-
Predlozi za kupovinu sata do 500 EUR
Dragi posetioci, sa obzirom da se ovakva i slična pitanja sve češće postavljaju na forumu, odlučio sam da napravim serijal tema u kojima bi se raspravljalo isključivo o predlozima za kupovinu sata u određenom rangu cene.
Za sada su planirane teme za kupovinu satova u sledećim cenovnim rangovima: do 500 EUR, do 1000 EUR, do 2000 EUR, do 5000 EUR, preko 5000 EUR.
Za početak predstavljam svoje predloge:
Orient Sporty Automatic - Cena: 450 EUR
http://i43.tinypic.com/3476y2o.jpg
Specifikacija:
- Water resistant up to 10 atmospheres / 100m
- Sapphire Crystal
- Stainless steel case
- Transparent case back
- Movement 46R40, Mechanical self-winding, 21 Jewels
- +25 second ~-15 second per day
- Power reserve 40 hours
- 21,600 vibrations/hour
- Antimagnetic
- Internal rotating slide rule
- Power reserve indicator
- Diameter 44.5mm
- Thickness 13.7mm
Pozdrav,
V.S.
-
Re: Predlozi za kupovinu sata do 500 EUR
Citizen AV0031-59E
cena oko 370 Eur + troskovi transporta, carine, poreza...
http://www.discountwatchstore.com/im...32340_full.gif
Case material:Brushed solid stainless steel
Movement:47mm in diameter including the crown, 44mm without the crown; 15mm in thicknessWeight:6.9 ozMovement:Citizen Eco-Drive movementBezel:Stainless steelCrystal type:Scratch resistant mineral crystalCrown: Screw in crown Water resistant:200 metersBezel:Measures from 1/5 second up to 12 hoursFace color:BlackBand type:Solid stainless steel bracelet with folding clasp with push buttonBand length:8.25 inches including the watch, sizable down to 6.25 inchesAdditional features:Date display; Luminous hands and markers; Sweeping second handWarranty:5 year warranty on all Citizen watches
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Vostok Europe Rocket N1- cijena 200 $ plus troskovi dostave,carine i poreza
• Decorated automatic 2426 Vostok movement with blue parts and 24-hours hand.
• 24-hours scale.
• 31 jewels.
• Shock-resistance balance.
• Dual Time function.
• Central second hand, date calendar.
• All stainless steel 42 mm case.
• 10 ATM water resistance.
• Special screw crown.
• SuperLuminova indexes on the dial and hands.
• Bezel with 24-hours counter.
• 31-hours automatic winding.
• Screw-in transparent back cover with engraved serial number.
• Genuine leather strap.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Thunderbirds MultiPro Automatic- cijena 149 eura plus troskovi dostave,carine i poreza
Automatic movement, 20 Rubis (PTS 2100)
Black Dial with Date Display
Start and Stop Timing Functions
Luminous Hands and Markers
Transparent glas case back
High-grade steel case (316L)
Black Leather Strap, lugs 20mm
DFC (Diamond Firm Coating) Crystal
Water Resistant to 5 ATM / 50 Meters / 100 Feet
Size, 40mm in Diameter
-
Može li koji mehanički hronograf u ovu kategoriju, ali da ima indikator 12h, odnosno da meri više od 60 minuta (i da nije totalno smeće, naravno)? Sigurno neko ima predlog.
-
Citat:
KLL kaže:
Može li koji mehanički hronograf u ovu kategoriju, ali da ima indikator 12h, odnosno da meri više od 60 minuta (i da nije totalno smeće, naravno)? Sigurno neko ima predlog.
Jedino da pogledaš neki od ruskih satova. Ne znam koji bi još mogao da upada u taj cenovni rang, možda neki Seiko?
Pogledaj ponudu ruskih satova na sledećem sajtu:
http://www.vostok-watches.com/
Takođe pogledaj i sledeće teme:
http://www.svetsatova.com/forum/f102/pomoc-oko-odluke-608.html
http://www.svetsatova.com/forum/showthread.php?t=615
http://www.svetsatova.com/forum/f76/ruski-satovi-401.html
Pozdrav,
V.S.
-
Pitanje sam postavio na način na koji jesam iz razloga što svi ruski satovi koje sam video mere do 60 minuta izuzev par modela sa originalnim eta mehanizmima, a ti višestruko premašuju ovaj cenovni rang.
-
ORIENT CEM65001B - cena ~120$ + troškovi dostave,carine i poreza (130e-170e)
http://i593.photobucket.com/albums/t...tblackmako.jpg
Brand Name: Orient
Model number: CEM65001B
Part Number: CEM65001B
Dial window material type: Mineral
Clasp: fold-over-push-button-clasp-with-safety
Case material: stainless-steel
Case diameter: 41 millimeters
Case Thickness: 13 millimeters
Band material: stainless-steel
Band length: mens
Band width: 22 millimeters
Dial color: black
Bezel material: stainless-steel
Bezel Function: unidirectional
Calendar: day-and-date
Movement: Japanese Automatic
Water resistant depth: 660 Feet / 200m
-
Evo nešto klasično: Stowa Antea, eta 2824-2,safirno staklo,5 atm,330E je osnovna cijena,koja se može i uduplati ako to neko želi!
-
ETA 2836-2 do 400e
Kakav je izbor satova sa ovim mehanizmom (zbog day "komplikacije") do te cene (eventualno ako bas mora do 500e)? Znam za Tissot PRS516 koji mi se svidja (pogotovo model sa plavim brojcanikom:man_in_love:), pogledao sam sta nudi Certina, ali nisam video modele sa ovom ETA-om... Da li postoji mozda jos neki? Gde kod nas mogu da se kupe Tissot satovi?
Hvala
-
Re: ETA 2836-2 do 400e
Zvanični distributer Tissot-a za Srbiju je Identico:http://www.identico.rs/
Ja bih pogledao i Zeno satove(http://www.zeno-watch.ch/en/watches.html )ali ih nema u Srbiji !
-
Razmišljaš lokalno ili globalno? :D
Mislim, jel uslov da se sat može kupiti u Srbiji?
Prometheus, Bernhardt i Fortis su proizvođači koja mi padaju na pamet a da imaju relativno pristupačne satove sa ovim mehanizmom, s tim da je kod Prometheusa Sellita SW220 mehanizam u pitanju dok Bernhardt Globemaster iako ima ovaj mehanizam, nema prikaz dana u nedelji. Ostali proizvođači koji mi se vrte po glavi a da imaju u ponudi satove sa ovim mehanizmom su uglavnom skuplji.
Pozdrav
-
Samo da dodam, iako mi se cini da bas "juris" model sa danom i datumom :), Bernhard koristi zupcanik za Dan kako bi prikazao GMT funkciju, sto je vrlo interesantan "tweak".
Takodje probaj Tissot Visodate i Hamilton Khaki King (koji ima u stvari 2834-2 sa punim natpisom dana)...
-
E da, u pravu si za Globemaster i modifikaciju :) , to je GMT model! Corsair je onda klasičan model sa ETA 2836-2 mehanizmom, al opet bez prikaza dana u nedelji!
Ima jedan Khaki King Scuba u pf "Prodaja satova", čini mi se da je cena baš tu negde oko 400€! :)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Definitivno Tissot V8
Prilog 7160
-
Preporuka za kupovinu sata (do 500e)
Pozdrav svima. Ne preporucujem nista, trazim preporuku. :) Stvari stoje ovako, dopadaju mi se Tag Heuer Aquaracer, Omega speedmaster i slicni. Dobro, kome se ne dopadaju uostalom? E, posto nemam para za doticna zadovoljstva, a ne zanimaju me kopije made in China (ili Vijetnam, Malezija itd.), zanima me sta bi na ovu temu (vizuelno, a da pritom ne bude golo g***o) moglo da se nadje do nekih 500 evra? Dakle, ne trazim modni sat, vec nesto ovog tipa, da moze da se nosi uz sve kombinacije, a da pritom bude prilicno kvalitetan. Hvala unapred :)
-
Re: Preporuka za kupovinu sata (do 500e)
Kupovina iskljucivo kod nas,ili moze i van?
Mehanicki,ili moze i "na baterije"? :D
-
Pozeljno "kod nas". :) Nebitno da li je "s baterije" ili automaCki :D
-
vidi neki Fortis mislim da moze uz neki popust da se nadje. a odlicani su satovi
-
E, da. Nisam naveo, pod "preporuka" mislim na konkretan model, pozeljno uz sliku istog :D
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
evo recimo ova dva...uz popust moze da izadje toliko...jednostvno lepi
Prilog 9869Prilog 9870
-
-
Mozda malkice manje komplikovano, u smislu bez stoperice i sl. ili sa malo diskretnijim "saticima" unutar samog sata. :) Koliko staje to zadovoljstvo?
-
Certina DS Podium od 30-40.000 zavisno od modela...
Ja nisam iz BG pa i ne znam sta se (sve) moze naci po radnjama,ali osim Fortisa,koji ti je Zmaj preporucio,mozes da pogledas bilo koji Tissot,Certinu,Citizen, Seiko...i koji god da ti se dopadne,neces pogresiti sto se samog kvaliteta tice...
A,da ne zapostavim i Ruse...
Vostok satovi - Muski Vostok sat- NH25A/5651137- Muski satovi
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Certina DS1 košta ~500e, automatik:
Prilog 9873Prilog 9874
-
Mislim da si do skora na forumu imao ovakvu ponudu http://www.svetsatova.com/forum/f100/[prodato]-hamilton-khaki-field-pilotski-sat-3506.html a ja bolje za te pare teško da sam video, ima atraktivnih oglasa koje možeš da čekaš. A ako baš hoćeš nekakav dajver, mislim da od nekog Seika za te pare nema bolje....
-
ali i na nasem sajtu ima pojedinih dobrih stova recimo :http://www.svetsatova.com/forum/f100...jeli-3466.html
-
-
Cao drustvo! Ovo mi je prvi post na forumu i vec imam predlog ;)
Ovaj Hamilton Khaki Navy GMT sto sam okacio moze se naci sa ogromnim popustom za nesto manje od 500 evra, cini mi se kao best buy u ovom trenutku! Pozdrav
Hamilton H77575335 | Ashford.com
-
Ako nemas nekoga da ti ga donese, racunaj +30% na tu cijenu za carine i poreze.
-
Uf! Pretpostavio sam da je tako, ali eto nisam razmisljao o tome. Onda cu morati da se strpim do leta kad neko od mojih rodjaka iz USA bude dolazio u rodne krajeve. Hvala puno u svakom slucaju na korisnim informacijama ;)
-
Citat:
Tobi kaže:
Cao drustvo! Ovo mi je prvi post na forumu i vec imam predlog ;)
Ovaj Hamilton Khaki Navy GMT sto sam okacio moze se naci sa ogromnim popustom za nesto manje od 500 evra, cini mi se kao best buy u ovom trenutku! Pozdrav
Hamilton H77575335 | Ashford.com
Ako bih ga poredio sa ovim
FS Hamilton GMT Air Race auto with unused strap
ne bih imao dilemu, pogodi u ciju korist!
-
Сат од око 500 евра
Што би стари Срби рекли: помаже Бог. Поздрав свима. Прочешљао сам форум и могу рећи да сам позитивно изненађен. Гледао сам и прочешљао доста сатова, али ипак ако би неко могао да ми препоручи сат типа спортска елеганција и сл. Хвала унапред.
-
Re: Сат од око 500 евра
Dobro dosao!
Reci mi automatic ili kvarcni mehanizam?
-
Zdravo mando i dobro nam dosao!
Mislim da bi bilo potrebno da postavis vise detalja, kako bismo pomogli u izboru. Osim da je sportski elegantan, dobro bi bilo da navedes da li bi ga nosio svaki dan (t.j. da li bi bio jedini sat), koje velicine preferiras, koji materijali dolaze u obzir (celik, zlato, crna boja plastifikacije t.j. PVD...), zatim, kao sto je shule83 naveo koji mehanizam. Najbolje je da postavis neku fotografiju sata koji ti se svidja...
-
А да детаљи. Па аутоматски, челични, пре кожна наруквица него метална, носио би га ни сам не знам, ваљда често. За сад би био једини пошто морам и кола да купим хехе. Нешто типа Цитизен АС4020-28Е.
-
Taj Citizen ima kvarcni mehanizham. A teško ćeš naći neki automatik hronograf za te novce.
Moj ti je predlog da uzmeš ovako nešto http://www.svetsatova.com/forum/f121...enac-4561.html
-
Mozda neki Japanac illi Rus Svajcarac tesko za taj novac.Pogledaj Votstok evo linka ja imam jedan njihov i mogu ti reci da zam zadovoljan.Odnos cena kvalitet sasvim korektno :thumbsup:
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
manda kaže:
А да детаљи. Па аутоматски, челични, пре кожна наруквица него метална, носио би га ни сам не знам, ваљда често. За сад би био једини пошто морам и кола да купим хехе. Нешто типа Цитизен АС4020-28Е.
Ok, ovo moze da pomogne ;). Pomenuti Citizen AS4020-28E je dizajnom najpre pilotski sat. Doduse - nije automatik, a i moram da naglasim da ces automatski sat sa hronografom (stoperica na podbrojcanicima) tesko naci za 500EUR. Najblizi bi bio neki Poljot ili Aviator, doduse sa mehanickim navijacem.
Recimo nesto ovako:
Poljot Strela
Prilog 16513Prilog 16516
Volmax/Aviator (par modela)
Prilog 16517Prilog 16518
Takodje bi dosli u obzir recimo svajcarsko-nemacki automatici:
Steinhart
Prilog 16514
ili Archimede
Prilog 16515
(slike pozajmljene sa neta)
EDIT: Dok sam pripremao fotke, vec je palo i par slicnih komentara. Tema je svakako spojena, kao sto je i skydiver sugerisao, sa vec postojecom.
-
Моја грешка, нешто сам се занео па рекао аутоматски. Значи кварцни механизам. Тренутно сам на Кипру па гледао сам мало и овде али боље да нисам.