi sa kojima ces pre ili kasnije imati problema.

Da napomenem ovo sada, Tissot i Certina imaju slican ili moza isti kvalitet kucista, mada su Certine malko po meni lepse u golobalu, samo je znaci pitanje koji su modeli u pitanju da bi videli ko ima kakav mehanizam, a on cini pola sata!
    Kad ubacis slike i modele, dajem komentar i eventualno neki bolji predlog u toj cenovnoj kategoriji.

Ispravka: sada vidim da je ds podium chromograph, u njim je g10 mehanizam- lep sat sa losim mehanizmom. Tissot predpodsavljam isto sptoperica-los mehanizam isto zaobici
    Jesu AKTION I BLUE ribon sa stopericama?
    DS blue ribbon je ronilački model i ima ovaj mehanizam ETA 955.112, tako piše u specifikaciji. Ovaj model nema štopericu kao ni model DS Aktion. Ds Aktion ima mehanizam ETA F06.111 po specifikaciji. Kakvo je tvoje mišljenje za ove mehanizme?

Član od
    19.9.2010.
    Lajkovi
    1897
    Reputacioni uticaj
    42

995 bi ako se ne varam trebao biti stariji a time i veoma pouzdan i proveren mehanizam i to iz flatline 4te etine serije! ili u prevodu jedan od boljih kvarcnih mehanizama koji mozes naci u satu- ako ti se svidja sat posto nisam gledao kako izgleda- izbor je odlican. Ja imam mehanizam iz 3ce grupe (od njih 5 -verovarno si upoznat) i sat je dosad otvaran dva puta radi promene baterije-star je 8,9godina, i mislim da nema mameru da se kvari- jos je moj podlozniji kvarovima posto ima komlikaciju stoperice.
    Sa druge strane f06 je iz druge grupe i on bi trebalo da je ok al opet teoriski a i prakticno ako ti ne upadne los mehanizam- taj 995 bi trebalo dosta duze trajati.
    Pazi, tu je sad fora izabrati- mozes ti kupiti i sat sa g10 mehanizmom- on ima prednosti jer ti opravka takvog sata kosta 7000 din tj zameni se ceo mehanizam. To u sustini i nije lose ako imas garanciju, al ja sam ipak pristalica da za iste pare ili neke malo vece kupis sat sa mehanizmom koji bi, bar teoriski i dokazano kod mene, mogao trajati dosta godina.
    Poslednja ispravka: bezbi (19.2.2014. u 18:38)

Stariji član Avatar korisnika vlajo
    Član od
    15.6.2011.
    Lajkovi
    4905
    Reputacioni uticaj
    52

Meni su recimo Certine DS first (ima i ceramic ) stvarno prelepe, ali malo prelaze tvoj budžet.
    bezbi likes this.
    "Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life

Član od
    19.9.2010.
    Lajkovi
    1897
    Reputacioni uticaj
    42

Sto se tice ostalih predloga, od Svajcaraca Tissot i Certina u toj klasi su najbolji, ali konkretno ja vise volim automatike, pa da "moram" kupiti sat za 400e, gledao bih polovnog svajcarca sa 2824/36 mehaznimom, ili bih kupio novog Japanca. Citizen ima odlicne modele ali svi imaju Eco-drive mehanizme, odlicni su ako si se definitivno odlucio za Qartz mehanizam. Takodje tu je i Seiko, on ima odlicne automate, najbolji odnos ulozeno/dobijeno stim sti bi ih morao narucivati Japan Domestic Model (2) - Watchhubs .Ja bih i pogledao Steinhart Watches - exklusive Uhren f�r Liebhaber , a takodje tu ima jos dosta tih manje poznatih firmica ja se ne mogu setiti bas sad dok ne pogledam po temama. Orijenti su dobri, ali oni jeftiniji -imaju stvarno dobar odnos ulozeno/ dobijeno, ali nisam siguran da je dobar potez dati za Orienta 400e.
    Poslednja ispravka: bezbi (19.2.2014. u 19:06)

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •