Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 18
Like Tree6Likes

tema: Prvi sat, dileme, pitanja, šta odlučiti?

  1. #1
    Novi član
    Član od
    3.9.2012.
    Poruke
    2
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Prvi sat, dileme, pitanja, šta odlučiti?

    Pozdrav svima!

    Češljam ovaj forum koji dan, i vidim da ste svi lepo okupljeni oko strasti za satovima, konačno sam skupio nešto fino novca, pa reko da uzmem sebi prvi, pod znacima navoda pošto vidim da vi ovde razglabate o satovima od po 2000 evra, ozbiljniji sat

    Imam limit od nekih 200evra Jedino što znam jeste da bih voleo sat koji nije sa metalnim kaišem, ne ide mi uz mene, da bude neka sportska-elegancija ili kako se to danas kaže, ili da malo više vuče ka elegantnom, poželjno da bude poseban zbog nečega, ne skroz klasika, slobodno da ima detalja, ali ne neki šok za oči od boja

    Gledao sam neke satove na netu, neke i probao i otprilike je sledeća situacija:

    1. Festina Sport F6820
    BPM Satovi & Nakit. Festina muški satovi Sport kolekcija-F6820/1

    Gledao sam više Festina satova, danas i bio do bpm-a i ovaj mi je i najlepše nekako stajao. Danas sam ga stavio na ruku i nekako mi je prikladniji od sata odmah sledećeg.

    U obzir od tih mi dolazi još i ovaj:BPM Satovi & Nakit. Festina muški satovi Sport kolekcija-F6816/4
    kao i njegova bela verzija

    2. Fossil ME 3018
    Fossil ME3018 Watch - Cool Watches from Watchismo.com

    Ovaj sat sam danas video u bpm-u, nisu ga imali na sajtu, a odmah me je privukao zato što ima, ono što se zove Skeleton mehanizam, u glavi sam odranije imao želju da imam sat koji će imati "srce" odnosno kome će se moći videti kretanje, pogotovo mi je interesantno što je automatik, iskače od ostalih.
    Jedino mi je previše ozbiljan za mene, ja sam mlad još uvek (19 godina), i ove brojke mu konkretno daju na ozbiljnosti. Primetio sam takodje temu gde ste rekli da Fossil i nema neki kvalitet i da ovaj za svoju cenu (20k) mora da bude lošije izrade.

    Idealan sat bi mi bio neki sa takvim skeleton mehanizamo, u mom cenovnom rangu, a da izgleda malo modernije

    3. Royal-ovi satovi koje tek treba da pogledam uživo:
    Ručni sat Royal-41000-02 - Poklon Dućan
    Ručni sat Royal-41095-01 - Poklon Dućan

    4. Vostok Europe GAz 14 Limuzina
    Novi satovi - Svet Satova

    Sat preko kojeg sam došao na ovaj forum, doduše jedino ga u vašoj bazi vidim, nema ga u ponudi na sajtu poklon dućana kod vostok sekcije, nije valjda da je prodat skroz...sat je stvarno lep, jedino naravno, mora se staviti na ruku za konačnu odluku.


    Dakle, značili bi mi vaše mišljenje, šta od ovoga valja/ ne valja, šta je dobro, eventualno neki novi predlog, usmerenje gde da tražim, gledam...

    Hvala!


  2. #2
    Stariji član Avatar korisnika Jovan HN II
    Član od
    24.5.2012.
    Lokacija
    Herceg Novi, Crna Gora
    Poruke
    633
    Lajkovi
    3690
    Reputacioni uticaj
    36

    Određen forumom Re: Prvi sat, dileme, pitanja, šta odlučiti?

    Zdravo,

    Prvo, mislim da bi trebao da razmotris sat na metalnoj narukvici posto je ona znatno prakticnija u ljetnjim uslovima, znatno skuplja kad se kupuje odvojeno (ako je uopste i nadjes kasnije da "pase" na tvoj sat) a i sat dobija na pojavi i eleganciji na metalu (mada je to stvar licnog ukusa). Kozni kais, sa druge strane, kasnije mozes da nabavis za relativno mali novac u boji i obliku koji ti najvise odgovara, tako da bi svakako trebao da razmotris kupovinu sta na metalnoj narukvici za pocetak.

    Ovo sto si predlozio su dobri, mada ne bas najsjajniji satovi i, iskreno, mislim da ne vrijede novac za koji se prodaju. Vizuelni dojam je stvar, naravno, ukusa a o tome se ne raspravlja ali sa stanovista kvaliteta za budzet od 200 Eura mozes naci znatno bolje satove.
    Vostok Europe se izdvaja iz ove grupe. Licno nisam imao iskustva sa tim satovima a cuo sam oprecne price, neki ih hvale neki ih kude, za to bi trebao da se javi neko ko ima konkretnog iskustva.
    Predlozio bih ti, za pocetak, da pronjuskas Seiko, Citizen i Casio ponudu na sajtovima lokalnih dilera jer u toj cjenovnoj kategoriji ta tri japanska proizvodjaca imaju najsiru ponudu i definitivno nude najbolji kvalitet za ulozen novac.
    U tolikom budzetu bi mogao da razmotris i neki mehanicki sat iz Seikove 5 sports serije...?

  3. #3
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.052
    Lajkovi
    30924
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: Prvi sat, dileme, pitanja, šta odlučiti?

    filips dobrodošao na forum. Dosta su ti raznoliki predlozi. Ima tu i kvarcnih i mehaničkih satova, sportskih i elegantnih skeleton satova. Predlažem ti da pogledaš Seiko, Citizen, Casio ( Edifice ), Vostok Europe, Candino, Festina. Fossil bi preskočio. Dosta satova možeš pogledati ovde kao i kod nekih zvaničnih zastupnika ( neke si već naveo ).
    Sigurno si već pročitao da uvek ( ukoliko je moguće ) treba kupiti sat sa metalnom narukvicom vodeći računa da je razmak između ušica kaiša "normalan " ( od 18 mm do recimo 22 mm ) tako da za otprilike 1000-1500 din možeš staviti lepi kožni kaiš.
    Poslednja ispravka: skydrummer (3.9.2012. u 23:41)

  4. #4
    Mlađi član Avatar korisnika Svetozar Zorbić
    Član od
    5.11.2011.
    Poruke
    80
    Lajkovi
    230
    Reputacioni uticaj
    17

    Određen forumom Re: Prvi sat, dileme, pitanja, šta odlučiti?

    Pozdrav Filips,

    haha,ne daj da te zaplase clanovi koji ovde kako ti kazes ''razglabaju'' o satovima od po 2000+ evra,i mene su u pocetku,
    pomislio sam da je ovo forum rezervisan iskljucivo za neke budzovane sa svajcarskim mehanizmima na rukama,ali nije tako
    Forum izmedju ostalog i postoji da bi razglabao o necemu sto nikada neces moci da imas,veruj mi,bio sam clan foruma o
    podmornicama i avionima,tako da znam o cemu pricam
    Elem,sto se tice sata,pretpostavljam da ti je budzet po ovom sto si gore naveo negde oko 200E vise/manje,pa ti za tu lovu
    preporucujem da pogledas Seiko satovi neki Seikov model za oko 20K dinara,neces pogresiti sa kupovinom.Mada,iako se odlucis za neki Casio takodje neces pogresiti.
    Sa Citizenom nemam iskustava ali vidim da su utisci ovde vrlo pozitivini.Fosil i Festinu licno ne volim,ali sve je stvar ukusa.
    Po modelima koje si naveo,kapiram da bi ti se neki Casio iz Edifice serije dopao,a sluzice te sto godina,pratim jedan na prijateljevoj ruci vec 10 godina i izgleda kao onog dana kad ga je dobio za rodjendan,a dobro znam koliko je on ''nezan'' prema njemu.
    Aj pa tako,javljaj sta si odlucio i kad kupis-obavezno slike!!!

  5. #5
    Član Avatar korisnika umbra
    Član od
    18.10.2011.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    297
    Lajkovi
    899
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    20

    Određen forumom Re: Prvi sat, dileme, pitanja, šta odlučiti?

    Za 200 E teško da ćeš naći iole kvalitetan skeleton osim kineskih, koji ne izgledaju loše, ali ja ipak ne bih za njih dao pare za koje se može kupiti dobar sat. Dobio si već par pametnih saveta u vezi sa metalnom narukvicom i Seiko ili Casio Edifice modela. Oni zaista vrede svake uložene pare. Dodao bih da pogledaš i ponudu PULSAR satova koji su deo SEIKO korporacije i imaju, čini mi se, modele kao stvorene za tvoj uzrast i ono što si naveo da ti se sviđa. Na primer, pogledaj samo ovaj:
    PULSAR PS6005X1 Prestige - Satovi - Vitanov Beograd

    Ovde imaš mnogo toga:
    http://www.vitanov.rs/shop/satovi/seiko
    Poslednja ispravka: umbra (4.9.2012. u 12:23)
    ...požuri polako...

  6. #6
    Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lokacija
    Bg-Lipovačka Šuma
    Poruke
    3.045
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    137

    Određen forumom Re: Prvi sat, dileme, pitanja, šta odlučiti?

    Pade mi napamet Orient skelet i to orange varijanta ... nije on nešto preterano preko 200 eur, a možda se može naći i za tu cifru. Jedino što mu je diametar nešto jači (45mm) ... na "Creation" Orient Automatic Semi Skeleton Power Reserve CFT00002M Mens Watch je 252 dolara (sa kožnim remenom), što sa sve proputovanjem nebi izašlo mnogo preko limita (jedino carina zevzeće) ... šta ja znam, možda ti je skup ili ti se ne svidja, ali reko ajd` da predložim, s`obzirom da se dobija poprilično na kvalitetu u odnosu na cenu.







    VLADAN P likes this.

  7. #7
    Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lokacija
    Bg-Lipovačka Šuma
    Poruke
    3.045
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    137

    Određen forumom Re: Prvi sat, dileme, pitanja, šta odlučiti?

    Sledeći model, koji bi ti se možda svideo, a koji se takodje vrti oko 200e je Orient Enduro ! Može se reći da je neki "polu-skelet" , ali (bar po meni) mladelačkog izgleda. Ne znam da li je lako doći do njega (video sam ga na Amazon-u u prodaji), ali znam da nije skup...


  8. #8
    Novi član
    Član od
    26.8.2012.
    Poruke
    1
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Prvi sat, dileme, pitanja, šta odlučiti?

    I ja sam novajlija na forumu, mada sam prvi put poceo da iscitavam sadrzaje kada sam pre dve godine hteo da nosim stari dedin Zenith na popravku...
    U svakom slucaju pozdrav svima.

    Filips, pogledaj Pulsar satove. Malo je ko cuo za njih, za razliku od Festina i Fossil satova, ali mislim da su ok za te pare.
    Ja sam skoro kupio jedan hronograf i ne fali mu nista, kvalitetno je uradjen (za te pare); ima i alarm, mineralno stako, kuciste od celika, i lep kozni kais, a valjda je unutra Seiko kvarcni mehanizam. Garancija 2 godine.
    Gledao sam bio i neki Seiko kvarcni sat sa istim funcijama od 20k dinara i spolja mi isto izgledaju, mozda su unutra drugaciji, ali sam ipak odlucio da uzmem malo jeftiniji Pulsar (mozda sam se i zeznuo.. ko zna :-) )

    Ima par lepih modela Candino satova u rangu od 20k - 30k dinara, pogledaj u BPM-u.
    Casio ima lepe i ok Edifice modele, ali sudeci po prilozenim slikama mislim da ti se nece dopasti vizuelno, ali nije lose da uzivo pogledas.
    Poslednja ispravka: philaemos (4.9.2012. u 20:18) Razlog: greska u kucanju teksta :)

  9. #9
    Stariji član Avatar korisnika Jovan HN II
    Član od
    24.5.2012.
    Lokacija
    Herceg Novi, Crna Gora
    Poruke
    633
    Lajkovi
    3690
    Reputacioni uticaj
    36

    Određen forumom Re: Prvi sat, dileme, pitanja, šta odlučiti?

    @backarelli: ti si se opako zarazio Orientima
    backarelli likes this.

  10. #10
    Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lokacija
    Bg-Lipovačka Šuma
    Poruke
    3.045
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    137

    Određen forumom Re: Prvi sat, dileme, pitanja, šta odlučiti?

    Citat Jovan HN II kaže: Pregled poruke
    @backarelli: ti si se opako zarazio Orientima
    Ono, nije da nije... icon_mrgreen.gif ...ali , kad malo bolje pogledaš, koji bi to skelet sem kineza mogao naći za tu kintu ? candle.gif

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Moj prvi sat...
    By MIKIPERLA71 in forum Kafić
    Odgovora: 15
    Poslednja poruka: 10.6.2013., 15:26
  2. Prvi post
    By NickH in forum Opšti forum
    Odgovora: 32
    Poslednja poruka: 8.12.2011., 23:08
  3. Prvi sat? Koji sat? Hellpppppp
    By 86leka in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 2.7.2010., 12:47
  4. Prvi sat u svemiru
    By dragon in forum Opšti forum
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 17.1.2010., 22:37
  5. Prvi sat
    By YaYaYoYo in forum Pristupačni satovi
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 25.8.2009., 7:36

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •